עוגות/עוגיות עוגת קפה - שאני מכינה כל שבת ....

מצב
הנושא נעול.

ססתם

משתמש פעיל
עוגת קפה שלוש שכבות טעימה מהירה קלה ומלאה בארומה

1699536640009.png



הדרכה מצולמת
 

z20

משתמש רשום
יש אפשרות למתכון כתוב או להוריד את הסרטון, זה לא נפתח...
 

saralulu

משתמש מקצוען

עוגת קפה שלוש שכבות טעימה מהירה קלה ומלאה בארומה​

תתעוררו לחוויה מלאת נשמה של טעם וסטייל שלא תוכלו להתאפק ולהתמכר אליה, חתיכה אחרי חתיכה
תתפנקו ותפנקו עם עוגת הקפה התלת-שכבתית שלנו.
העוגה הזו, ברגע שנוצרה, פשוט אי אפשר לעמוד בפניה - כל שכבה היא סימפוניה של טעמים מתוזמנת בצורה מושלמת.
במרכז ארומת קפה עם פצפוצי שוקולד מעל ולמטה נפרשים לכל כיוון פריכות ושוקולד שמשלימים את הטעם המופלא.
וכל זה מוכן תוך 20 דקות בתנור בסך הכל

רכיבים​

הבסיס
2\1 2 כוסות קמח
2\1 כוס סוכר
4\3 כוס שמן
1 ביצה
1 סוכר וניל

שכבה אמצעית
1 כוס סוכר
2\1 כוס שמן
2\1 כוס קמח
2 ביצים
3 כפות קפה
1 כוס שוקולד ציפס

ציפוי
100 גרם שקולד
50 גרם מרגרינה

אופן ההכנה​

הכנת שכבת הבסיס
מחממים תנור למצב אפייה על 180 מעלות
מכניסים את כל החומרים של שכבת הבסיס לקערת מיקסר עם וו לישה אם יש לכם מערבל בצורת K עדיף
47547a_6f3b9dd29b02469c85454c1f8a6326ad~mv2.png

מערבבים עד שמקבלים בצק גם אם הוא פירורי עדיין
משמנים תבנית אפיה בינונית 32 ס"מ על 26 ס"מ
משמנים את הידיים ומשטחים את הבצק בתבנית
לוחצים את הבצק לתבנית עד לקבלת משטח חלק וגובה אחיד
עוברים להכנת השכבה השניה האפיה של שתי השכבות מתבצעת יחד

הכנת השכבה האמצעית
מקציפים את הסוכר והביצים על מהירות גבוהה במשך 3 דקות
מורידים את המהירות למהירות הכי נמוכה
ומוסיפים את השמן הקמח והקפה תוך כדי הקצפה על מהירות נמוכה
מעבירים את התערובת לתבנית על גבי השכבה הראשונה
מפזרים את השוקלד ציפס מלמעלה
ואופים בחום של 180 מעלות על מצב אפיה למשך 20 דקות
ניתן להכניס קיסם לוודא שהעוגה אכן נאפתה מבפנים

הכנת הציפוי
לאחר שהעוגה התקררה מעט
לוקחים קערה חסינה למיקרוגל
שוברים את השוקולד לבפנים ומוסיפים את המרגרינה
מחממים במקרוגל בפולסים - זאת אומרת כל 15 שניות להוציא ולערבב כדי שהשוקולד לא ישרף
ברגע שקיבלנו מרקם נוזלי שופכים מעל העוגה ומורחים את השוקולד עם מרית כדי שיגיע לכל העוגה
נותנים לשוקולד להתייצב במקרר

בתאבון !!!
 

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
תודה על המענה המפורט!
הבצק למטה לא מפורר? זה נראה ככה...
אני לא מכירה את העוגה,
אבל כתוב בהוראות הכנה שמתקבל בצק גם אם פירורי עדיין...אז יש מצב שהוא פירורי ולא יחידה אחת.

מהיכרות עם עוגה דומה- השכבה התחתונה אכן מתפוררת מאד ולא נוחה לתחזוקה,
הפיתרון שאני משתמשת בו (כי זה באמת עוגה טעימה) - אני מקפיאה את העוגה כבר חתוכה ואז זה יותר יציב ולדעתי גם יותר טעים.
או לאכול על צלחת / לטאטא ...
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עוגה מעולה!
אישית מכינה את השיכבה העליונה עם 100 גרם שוקולד
2 וחצי כפות שמן
כמעט כף חמאת בוטנים.
לאלו שמעדיפות לא להכניס מרגרינה.
 

אילה אשרף - פורת

Ayala asaraf
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

שירה 34

משתמש מקצוען
הכנתי את העוגה לשבת
באמת תוך רבע שעה היא הייתה בתנור
הבצק יצא מעולה ונוח

רק מה, היא לא נאפתה לי
אחרי 20 דקות הוצאתי ורק למעלה היה אפוי, כל הבפנים לא נאפה

ניסיתי עוד כמה דקות ועוד 10 דקות עד שהתחיל להשרף מלמעלה אז כיסיתי עם נייר אלומיניום ואפיתי עוד...

בסוף יצא ממש טעים!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
האשכול ננעל.
למה?
לפי כללי הפורום אין לתת רק קישור לאתר שיש בו מתכון,
חובה להביא כאן את המתכון + קרדיט לאתר ממנו נלקח כמובן. לא קישור.
היות וזה חוסר על עצמו לאחרונה יותר מדי, קישור ישיר לאתר, נאלצתי למחוק אשכולות מהסוג הזה. כאן אני נועלת ושימו לב לקרוא את כללי הפורום לפני שמתחילים להשתתף ולשתף.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
פרצופים כועסים לא מטרידים אותנו ולא יזיזו אותנו מהכללים שנקבעו כדי לשמור על גלישה חוקית ונקיה כאן בפורום.

מתוך הכללים:

4. מומלץ להעלות תמונה עם המתכון. התמונה מקלה על בחירת המתכון. מובן שאין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה אם אין תמונה. אם העליתם תמונה שלא צולמה על ידכם או מהרשת , חובה לתת קרדיט.
5. על מנת לוודא כי כל המתכונים מרוכזים בפורום ללא צורך בחיפוש מחוץ לפרוג, מעתה אין להעלות תמונות עם הפניה לאתר/דף אינטרנט/בלוג או כל דבר אחר חיצוני. העלאת תמונה מחייבת העלאת מתכון. בכך גם נמנע בעיות של סינון והפניות שא כל הניקים יכולים לפתוח.
הענין פה הוא שיהיו כאן כל המתכונים מרוכזים ולא שנצטרך מכאן להמשיך הלאה לאתרים וכו'. שיש כאלו שסגורים אצל חלק מהניקים. הרעיון הוא שהכל יהיה נגיש. לא מרגיש לנו נכון שיהיו כאלו שלא יוכלו להגיע אל מתכונים רק מני שהם הובאו בקישור לאתר שחסום לחלק מהגולשים.
אפשר לתת מתכון + הפניה לאתר.



מדהים אותי איך שכאשר אנחנו המנהלות פועלות בנחישות למען שמירה על הסדר בפורום ולמען כך שכל המתכונים יהיו נגישים לכולם, יש מי שכופר בטובה וכועס.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה