נכתב ע"י אשת חבר;1077910:מה? כבר שואלים על יום כיפור
טרם אמרנו תשליך...
נכתב ע"י Ayalam;1077908:שמעתי שהולכים למוקד הרפואי של עזר מציון (רחוב אשל אברהם) לפני יום כיפור,
שמים לך ביד מחט עם עירוי,
וביום כיפור את הולכת לשם ומחברים לזה שקית נוזלים
תתקשרי לעזר מציון ותשמעי פרטים
זהו שמישהו זרק לי שיש קושי להחליף לבד כי יש חשש גדול שיצא דם מצינורית העירוי וזה איסור ממש. הלך לך בקלות ההחלפה?נכתב ע"י mediadesign;1078032:אני קיבלתי לפני שנתיים וזה פשוט קל מאוד להחליף שקיות לא צריך שום גוי או משהו מקסימום מבקשים מהאח/ות ששם בערב חג את האינפוזיה שילמד איך להחליף, אבל זה בעצם הברגה פשוטה שמוציאים ומכניסים את השקית השניה.
נכתב ע"י ר.ב.;1078038:זהו שמישהו זרק לי שיש קושי להחליף לבד כי יש חשש גדול שיצא דם מצינורית העירוי וזה איסור ממש. הלך לך בקלות ההחלפה?
תודות מראש לכל המגיבים הרגעתם אותי שזה לא סוף העולם.
נכתב ע"י יאיר;1078080:מי מכניס את המחט לפני יום כפור, קופת חולים סוגריםמוקדם
איפה אפשר - בירושלים
והאם אפשר לעשות זאת לבד או חייבחם עזרה
ועוד שאלה כמה שקיות צריך וכל כמה זמן להחליף
תודה לכם על מידע חשוב
אז שלחתי לשאול את הרב אלישיב זצ"ל והוא אמר שזה עדיף על שתיה אבל כמובן שכל אחד צריך לשאול עפ"י מצבו.נכתב ע"י Big;1078083:כמו שהבנתי זה לא כזה פשוט מצד ההלכה אז כל אחד חייב לשאול. כל מקרה לגופו. אני שמעתי על מישהי שאמרו לה לאכול שיעורים ולא עירוי, כי טיפת דם אחת שתצא בעקבות זה זה לאו דאורייתא!
ממליץ מאוד על הרב משה דוד רוזנפלד מרחוב בן זכאי בבני ברק.לפי פסיקת הרב עלי לקחת עירוי נוזלים ביום כפור.....
מה איך למה כמה?????
איך מחליפים שקית?
אשמח לשמוע מבעלי נסיון מבענין. לחוץ לי וחשוב לי.
תודות מראש.
אזור בני ברק
לא מדוייק. זה לא מדאורייתא, כי זה מוגדר ׳דבר שאינו מתכוון׳. רק אם ברור במאת האחוזים שיצא דם - לפי חלק מהדעות זה איסור דאורייתא. אני כותב את זה כדי שלא יהיו ׳נערווים׳ למי שצריך את זה, אבל אין ספק שיש בכך שאלות הלכתיות לא פשוטות, וכל אחד צריך לשאול את רבותיו.כמו שהבנתי זה לא כזה פשוט מצד ההלכה אז כל אחד חייב לשאול. כל מקרה לגופו. אני שמעתי על מישהי שאמרו לה לאכול שיעורים ולא עירוי, כי טיפת דם אחת שתצא בעקבות זה זה לאו דאורייתא!
יש פקק מיוחד שקוראים לו אל חזורזהו שמישהו זרק לי שיש קושי להחליף לבד כי יש חשש גדול שיצא דם מצינורית העירוי וזה איסור ממש. הלך לך בקלות ההחלפה?
תודות מראש לכל המגיבים הרגעתם אותי שזה לא סוף העולם.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: