עוגה שמכינים בדקה וחצי.
אם יש מלית תפו"ע וקינמון מוכנה.
אם אין-
יקח קצת יותר זמן.
כמובן אתן מתכון גם למלית.
תבנית קטנה. [2 גדלים מתחת A4 או עגולה קטנה]
המדידה בכוסות חד פעמיות
לבסיס:
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
2 סוכר וניל
1 ביצה
3/4 כוס שמן [אני שמה שמן קוקוס]
1/4-1/3 כוס מים
מערבבים את רכיבי הבצק בקערה. תחילה שמים רק 1/4 כוס מים ומוסיפים לפי הצורך עד לקבלת בצק פירורי מעט אבל כזה שניתן לדחוס בקלות לתבנית ויתחבר.
דוחסים 3/4 מהכמות לתבנית מרופדת בניר אפיה ואת היתר משאירים בקערה.
אופים ב 180 מעלות כ-15 דקות
מלית:
1 קופסא מלית בטעם תפוחי עץ וקינמון
מורחים מעל לבסיס.
לפירורים:
מוסיפים לבצק הנותר 1/3 כוס קמח ו 1/3 כוס סוכר.
מערבבים לפירורים
מפזרים מעל למלית
אופים עוד 20 דקות להשחמה קלה של הפירורים.
פורסים אחרי קירור.
[אני פרסתי כשהיה חם ולכן נראה כמו שנראה ולא מהוקצע מספיק, אבל העוגה התחסלה בעודה חמה...]
למלית בהכנה עצמית:
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
4 תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כפית רינמון
1.5 כפות קורנפלור
1 כף מיץ לימון
הכנה:
בסיר קטן שמים שמן, סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים.
מבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה או עד שהתפוחים מתרככים.
מערבבים מיץ לימון וקורנפלור ומוסיפים
ממשיכים לבשל על אש נמוכה בערך עוד דקה תוך ערבוב מתמיד עד שהנוזלים מסמיכים מהקורנפלור והופכים למעין ריבה.
מקררים.
אם יש מלית תפו"ע וקינמון מוכנה.
אם אין-
יקח קצת יותר זמן.
כמובן אתן מתכון גם למלית.
תבנית קטנה. [2 גדלים מתחת A4 או עגולה קטנה]
המדידה בכוסות חד פעמיות
לבסיס:
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
2 סוכר וניל
1 ביצה
3/4 כוס שמן [אני שמה שמן קוקוס]
1/4-1/3 כוס מים
מערבבים את רכיבי הבצק בקערה. תחילה שמים רק 1/4 כוס מים ומוסיפים לפי הצורך עד לקבלת בצק פירורי מעט אבל כזה שניתן לדחוס בקלות לתבנית ויתחבר.
דוחסים 3/4 מהכמות לתבנית מרופדת בניר אפיה ואת היתר משאירים בקערה.
אופים ב 180 מעלות כ-15 דקות
מלית:
1 קופסא מלית בטעם תפוחי עץ וקינמון
מורחים מעל לבסיס.
לפירורים:
מוסיפים לבצק הנותר 1/3 כוס קמח ו 1/3 כוס סוכר.
מערבבים לפירורים
מפזרים מעל למלית
אופים עוד 20 דקות להשחמה קלה של הפירורים.
פורסים אחרי קירור.
[אני פרסתי כשהיה חם ולכן נראה כמו שנראה ולא מהוקצע מספיק, אבל העוגה התחסלה בעודה חמה...]
למלית בהכנה עצמית:
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
4 תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כפית רינמון
1.5 כפות קורנפלור
1 כף מיץ לימון
הכנה:
בסיר קטן שמים שמן, סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים.
מבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה או עד שהתפוחים מתרככים.
מערבבים מיץ לימון וקורנפלור ומוסיפים
ממשיכים לבשל על אש נמוכה בערך עוד דקה תוך ערבוב מתמיד עד שהנוזלים מסמיכים מהקורנפלור והופכים למעין ריבה.
מקררים.