עוגות/עוגיות עוגת לימון אורירית ונימוחה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מעולה לצד כוס תה ביום חורף גשום....

מתכון חדש שלי.
אהבתי ממש את התוצאה.
וגם כל מי שטעם.
אז למה שלא תהנו גם אתם?
IMG_1804.JPG


עוגה גבוהה, רכה, ועסיסית.
אפשר עם הזיגוג שעל ובלי
אבל-
ממליצה עם.
הזיגוג מתקשה ומעניק מין קרנצ'יות קלה לפרוסת העוגה.

התמונה שלמעלה ממתכון וחצי
מתכון אחד מתאים לתבנית עגולה גדולה
או 2 אינגליש ארוכות

3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 א. אפיה
1 כוס חלב סויה, או מים [לא מיץ תפוזים כדי שלא יגנוב ללימון את הטעם]
3 ביצים L
1 כוס שמן
1/2 כוס מיץ לימון
3 סוכר וניל

לזיגוג:
1.5 כוסות אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון [אפשר קצת פחות]
מעט מים
2 סוכר וניל

הכנה:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל מספר דקות עד לקבלת תערובת קצפית בהירה ואוורירית. אני הקצפתי עם וו בלון ואחר כך עברתי לוו הרגיל. אם משתמשים בוו הבלון אז אחרי הקצפת הביצים עם הסוכר מחליפים לוו הרגיל.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן בקילוח דק.
מוסיפים בערבול איטי, קמח וא. אפיה לסירוגים עם הנוזלים [מיץ לימון וחלב סויה או מים]

יוצקים לתבנית עגולה משומנת בתרסיס שמן או ל- 2 תבניות אינגליש מרוססות בתרסיס שמן [או מרופדות בניר אפיה] ואופים ב 180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 45 דקות עד שקיסם שעץ המרכז העוגה יוצא יבש. [יתכנו תנורים שצריכים יותר זמן אפיה]

מקררים את העוגה.

מערבבים את רכיבי הזיגוג בקערה. מים מוסיפים מעט ובהדרגה עד שמתקבל מין קרם דליל אבל לא ממש נוזלי.
מורחים על העוגה הקרה.

IMG_1808.JPG
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
קלעת לי בול עכשיו
חיפשתי שבוע שעבר עוגת לימון..
בעז"ה ננסה שבת הבאה
 

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
וואו, נראה טוב,
תודה!
לגבי הקישוט, מה זה ה"בננה" הזו שעומדת שם?
סתם שוקולד לבן?
תודה!
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@hbecker הכנתי ויצא ממש מרשים וטעים מאוד!!!
לא הספקתי לשאול אם אפשר להקפיא ,והקפאתי כי אחרת לשבת לא היה נשאר פרור...
 

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
היי,
הולכת להכין את זה עכשיו בעז"ה, רק מספר שאלות:
אני הקצפתי עם וו בלון ואחר כך עברתי לוו הרגיל. אם משתמשים בוו הבלון אז אחרי הקצפת הביצים עם הסוכר מחליפים לוו הרגיל.
למה את קוראת וו רגיל?
בהקצפה אני תמיד משתמשת בבלון ולא מחליפה.
התמונה שלמעלה ממתכון וחצי
מתכון אחד מתאים לתבנית עגולה גדולה
באיזו תבנית הכנת את העוגה?
ולאיזו תבנית מתאימה כמות אחת? 26?

אשמח לתשובה בהקדם,
תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
היי,
הולכת להכין את זה עכשיו בעז"ה, רק מספר שאלות:

למה את קוראת וו רגיל?
בהקצפה אני תמיד משתמשת בבלון ולא מחליפה.

באיזו תבנית הכנת את העוגה? 26?
ולאיזו תבנית מתאימה כמות אחת?

אשמח לתשובה בהקדם,
תודה!
יש הבדל בין הקצפת ביצים שלמות לחלבונים
בהקצפת ביצים שלמות זה לא באמת הקצפה כי לא נוצר קצף כמו מהחלבונים. ולפעמים אני משמשת בוו הרגיל.
אבל כאן בעוגה רציתי תפיחה יפה של הביצים עם הסוכר והביצים ולכן השתמשתי בוו בלון.
אבל- בהמשך כשמתחילים להוסיף קמח וכו' צריך להחליף לוו הרגיל כי וו בלון לא יעש את הבודה ותשארי עם גוש קמח או שתצטרכי להקציף ממש מהר ותהרסי את התפיחה שיצרת קודם והעוגה תצא דחוסה
 

פררו רושה

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש הבדל בין הקצפת ביצים שלמות לחלבונים
בהקצפת ביצים שלמות זה לא באמת הקצפה כי לא נוצר קצף כמו מהחלבונים. ולפעמים אני משמשת בוו הרגיל.
אבל כאן בעוגה רציתי תפיחה יפה של הביצים עם הסוכר והביצים ולכן השתמשתי בוו בלון.
אבל- בהמשך כשמתחילים להוסיף קמח וכו' צריך להחליף לוו הרגיל כי וו בלון לא יעש את הבודה ותשארי עם גוש קמח או שתצטרכי להקציף ממש מהר ותהרסי את התפיחה שיצרת קודם והעוגה תצא דחוסה
אז וו רגיל זה בעצם עם ה K בפנים? או המסולסל הזה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה