עוגות/עוגיות עוגת קומות - הפעם זה בצבעי שוקולד, קרם נס קפה אגוזי לוז ופאקנים >>>

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כהמשך לעוגה הזאת:

אפשר לומר שזה אותה גברת בשינוי אדרת:
- החלפתי 3 כפות קמח ב-3 כפות קקאו
- חילקתי את העיסה ל-2 ולא ל-3
- לקרם השמנת הוספתי נס קפה אגוזי לוז
- את השוקולד הורוד החלפתי בשוקולד חום.

שאר הקישוטים זה שוקולדים, פניני זהב, אבקת זהב ופקאנים מעניינים שמצאתי בחנות הפיצוחים הסמוכה...

עוד נקודה מעניינת,
הפעם אפיתי את העוגה עם תבנית מצופה גם בשוליים בנייר אפיה, וראיתי שזה פחות מוצלח, כי שולי העוגה נחתו מעט פנימה בסיום האפיה מה שלא קרה כשלא שמתי נייר אפיה בשוליים - שמים לב בתמונה? זה לא חלק כמו בעוגה הקודמת! (בתחתית הסיר - חייב לשים בכל מצב, אחרת לא בטוח שהעוגה תצא שלמה).
בפעם הקודמת אפיתי את העוגה כשרק בתחתית יש נייר אפיה, ובגלל שהייתי צריכה לחלץ עם סכין את העוגה מהשוליים - חשבתי שעדיף פעם הבאה לאפות כמו שאני מכינה קוגל, שיש בשוליים נייר אפיה (התמונה של הסיר ג'חנון מצופה בשוליים - זה מהכנת הקוגל), עכשיו אני מבינה שזה שחילצתי עם סכין - זה מה ששמר על קצוות ישרים.

אז תלמדנה מהטעות שלי...
אין צורך לשים במתכון הזה נייר אפיה בשוליים :)


יש לכן שאלות?
אשמח לענות :D




IMG_0030..jpg
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מהממת.
ואלו הטעמים האהובים עלי. כל עוגה עם לוז קונה אותי מיד.
אם יש את נפשך לשלוח פרוסה את יודעת לאן. :cool:
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מהממת.
ואלו הטעמים האהובים עלי. כל עוגה עם לוז קונה אותי מיד.
אם יש את נפשך לשלוח פרוסה את יודעת לאן. :cool:

תודה שירה!

זה היה ונגמר :D
הכנתי את זה ליומולדת שהיתה לפני שבוע וחצי...
 

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
@אפרת 10 הגעת אבל בול זמן
חיפשתי משהו להכין לבן שלי ליומהולדת
והגעת בול בחמישי בלילה
לא יצא מוצלח כמו שלך אבל הילד יצא מבסוט!! תודה!!

1606688815265.png
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@אפרת 10 הגעת אבל בול זמן
חיפשתי משהו להכין לבן שלי ליומהולדת
והגעת בול בחמישי בלילה
לא יצא מוצלח כמו שלך אבל הילד יצא מבסוט!! תודה!!

צפה בקובץ המצורף 774758
יצא לך מדהים!!!
אהבתי ממש
איזה כייף שבאתי בזמן :D

וחייבת להבין, זה המתכון שהבאתי עם הטיפים?
כי אם כן, אני שמחה לראות שיצאו לך עוגות כאלו יפות!
 

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
יצא לך מדהים!!!
אהבתי ממש
איזה כייף שבאתי בזמן :D

וחייבת להבין, זה המתכון שהבאתי עם הטיפים?
כי אם כן, אני שמחה לראות שיצאו לך עוגות כאלו יפות!

זה עוגה טורט שלי :) שהוספתי קקאו (אני בדרכ עושה את זה לשיש אבל הפעם ערבבתי הכל)
 

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
בתפוצה שלך חח
כבר רושמת לך
באמת עוגה פצצה
כן!
תביאי לתפוצה שלי מתכון!
אבל לא של השבוע, השבוע יש הפתעה ;)

רציני מחכה למתכון שלך את נשמעת אלופה
(בכללי אם מישהי רוצה להתארח - את יותר ממוזמנת!)
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הי
כהמשך לעוגה הזאת:

אפשר לומר שזה אותה גברת בשינוי אדרת:
- החלפתי 3 כפות קמח ב-3 כפות קקאו
- חילקתי את העיסה ל-2 ולא ל-3
- לקרם השמנת הוספתי נס קפה אגוזי לוז
- את השוקולד הורוד החלפתי בשוקולד חום.

שאר הקישוטים זה שוקולדים, פניני זהב, אבקת זהב ופקאנים מעניינים שמצאתי בחנות הפיצוחים הסמוכה...

עוד נקודה מעניינת,
הפעם אפיתי את העוגה עם תבנית מצופה גם בשוליים בנייר אפיה, וראיתי שזה פחות מוצלח, כי שולי העוגה נחתו מעט פנימה בסיום האפיה מה שלא קרה כשלא שמתי נייר אפיה בשוליים - שמים לב בתמונה? זה לא חלק כמו בעוגה הקודמת! (בתחתית הסיר - חייב לשים בכל מצב, אחרת לא בטוח שהעוגה תצא שלמה).
בפעם הקודמת אפיתי את העוגה כשרק בתחתית יש נייר אפיה, ובגלל שהייתי צריכה לחלץ עם סכין את העוגה מהשוליים - חשבתי שעדיף פעם הבאה לאפות כמו שאני מכינה קוגל, שיש בשוליים נייר אפיה (התמונה של הסיר ג'חנון מצופה בשוליים - זה מהכנת הקוגל), עכשיו אני מבינה שזה שחילצתי עם סכין - זה מה ששמר על קצוות ישרים.

אז תלמדנה מהטעות שלי...
אין צורך לשים במתכון הזה נייר אפיה בשוליים :)


יש לכן שאלות?
אשמח לענות :D




צפה בקובץ המצורף 773225
התלבטתי אם לשתף כי העוגה יצאה לא משהו (הסתבכתי עם זה כהוגן) אבל הקישוטים יצאו יפה.
עשיתי את זה מזמן ולא היה שוקולד ורוד אז קניתישוקולד כרמל ועשיתי גנאש מוקצף. איך יצא?
99DB3DC1-1928-42BE-9868-9FDF4689BD01.jpeg
B6A19E17-992C-45D5-9D46-AF171830C225.jpeg
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הי

התלבטתי אם לשתף כי העוגה יצאה לא משהו (הסתבכתי עם זה כהוגן) אבל הקישוטים יצאו יפה.
עשיתי את זה מזמן ולא היה שוקולד ורוד אז קניתישוקולד כרמל ועשיתי גנאש מוקצף. איך יצא?
צפה בקובץ המצורף 775445צפה בקובץ המצורף 775446

וואו זילופים יפיפיים!
והקישוטים מדהימים!

מעניין אותי איפה נתקעת בעוגה,
זה תבנית גודל 20?
כי השכבות נראות דקות יחסית, אולי זה מה שגרם לשבירה שלהן
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
וואו זילופים יפיפיים!
והקישוטים מדהימים!

מעניין אותי איפה נתקעת בעוגה,
זה תבנית גודל 20?
כי השכבות נראות דקות יחסית, אולי זה מה שגרם לשבירה שלהן
את האמת האמת לא הקשבתי להוראות ופעם ראשונה שהכנתי ספוג בחיי ואני לא טובה בהקצפת ביצים,
מפה לשם זה מה שיצא זה נדבק לכל הכיוונים.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
את האמת האמת לא הקשבתי להוראות ופעם ראשונה שהכנתי ספוג בחיי ואני לא טובה בהקצפת ביצים,
מפה לשם זה מה שיצא זה נדבק לכל הכיוונים.

באסה לגמרי!

העוגה הזאת כ"כ פשוטה להכנה, רק שחייבים לעשות בול מה שכתוב.
זה בלי הפרדת ביצים, אבל צריך להקציף 10 דקות (מדויק)
ולחלק ל-3 חלקים, ולשים בתבנית בגודל 20 ס"מ - כי אחרת זה יצא בגובה נמוך מידי ויקרע בקלות...

בקיצור, שווה לך להכין שוב לפי ההורות המדויקות, יחד עם הקישוטים שעשית (אליפות!)
ואז יצא לך באמת מטורף!
לא תתחרטי בעז"ה
 

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
כן!
תביאי לתפוצה שלי מתכון!
אבל לא של השבוע, השבוע יש הפתעה ;)

רציני מחכה למתכון שלך את נשמעת אלופה
(בכללי אם מישהי רוצה להתארח - את יותר ממוזמנת!)
איזה אלופה ...לא התחום שלי בכלל
רק פוזלת לשם מאהבה :) שהכניסו בי הלקוחות שלי 'הקולינריום'

ולמתכון:

6 ביצים מופרדות
כוס וחצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפייה
כוס מיץ תפוזים / כל מיץ כתום שיש במזווה
2 וחצי כוסות קמח
4 סוכר וניל

להקציף את החלבונים
שמתחיל להלבין להוסיף את הסוכר
לאחר שיש קצף טוב
להוסיף חלמונים
ואת שאר החומרים

לעוגת חומה הוספתי כמה כפות קקאו ועוד קצת סוכר

לעוגת שייש אני עושה ב3 אינגלישקייק ממלאה אותם חצי
ואת העיסה שנשארה מוסיפה קקאו קקאו וקצת סוכר אפשר גם אגוזים
ומוסיפה לכל תבנית במרכז את העיסה החומה.

כאן בעוגה חילקתי את העיסה ל 2 תבניות

אפייה 40-60 דק
עד שמשחים יפה וקיסם יוצא יבש

הצלחות!

זאת עוגה מעולה השתמשתי פה גם לעוגה שבמרכזה עדשים :)
 

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
איזה אלופה ...לא התחום שלי בכלל
רק פוזלת לשם מאהבה :) שהכניסו בי הלקוחות שלי 'הקולינריום'

ולמתכון:

6 ביצים מופרדות
כוס וחצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפייה
כוס מיץ תפוזים / כל מיץ כתום שיש במזווה
2 וחצי כוסות קמח
4 סוכר וניל

להקציף את החלבונים
שמתחיל להלבין להוסיף את הסוכר
לאחר שיש קצף טוב
להוסיף חלמונים
ואת שאר החומרים

לעוגת חומה הוספתי כמה כפות קקאו ועוד קצת סוכר

לעוגת שייש אני עושה ב3 אינגלישקייק ממלאה אותם חצי
ואת העיסה שנשארה מוסיפה קקאו קקאו וקצת סוכר אפשר גם אגוזים
ומוסיפה לכל תבנית במרכז את העיסה החומה.

כאן בעוגה חילקתי את העיסה ל 2 תבניות

אפייה 40-60 דק
עד שמשחים יפה וקיסם יוצא יבש

הצלחות!

זאת עוגה מעולה השתמשתי פה גם לעוגה שבמרכזה עדשים :)
תודה :)
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
באסה לגמרי!

העוגה הזאת כ"כ פשוטה להכנה, רק שחייבים לעשות בול מה שכתוב.
זה בלי הפרדת ביצים, אבל צריך להקציף 10 דקות (מדויק)
ולחלק ל-3 חלקים, ולשים בתבנית בגודל 20 ס"מ - כי אחרת זה יצא בגובה נמוך מידי ויקרע בקלות...

בקיצור, שווה לך להכין שוב לפי ההורות המדויקות, יחד עם הקישוטים שעשית (אליפות!)
ואז יצא לך באמת מטורף!
לא תתחרטי בעז"ה
זה כבר בוער בעצבעות להכין שוב פעם בול כמו המתכון.
בעז''ה כשאני ינסה אני יעלה תמונה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  26  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה