נשמע מורכב. גם נראה כך.
אבל זה כל כך קל.
מה שכן, 20 ביצים על תבנית A4. אבל- יתר הרכיבים זולים ממש ומתקבלת כמות לא קטנה מכיון שהעוגה גבוהה ומספיקה פרוסה מלבנית לא גדולה מדי.
להכנת המתכון נצטרך 3 תבניות A4.
לעוגות:
10 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
6 כפות קמח תפו"א
1 כף קפה נמס מהול בכף מים+1 כף קקאו
2 כפות קקאו
לגלידה:
10 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף קפה נמס מהול בכף מים+1 כף קקאו
2 כפות קקאו
לקישוט, לא חובה:
100 גרם שוקולד מריר
מתחילים בהכנת העוגות:
מקציפים חלבונים לקצף קל ומתחילים להוסיף סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבל קצף נוקשה ממש.
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים קמח תפו"א וחלמונים.
מחלקים את הבלילה ל-3
חלק אחד משאירים כמו שהוא, מורחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
לחלק השני מוסיפים בתנועות קיפול- קפה מהול עם מים וכף קקאו, מורחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
לחלק השלישי מוסיפים בתנועות קיפול- קקאו, מורחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
אופים את העוגות ב 180 מעלות כ-13-15 דקות עד שהן יבשות. מוציאים מהתנור ומצננים. העוגות תיפולנה חלקי וזה בסדר.
לאחר ההתקררות הופכים ומסירים בזהירות את ניר האפיה.
מכינים גלידה:
מקציפים חלבונים לקצף קל ומתחילים להוסיף סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבל קצף נוקשה ממש.
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים שמן וחלמונים.
מחלקים את הבלילה ל-3
חלק אחד משאירים כמו שהוא, לגלידת וניל
לחלק השני מוסיפים בתנועות קיפול- קפה מהול עם מים וכף קקאו, לגלידת קפה
לחלק השלישי מוסיפים בתנועות קיפול- קקאו, לגלידת שוקולד
מרכיבים:
מניחים חזרה בתבנית A4 את העוגה הבהירה, וניל. מורחים מעליה את גלידת השוקולד.
מעל לגלידת השוקולד מניחים את העוגה עם הקפה, ומורחים מעליה את גלידת הקפה.
מסיימים בעוגה הכהה ומורחים את גלידת הוניל.
העוגות שבשכבות 2 ו -3 לא ימלאו את כל גודל התבנית וזה בסדר. מניחים במרכז.
אם רוצים קולפים במקלף תלתלי שוקולד ומפזרים על גלידת הוניל.
מקפיאים עד להגשה.
מוציאים כ-2-3 דקות לפני ההגשה ופורים בסכין חדה
נערך לאחרונה ב: