דרוש מידע עלויות כשרות

מוטי הנדל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אשמח לקבל מידע על עלויות כשרות למפעל קטן המייצר מאפים קפואים.
כל בד"צ יתקבל בברכה. אפשר בפרטי.

אהרןאהרן

משתמש פעיל
ברצוני לשתף את הציבור בסיפור.
הייתי אצל הספר, וכדרך העולם גלגלנו שיחה. הוא סיפר לי שבעבר הוא עבר בקייטרינג של אדם חרדי, בכשרות שאין כאן בפורום מי שלא אוכל, והיה עד למעשה הבא: הקייטרינג הביא מנה ראשונה פרווה, ומנה שניה בשרית. את השניצלים של המנה השניה היו מטגנים באותו שמן שטיגנו את המנה הראשונה, ובעיקרון אין בזה בעיה כי השניצלים הבשריים מטוגנים אחרי סיום הטיגון של המנה הראשונה.
קרה מקרה שהיה צורך דחוף בשניצלים ולכן בהוראת בעל הקייטרינג טיגנו קודם את השניצלים, ואח"כ את המנה הראשונה שאמורה להיות פרווה באותו שמן. בדיוק באותו זמן נכנס המשגיח למטבח והוא שואל את העובד [שהיה הספר שסיפר לי את הסיפור בעצמו] מה זה שמטגנים את השניצלים לפני המנה הראשונה. העובד אמר לו אני לא יודע תתקשר לבעל הבית. המשגיח מתקשר לבעל הקייטרינג ואז הוא מביא את הטלפון לעובד, ובעל הקייטרינג אומר לעובד תן למשגיח 100 שקל ואני יחזיר לך. המשגיח קיבל 100 שקל, הסתובב והלך!!!
לפי האמור באשכול הנ"ל העלות היא מאה ש"ח, סה"כ לא יקר.

רצוני לעשות רצונך

משתמש מקצוען
לפי האמור באשכול הנ"ל העלות היא מאה ש"ח, סה"כ לא יקר.
נראה לכם שמותר להוציא לעז על גופי הכשרות המוכרים.
ואגב, לא בטוח שזה נכון.
אני יודעת ממקור ראשון על מישהו שמבשל
לפעמים אירועים קטנים.
בדרך כלל בלי הכשר (אירועים משפחתיים פנימיים כמו סעודת שבת לברית
רק למשפחה המצומצמת וכו')
פעם אחת הוא בישל עם משגיח של אחת הכשרויות הטובות מאוד.
ורצה כף מהבשרי לפרווה, הסעודה היא
בחזקת בשרי באופן מוחלט ועדיין, המשגיח לא נתן לו!

מאן דאמר..

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בשביל לקבל כשרות בד''צ אתה חייב גם לקחת כשרות רגילה, אם לא אז לא תוכל לכתוב 'כשר'.
כמובן שיש כאלו שעוקפים את זה איכשהו. אבל בגדול זה החוק.

אופססס ;)

משתמש מקצוען
א. מה זה קטן?
ב. אם אתה מעוניין לשווק את המוצר לא תוכל לשווק למקומות כשרים ללא תעודת כשרות מהרבנות המקומית.
ג. עלות כשרות מרבנות מקומית למפעל קטן מחולקת לאגרה שנתית למועצה / רבנות מקומית שקבועה בחוק (מתעדכן כל שנה כמו ארנונה). למפעל עד 10 עובדים זה בסביבות 1500 ש"ח שנתי.
זה לא כולל תשלום חודשי למשגיח שהרבנות המקומית קובעת לו כמה שכר הוא יקבל (מקס' 41 לשעה גלובלית) בכל רבנות החישוב משתנה
ד. לאחמ"כ, (ומומלץ בתיאום עם הרבנות המקומית) עליך לפנות לגוף הכשרות הנוסף שברצונך לקבל ממנו כשרות. -כלומר בד"ץ כלשהו.
ה. לכל בד"ץ יש תעריף וחישוב שונה משלו
ו. לא בטוח שהבדץ שתרצה יסכים לתת לך. כלומר, הוא לא יסרב אבל קח בחשבון שיתכן ויהיו דרישות שלא בטוח שתוכל לעמוד בהן כלכלית.
כגון: נפה מסוג מסויים, מלוש זה או אחר, הוספה או החלפה של נאמני כשרות ועובדים, נר תמיד בתנורים וכו' וכו'

מוטי הנדל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
א. מה זה קטן?
עד 5 עובדים.
ב. אם אתה מעוניין לשווק את המוצר לא תוכל לשווק למקומות כשרים ללא תעודת כשרות מהרבנות המקומית.
ג. עלות כשרות מרבנות מקומית למפעל קטן מחולקת לאגרה שנתית למועצה / רבנות מקומית שקבועה בחוק (מתעדכן כל שנה כמו ארנונה). למפעל עד 10 עובדים זה בסביבות 1500 ש"ח שנתי.
זה לא כולל תשלום חודשי למשגיח שהרבנות המקומית קובעת לו כמה שכר הוא יקבל (מקס' 41 לשעה גלובלית) בכל רבנות החישוב משתנה
ד. לאחמ"כ, (ומומלץ בתיאום עם הרבנות המקומית) עליך לפנות לגוף הכשרות הנוסף שברצונך לקבל ממנו כשרות. -כלומר בד"ץ כלשהו.
ה. לכל בד"ץ יש תעריף וחישוב שונה משלו
על זה פתחתי את האשכול - מה הם התעריפים.
ו. לא בטוח שהבדץ שתרצה יסכים לתת לך. כלומר, הוא לא יסרב אבל קח בחשבון שיתכן ויהיו דרישות שלא בטוח שתוכל לעמוד בהן כלכלית.
כגון: נפה מסוג מסויים, מלוש זה או אחר, הוספה או החלפה של נאמני כשרות ועובדים, נר תמיד בתנורים וכו' וכו'
זה מפעל שמוציא סחורה קפואה בלבד.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
באחד הדיסקים האחרונים של אנחנו וצאצאינו
הם הביאו ראיון עם אחראי בכשרות של הרב לנדא,
והוא אמר שהוא נותנים כשרות בחינם,
נשמע הזוי אבל לא נראה לי שהם יעזו לשקר ככה בריש גלי.

אופססס ;)

משתמש מקצוען
א. התעריף מחולק למפעל מ 1 עד 10 מ 10 עד וכו'
ב. עניתי לך בערך כי התעריף לא לפני. אפשר לבדוק באתר של משרד הדתות מה העדכון האחרון (שם אגב מופיע גם תעריף קבורה תעריף מקוואות וכו' וכו').

לגבי שכר משגיח ברבנות. כל רבנות מתנהלת בצורה שונה. יש בסיס כלשהו שכל אחת מהם עושה את החשבון אחרת.
בשביל הדוגמא. משגיח מקבל על שעה חודשית כ 850 ש"ח נטו.
יש מקומות שיעשו כימות שעות ויש עוד כל מיני חשבונות.
למעשה. הרכיב העיקרי הוא כמה שעות משגיח אתה צריך.
באולם / קייטרינג הנוהל מחייב משגיח במשך כל זמן הבישול. במפעל הנוהל לא מחייב משגיח צמוד כי בד"כ יש נאמני כשרות או כל מיני סיבות אחרות.
(נאמן כשרות= יהודי שומר תומ"צ שעובד בעסק כפועל רגיל וחפעמים גם עושה חלק מפעולות המשגיח. לדוגמא. אם הנוהל בכזה מקום יגיד לך שרק המשגיח מפריש חלה. אתה לא מצפה שתשלם על משגיח צמוד ולכן ישימו לך שעה או שעתיים משגיח ובשאר הזמן יהיו לך נאמני כשרות. בד"כ אתה תצטרך להם כ 3 - 5 ש"ח לשעה יותר ממה שאתה משלם לעובד רגיל בפס שלהם)

ג. אין קשר ואולי דווקא בגלל זה.
נוהל רבנות מחייב לקבל סחורה אך ורק ממקום שמחזיק בתעודת רבנות.
כלומר, לאנג'ל יש רבנות ירושלים ועד"ח.
אם אתה ברבנות באר שבע (לצורך הדוגמא) ורוצה לקבל סחורה ממאפיית אנג'ל אתה צריך לוודא שלאנג'ל יש כשרות של רבנות ירושלים.
עד"ח לא פונקציה פה בכלל.
אם בבאר שבע אתה רוצה להכניס סחורה מאנג'ל לעסק מהדרין אז אתה תצטרך להראות - או שיש לך כשרות רבנות מהדרין ירושלים. או שיש לך גם רבנות וגם בד"ץ.
ליתר דיוק. בכל עיר נהלי המהדרין שונים ולכן יכול להיות שתהיה דרישה כלשהי אחרת

אופססס ;)

משתמש מקצוען
באחד הדיסקים האחרונים של אנחנו וצאצאינו
הם הביאו ראיון עם אחראי בכשרות של הרב לנדא,
והוא אמר שהוא נותנים כשרות בחינם,
נשמע הזוי אבל לא נראה לי שהם יעזו לשקר ככה בריש גלי.
בדיחה לא מוצלחת.
אז מניין מקור המימון של צוות המשגיחים והמפקחים?
להערכתי הם התכוונו שהמשגיח לא מקבל שכר ישירות מבעל העסק אלא בעל העסק משלם אגרה קבועה לגוף הכשרות והוא זה שנותן שכר למשגיח (ובוודאי גוזר לעצמו כמה שקלים על הדרך...)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה