התמונות לא משהו, אבל בכל זאת
במקרה זה, רצו עוגה אבל לא תהיה עוגה שכל הבסיס שלה חלבי כי בחגיגת יום ההולדת יהיה בנוסף גם עוגת גבינה.
רצו גם משהו שיהיה קל להכנה.
אבל-
טעים
מרשים.
אז מה יש כאן?
עוגת שוקולד במילוי מוס אלפחורס. מילוי, זה לא רק בין השכבות. זה ממש מילוי
מעל- גנאש חלבי, עוגיות אלפחורס [שהוכנו לצורך הענין, אבל אפשר לקנות מוכנים, לא צריך הרבה, שוקולדים....
איך מכינים?
הבסיס-
את הריצ' אפשר להמיר בשמנת מתוקה.
תתחילו בהכנת העוגה הבסיסית.
העוגה מוכנה? קררו אותה היטב.
אחרי שמתקרר ממש מחלקים את העוגה ל-3
חלק תחתון וחלק עליון נמוכים יותר מהמרכזי
לוקחים את המרכזי, בזהירות שלא ישבר, מניחים על משטח עבודה וחותכים עיגול בפנים באופן שנשאר רק טבעת עוגה.
את העוגה שהוצאנו מחלקים לילדים.
מה צריך למילוי?
1.5 כוסות ריבת חלב
1 ריצ' 250 מ"ל. אפשר שמנת מתוקה אבל אז המוס פחות יציב ומצריך הוספת ג'לטין, אז אני מוותרת עליו כאן
200 גרם שוקולד חלבי מומס ב-2 כפות שמן
1/2 כוס קוקוס
מורחים ריבת חלב [מסך ריבת החלב, בערך 2 כפות] על החלק התחתון ומצמידים את טבעת העוגה [החלק האמצעי, הגבוה יותר שממנו הוצאתנו את הפנים. עכשיו יש לנו עוגה עגולה עם בסיס סגור [החלק התחתון] וחור באמצע עם מסגרת [החלק האמצעי]
מכינים מוס ריבת חלב
מקציפים ריצ' לקצף קשה. מוסיפים ריבת חלב, קוקוס ושוקולד מומס עם שמן. ממלאים ב"חור" וגם מורחים על צדדי הטבעת למעלה.
מצמידים את החלק השלישי לטבעת בעזרת המוס שמרחנו גם על הטבעת לסגירת העוגה.
מעבירים להקפאה של מספר שעות
מכינים גנאש חלבי:
ממיסים יחד 200 גרם שוקולד חלבי עם 100 מ"ל ריצ'. המטרה כאן היא לגנאש סמיך יחסית.
יוצקים על העוגה מהמרכז ומאפשרים זליגה לצדדים.
מקשטים.
את הקישוטים מצמידים כשהגנאש עוד לא יבש.
מקפיאים ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.
המוס נשפך מט מהעוגה בפריסה אם העוגה מופשרת ממש וכך העוגה נרטבת וממש מוצלחת.
אם רוצי מוס יציב ממש, מוסיפים לתערובת המוס 14 גרם ג'לטין מומסים במעט מים.
אם רוצים מכינים אלפחורס לבד לפי כל מתכון שתרצו. מכינים לפני הכנת הגנאש...
כאן יש מתכון שלי:
וכאן של @shira bira
אבל כאמור, כל מתכון שתרצו יתאים.
מכינים חלק גדולים וחלק קטנים.
או- קונים מה שיש במאפיה
אה, עוד משהו-
בהכנת העוגה הזו מרוויחים על הדרך גם כוסות מוס אלפחורס.
תמונה: מקווה לצלם מחר. לא רואה את עצמי מספיקה עוד הלילה...
במקרה זה, רצו עוגה אבל לא תהיה עוגה שכל הבסיס שלה חלבי כי בחגיגת יום ההולדת יהיה בנוסף גם עוגת גבינה.
רצו גם משהו שיהיה קל להכנה.
אבל-
טעים
מרשים.
אז מה יש כאן?
עוגת שוקולד במילוי מוס אלפחורס. מילוי, זה לא רק בין השכבות. זה ממש מילוי
מעל- גנאש חלבי, עוגיות אלפחורס [שהוכנו לצורך הענין, אבל אפשר לקנות מוכנים, לא צריך הרבה, שוקולדים....
איך מכינים?
הבסיס-
עוגות/עוגיות - עוגת שוקולד רכה ועסיסית---ה-עוגה של הילדים
תצטרכו לסלוח על התמונה הגרועה. ככה זה כשיש בדיוק דקה לצלם כי הסוללה של המצלמה ריקה.... זה או התמונה הזו או כלום... כי מאוחר יותר כבר אן מה לצלם, חוץ מפירורים תבנית עגולה גדולה וגבוהה או 3 תבניות אינגליש קצרות או 2 אינגליש ארוכות או תבנית A4 גובה העוגה ישתנה בהתאם לתבנית. כוסות חד פעמי...
www.prog.co.il
תתחילו בהכנת העוגה הבסיסית.
העוגה מוכנה? קררו אותה היטב.
אחרי שמתקרר ממש מחלקים את העוגה ל-3
חלק תחתון וחלק עליון נמוכים יותר מהמרכזי
לוקחים את המרכזי, בזהירות שלא ישבר, מניחים על משטח עבודה וחותכים עיגול בפנים באופן שנשאר רק טבעת עוגה.
את העוגה שהוצאנו מחלקים לילדים.
מה צריך למילוי?
1.5 כוסות ריבת חלב
1 ריצ' 250 מ"ל. אפשר שמנת מתוקה אבל אז המוס פחות יציב ומצריך הוספת ג'לטין, אז אני מוותרת עליו כאן
200 גרם שוקולד חלבי מומס ב-2 כפות שמן
1/2 כוס קוקוס
מורחים ריבת חלב [מסך ריבת החלב, בערך 2 כפות] על החלק התחתון ומצמידים את טבעת העוגה [החלק האמצעי, הגבוה יותר שממנו הוצאתנו את הפנים. עכשיו יש לנו עוגה עגולה עם בסיס סגור [החלק התחתון] וחור באמצע עם מסגרת [החלק האמצעי]
מכינים מוס ריבת חלב
מקציפים ריצ' לקצף קשה. מוסיפים ריבת חלב, קוקוס ושוקולד מומס עם שמן. ממלאים ב"חור" וגם מורחים על צדדי הטבעת למעלה.
מצמידים את החלק השלישי לטבעת בעזרת המוס שמרחנו גם על הטבעת לסגירת העוגה.
מעבירים להקפאה של מספר שעות
מכינים גנאש חלבי:
ממיסים יחד 200 גרם שוקולד חלבי עם 100 מ"ל ריצ'. המטרה כאן היא לגנאש סמיך יחסית.
יוצקים על העוגה מהמרכז ומאפשרים זליגה לצדדים.
מקשטים.
את הקישוטים מצמידים כשהגנאש עוד לא יבש.
מקפיאים ומוציאים כחצי שעה לפני ההגשה.
המוס נשפך מט מהעוגה בפריסה אם העוגה מופשרת ממש וכך העוגה נרטבת וממש מוצלחת.
אם רוצי מוס יציב ממש, מוסיפים לתערובת המוס 14 גרם ג'לטין מומסים במעט מים.
אם רוצים מכינים אלפחורס לבד לפי כל מתכון שתרצו. מכינים לפני הכנת הגנאש...
כאן יש מתכון שלי:
וכאן של @shira bira
עוגות/עוגיות - עוגיות אלפחורס מושלמות
הערה חשובה: לא להתעלף מכמויות הרכיבים במתכון. הן גדולות כיון שמדובר במתכון של כמות כפולה. ברוב המתכונים הכמות קטנה בחצי ולכן גם מתקבלות הרבה פחות עוגיות. עריכה 30/12/2020: היו פה כמה שניסו לחלק את הכמות בחצי ודיווחו שיוצא מצוין. אבל לענ"ד אם כבר מחליטים לעבוד קשה ולהשקיע מומלץ להכין את הכמות...
www.prog.co.il
אבל כאמור, כל מתכון שתרצו יתאים.
מכינים חלק גדולים וחלק קטנים.
או- קונים מה שיש במאפיה
אה, עוד משהו-
בהכנת העוגה הזו מרוויחים על הדרך גם כוסות מוס אלפחורס.
תמונה: מקווה לצלם מחר. לא רואה את עצמי מספיקה עוד הלילה...