יש למישהי מתכון לעוגת מוקה טובה
בלי אגוזים ופקאנים
תודה
בלי אגוזים ופקאנים
תודה
מצטרפת להמלצה.מאביגייל מייזליק
עוגה מוצלחת במיוחד!!!
תבנית בינונית
כוסות מדידה
עוגת קפה מופלאה
אל תראוני שאני שחרחורת. העוגה הפשוטה הזאת היא אחד המתכונים המצליחים ביותר שלי, והיי, היא בכלל לא מתכון שלי. אלו בדרך כלל המתכונים הטובים ביותר שיש - קיבלתי את המתכון מהבת שלי, שקיבלה אותו מהדודה של בעלה, שקיבלה אותו מחברה וכנראה שיש לו עוד שושלת ארוכה.
עוגה כל כך פשוטה, רכה, אוורירית וטעימה באופן מיוחד. היא נראית פשוטה מאוד, אבל יש לה כוח משיכה שמעט עוגות מצליחות ליצור. המהירות שבה היא נעלמת מהמגש מפתיעה אותי בכל פעם, כי בני משפחתי לא כל כך משתגעים על עוגות ועוד עוגות פרווה. אז למדתי להכין ממנה שתיים, וגם הן מתחסלות בקצב מופלא.
חשוב לשים לב: המתכון כולו מתבסס על קצף של ביצים שלמות. קצף כזה חייב שמונה דקות הקצפה על השעון, במהירות הגבוהה ביותר, ורצוי במיקסר עומד ולא ידני. בכל מקרה, הוא צריך להכפיל פי ארבעה את נפחו, אחרת העוגה לא תהיה טעימה כמו שהיא יכולה להיות.
דרגת קושי:
קלה
זמן אפייה:
30-25 דקות
12 מנות
לעוגה:
4 ביצים
¾ כוס סוכר
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפייה
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
⅔ כוס שמן
כף וחצי קפה נמס
לציפוי:
2 כפות שמן
100 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי קפה נמס
3 כפות מים רותחים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הביצים השלמות והסוכר במיקסר ומקציפים 8 דקות במהירות הגבוהה ביותר, עד לקבלת קצף בהיר מאוד ותפוח. מכבים את המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הפודינג והשמן. ממיסים את הקפה ברבע כוס מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים עוד רבע כוס לקבלת חצי כוס של קפה פושר. מפעילים את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הקפה בהדרגה לתוך התערובת. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שכל התערובת אחידה, דקה או שתיים. משמנים תבנית בינונית עגולה או מלבנית. יוצקים את התערובת ואופים 30-25 דקות, רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שמוחדר פנימה יוצא יבש, אך היא עדיין רכה וקפיצית למגע.
כמה דקות לפני סיום האפייה מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את הקפה הנמס עם המים הרותחים ומעבירים בקערית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת קרם אחיד. ברגע שהעוגה החמה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה בעדינות את הציפוי ומורחים אותו באופן אחיד על כל העוגה.
מאביגייל מייזליק
עוגה מוצלחת במיוחד!!!
תבנית בינונית
כוסות מדידה
עוגת קפה מופלאה
אל תראוני שאני שחרחורת. העוגה הפשוטה הזאת היא אחד המתכונים המצליחים ביותר שלי, והיי, היא בכלל לא מתכון שלי. אלו בדרך כלל המתכונים הטובים ביותר שיש - קיבלתי את המתכון מהבת שלי, שקיבלה אותו מהדודה של בעלה, שקיבלה אותו מחברה וכנראה שיש לו עוד שושלת ארוכה.
עוגה כל כך פשוטה, רכה, אוורירית וטעימה באופן מיוחד. היא נראית פשוטה מאוד, אבל יש לה כוח משיכה שמעט עוגות מצליחות ליצור. המהירות שבה היא נעלמת מהמגש מפתיעה אותי בכל פעם, כי בני משפחתי לא כל כך משתגעים על עוגות ועוד עוגות פרווה. אז למדתי להכין ממנה שתיים, וגם הן מתחסלות בקצב מופלא.
חשוב לשים לב: המתכון כולו מתבסס על קצף של ביצים שלמות. קצף כזה חייב שמונה דקות הקצפה על השעון, במהירות הגבוהה ביותר, ורצוי במיקסר עומד ולא ידני. בכל מקרה, הוא צריך להכפיל פי ארבעה את נפחו, אחרת העוגה לא תהיה טעימה כמו שהיא יכולה להיות.
דרגת קושי:
קלה
זמן אפייה:
30-25 דקות
12 מנות
לעוגה:
4 ביצים
¾ כוס סוכר
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפייה
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
⅔ כוס שמן
כף וחצי קפה נמס
לציפוי:
2 כפות שמן
100 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי קפה נמס
3 כפות מים רותחים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הביצים השלמות והסוכר במיקסר ומקציפים 8 דקות במהירות הגבוהה ביותר, עד לקבלת קצף בהיר מאוד ותפוח. מכבים את המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הפודינג והשמן. ממיסים את הקפה ברבע כוס מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים עוד רבע כוס לקבלת חצי כוס של קפה פושר. מפעילים את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הקפה בהדרגה לתוך התערובת. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שכל התערובת אחידה, דקה או שתיים. משמנים תבנית בינונית עגולה או מלבנית. יוצקים את התערובת ואופים 30-25 דקות, רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שמוחדר פנימה יוצא יבש, אך היא עדיין רכה וקפיצית למגע.
כמה דקות לפני סיום האפייה מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את הקפה הנמס עם המים הרותחים ומעבירים בקערית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת קרם אחיד. ברגע שהעוגה החמה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה בעדינות את הציפוי ומורחים אותו באופן אחיד על כל העוגה.
באיזו כוס להשתמש? שתיה חמה/קרה/מדידה?מצטרפת להמלצה.
הבחושה הכי טובה בליגה אחת מעל כולם!
אני משתמשת במדידהבאיזו כוס להשתמש? שתיה חמה/קרה/מדידה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: