תבנית קטנה מ -A4 או 2 תבניות אינגליש ארוכות
השתמשתי בממרח רבע לשבע. אין בו גלוטן. באזהרת האלרגנים רשום עלול להכיל גלוטן. הבנתי שיש כאלו שנמנעים גם מזה. אז יש תחיל, במתכון.
שרוול ביסקויט בהיר ללא גלוטן
חצי שרוול ביסקויט כהה ללא גלוטן
קפה חם- מים רותחים+קפה וסוכר
500 גרם גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה להקצפה
1.5 כוסות אבקת סוכר
1 פודינג וניל- 6 כפות
1 כוס ממרח רבע לשבע [באזהרת הרכיבים עלול להכיל גלוטן], לנמענים 1 שקית פודינג שוקולד- 6 כפות, או 1 כוס קרם נוגט או ריבת חלב
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר או חלבי
125 מ"ל ריצ' [לא של מכירות], ממכירות 1 יחידה בל להוסיף מים
קרוקנט אגוזי לוז
הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומוסיפים אבקת סוכר. מקציפים עוד קצת ומוסיפים גבינה.
מחלקים ל-2. לחלק אחד מוסיפים פודינג וניל ולחצי השני ממרח רבע לשבע או תחליף אחר.
טובלים ביסקויטים בהירים בקפה ומסדרים בשורה בתבנית מרופדת בניר אפיה. טובלים רק מה שצריך לשכבה הראשונה. מורחים מהקרם הכהה על הביסקויטים שבתבנית.
טובלים ביסקויטים כהים בקפה ומסדרים שכבה אחידה מעל הקרם הכהה.
מורחים את הקרם הבהיר מעל הביסקויטים הכהים.
טובלים עוד ביסקויטים בהירים בקפה ומסדרים מעל לקרם הבהיר.
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם ריצ' תוך כדי ערבוב עד שמתקבל גנאש חלק.
יוצקים על העוגה ומשטחים בעזרת כף.
מפזרים קרוקנט מעל לגנאש.
מעבירים למקרר להשהייה של לילה לפחות
העוגה משתבחת אחרי שהות של כ- 12 שעות במקרר ונפרסת טוב יותר.
נשמרת היטב במקרר למשך שבוע.
בהקפאה הרבה מעבר.
השתמשתי בממרח רבע לשבע. אין בו גלוטן. באזהרת האלרגנים רשום עלול להכיל גלוטן. הבנתי שיש כאלו שנמנעים גם מזה. אז יש תחיל, במתכון.
שרוול ביסקויט בהיר ללא גלוטן
חצי שרוול ביסקויט כהה ללא גלוטן
קפה חם- מים רותחים+קפה וסוכר
500 גרם גבינה לבנה
1 שמנת מתוקה להקצפה
1.5 כוסות אבקת סוכר
1 פודינג וניל- 6 כפות
1 כוס ממרח רבע לשבע [באזהרת הרכיבים עלול להכיל גלוטן], לנמענים 1 שקית פודינג שוקולד- 6 כפות, או 1 כוס קרם נוגט או ריבת חלב
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר או חלבי
125 מ"ל ריצ' [לא של מכירות], ממכירות 1 יחידה בל להוסיף מים
קרוקנט אגוזי לוז
הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומוסיפים אבקת סוכר. מקציפים עוד קצת ומוסיפים גבינה.
מחלקים ל-2. לחלק אחד מוסיפים פודינג וניל ולחצי השני ממרח רבע לשבע או תחליף אחר.
טובלים ביסקויטים בהירים בקפה ומסדרים בשורה בתבנית מרופדת בניר אפיה. טובלים רק מה שצריך לשכבה הראשונה. מורחים מהקרם הכהה על הביסקויטים שבתבנית.
טובלים ביסקויטים כהים בקפה ומסדרים שכבה אחידה מעל הקרם הכהה.
מורחים את הקרם הבהיר מעל הביסקויטים הכהים.
טובלים עוד ביסקויטים בהירים בקפה ומסדרים מעל לקרם הבהיר.
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם ריצ' תוך כדי ערבוב עד שמתקבל גנאש חלק.
יוצקים על העוגה ומשטחים בעזרת כף.
מפזרים קרוקנט מעל לגנאש.
מעבירים למקרר להשהייה של לילה לפחות
העוגה משתבחת אחרי שהות של כ- 12 שעות במקרר ונפרסת טוב יותר.
נשמרת היטב במקרר למשך שבוע.
בהקפאה הרבה מעבר.