עזרה עורכת, איפה למדת?

ליאורהA

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
ב"ה.

שלום שלום.

יש לי שאלה:
איפה ניתן ללמוד עריכה לשונית וספרותית?

חיפשתי, חיפשתי. חרשתי את פרוג על כל אשכולותיו הקשורים לנושא.
פניתי לעורכות מוכרות שהתגלו כנחמדות ביותר והאזינו לשאלתי:
"אני עובדת בעריכה. רוצה ללמוד את זה בצורה מקצועית ומסודרת. הדרישות - שהמקום יהיה לרוחנו. ולא שלוש שנות לימוד, אם אפשר".

הן אמרו:
אם 'יש לך את זה' - זה מספיק. את לא צריכה ללמוד.
הן אמרו:
תוותרי מראש. אין מקום כזה בכדור הארץ. חפשי במאדים, אולי משם תצמח הישועה…
הן אמרו:
אולי, יש סיכוי, בואי נחפש.
אבל בסופו של דבר, המסקנה ידועה. אין. אין. אין מקום כזה.

אבל אז, מצאתי.
דיברתי עם עורכת מוכשרת וצדיקה שהסכימה לפנות מזמנה ולעשות קורס מזורז למתחילות שרוצות העשרה בעיקרי העריכה. ברכות יחולו על ראשה.
אבל מה?
צריך למצוא עוד שתיים-שלוש מישהן שתצטרפנה לשיעורים. וזהו. התשובה לשאלה הפותחת ככה קרובה.

אז - אם יש כאן מישהי, עורכת מתחילה (בדגש על התיאור והסיומת) שחולמת על קורס מפי מרצה לענייני עריכת לשון, ספרות והמסתעף, שתצביע. או שתשלח לי הודעה פרטית. או שתכתוב פה באשכול ואצור איתה קשר. כל הדרכים כשרות.

מחכה לך.

בנוסף לכך:
אם למי מכם יש רעיונות נוספים או הצעות חדשות בנושא המדובר, אשמח ביותר לשמוע.

בשורות טובות!

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
עריכה לשונית וספרותית
אין כמעט שום קשר בין עריכה לשונית לבין עריכה ספרותית, מלבד זה ששניהם מטפלים בטקסט ומשביחים אותו.
עריכה לשונית קשורה לצדדים הטכניים של הטקסט. הפיסוק, האיות, התחביר, הדקדוק ורמת הניסוח. עורכים לשוניים טובים יודעים גם לטפל בבהירות של הטקסט, בסדר הפנימי, ובמיקוד שלו.
עריכה ספרותית לעומת זאת מתעסקת בנשמה של הטקסט. בסיפור, בדמויות, במסע, בדיאלוגים, בתהליכים ובאמינות.

הגיוני שיש עורכים שעושים את שני הדברים גם יחד, אבל אלו שתי מלאכות שונות.

נערך לאחרונה ב:

ליאורהA

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
נראה שהעולם התהפך מאז שפתחתי את האשכול לפני שלושה שבועות,
אבל ההודעה עדיין רלוונטית. אז:
א. אם יש למישהו הצעות/רעיונות/תגובות/ניסיון בתחום, אשמח לשמוע.
ב. ההכנות לסדנה צוברות תאוצה, תכף מתחילות.
אם את מעוניינת ומחפשת עוד דרך להירשם מהר לפני שההזדמנות תברח,
או רוצה לשמוע פרטים נוספים,
ניתן לשלוח אליי מייל.

7שבע7

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
אין כמעט שום קשר בין עריכה לשונית לבין עריכה ספרותית, מלבד זה ששניהם מטפלים בטקסט ומשביחים אותו.
עריכה לשונית קשורה לצדדים הטכניים של הטקסט. הפיסוק, האיות, התחביר, הדקדוק ורמת הניסוח. עורכים לשוניים טובים יודעים גם לטפל בבהירות של הטקסט, בסדר הפנימי, ובמיקוד שלו.
עריכה ספרותית לעומת זאת מתעסקת בנשמה של הטקסט. בסיפור, בדמויות, במסע, בדיאלוגים, בתהליכים ובאמינות.

הגיוני שיש עורכים שעושים את שני הדברים גם יחד, אבל אלו שתי מלאכות שונות.
אכן נכון.
מלבד זאת, בדרך-כלל עריכת ספרות זה לא משהו שממש לומדים, אלא יותר מתמקצעים עם החיים. עריכת לשון מבוססת על כללים, ולכן חובה ללמוד אותה.
אני למדתי עריכת לשון (@ליאורהA - סיפרתי לך בפרטי היכן, מקום שנסגר לצערי), ועכשיו מנסה גם לעסוק בעריכת ספרות - אבל זה מתוך הניסיון העצמי שלי בכתיבה וגם בביקורת כתיבה לאחרים.
בכל-אופן, בהצלחה רבה במציאת חבורה מתאימה!

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
מציע להתחיל מהסוף: כמה הביקוש?
צריך לזכור שרוב הספרות אצלנו פורסמה קודם בעיתונות, ושם היא כבר עברה סוג של עריכה ספרותית על ידי עורכות המגזינים השונים.

ליאורהA

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
מציע להתחיל מהסוף: כמה הביקוש?
צריך לזכור שרוב הספרות אצלנו פורסמה קודם בעיתונות, ושם היא כבר עברה סוג של עריכה ספרותית על ידי עורכות המגזינים השונים.
הערה נכונה, תודה.
כמו שכתבתי, אני כבר עובדת בתחום, אבל הייתי שמחה לשמוע קצת אם יש לכם ידע בנושא. מה האופציות מעבר לעריכה בעיתונים?
בכל זאת, יש ספרים לא מעטים שיוצאים לאור בלי להתפרסם קודם בעיתונות, מסיבות שונות.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  0  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה