עוגות/עוגיות עוגת בראוניס שוקולית קפוצ'ינו----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עוגה חדשה, קלה מאוד להכנה.
טעימה
ומרשימה.

הצילום גרוע לא משקף את מראה העוגה האמיתי, אבל ככה זה כשהמטבח נראה כמו אחרי סופת הוריקן והעוגה תקועה על השיש וממתינה לפלש של המצלמה.

תבנית A4 [חג פעמית בינונית]
מדידה בכוסות חד פעמיות

לבסיס:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקולית
1 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1 כוס קרוקנט אגוזי לוז [לא חובה]

לקרם קפוצ'ינו:
150 מ"ל ריצ'
1 כוס קרם קפוצ'ינו
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו
3 כפות פודינג וניל

לציפוי:
100 מ"ל ריצ'
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו



מערבבים את רכיבי הבסיס למעט הקרוקנט במיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה ומפזרים את הקרוקנט. הוא ישקע מעט במהלך האפיה וזה בסדר.
אופים 25-30 דקות לא יותר. רק עד שהעוגה לא רטובה.
מצננים את העוגה.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים קרם:
מקציפים ריצ' לקצף יציב. מוסיפים שוקולד מומס וקרם קפוצ'ינו. מקציפים עוד קצת ומוסיפים פודינג וניל.
מעבירים את הקרם למקרר עד שהעוגה מוכנה ומתקררת.

לאחר שהעוגה התקררה מורחם את הקרם [שהתקשה בינתיים] על העוגה.

שמים את העוגה במקרר ל 10 דקות ומכינים ציפוי:
ממיסים את רכיבי הציפוי בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.

מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הציפוי מעליו. משטחים בצורה אחידה.

אפשר לקשט בפסים אלכסוניים בשוקולד קפוצ'ינו מומס.
אם תבחרו לקשט כך, זלפו לפני החיתוך.
[ולא כמו שאני עשיתי אחרי, כי רק אחרי שחתכתי את העוגה נזכרתי שרציתי לזלף פסים. נראה בהתאם....]

מעבירים להקפאה. פורסים בסכין חדה ולא משוננת כשהעוגה חצי קפואה.

מתלבטת אם להעלות את התמונה...כי.....הזילופים אחרי החיתוך קצת הרסו את המראה. זילפתי רק על חלק קטן מהפרוסות. היתר ניצלו מגזירת השמד הזה.
בעז"ה כשאכין אותה שוב, וזה יקרה בקרוב מן הסתם, אכין אותה כמו שצריך ואחליף את התמונה המבישה הזו.

IMG_7322_800x600.jpg
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו נראה טוב אבל אין לי בבית כלום מהקפוצ'ינו איש לך רעיון להמר את זה לטעם אחר?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
וואו נראה טוב אבל אין לי בבית כלום מהקפוצ'ינו איש לך רעיון להמר את זה לטעם אחר?
קרם נוגט במקום הקרם קפוצקינו
שוקולד מריר במקום השוקולד קפוצ'ינו

אפשר לוותר על הנ"ל ובקרם לשים 200 גרם שוקולד לבן ו 2 כפות גדושות קפה מומסות בטיפונת מים [ממש קצת],פודינג וריצ'
 

single

משתמש מקצוען
מערבבים את רכיבי הבסיס למעט הקרוקנט במיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה
מקווה שאת זמינה...
לא מקציפים? רק מערבבים?
תודה רבה רבה!!!
ומה אפשר לשים במקום קרם קפוצ'ינו, אם יש לי רק שוקולד קפוצ'ינו? אפשר להמס אותו באיזשהי דרך?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מקווה שאת זמינה...
לא מקציפים? רק מערבבים?
תודה רבה רבה!!!
ומה אפשר לשים במקום קרם קפוצ'ינו, אם יש לי רק שוקולד קפוצ'ינו? אפשר להמס אותו באיזשהי דרך?
עונה במקום העני ומקווה שזה יעזור
תטרפי בקערה עם מטרפה סוכר שמן וביצים לתערובת אחידה, תוסיפי יבשים ותטרפי רק עד לאיחוד.
לגבי תחליפים ראי תגובה קודמת בשירשור:
קרם נוגט במקום הקרם קפוצקינו
שוקולד מריר במקום השוקולד קפוצ'ינו
 

single

משתמש מקצוען
עונה במקום העני ומקווה שזה יעזור
תטרפי בקערה עם מטרפה סוכר שמן וביצים לתערובת אחידה, תוסיפי יבשים ותטרפי רק עד לאיחוד.
לגבי תחליפים ראי תגובה קודמת בשירשור:
ממש תודה על ההתגייסות בכזה בוקר עמוס. מעריכה מאד.
 

yz

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
@ה. בקר
איך את מזלפת מקרם קפוצ'ינו?
באיזה מצב הוא צריך להיות?
כשאני מנסה לזלף פרחים עם צנטר הם לא ממש נפרדים מהצנטר כמו בקצפת.
תני טיפים בבקשה.
תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר
איך את מזלפת מקרם קפוצ'ינו?
באיזה מצב הוא צריך להיות?
כשאני מנסה לזלף פרחים עם צנטר הם לא ממש נפרדים מהצנטר כמו בקצפת.
תני טיפים בבקשה.
תודה!
מה שבתמונה ריככתי בשקי בתוך מים חמים ואז זילפתי בשקית
 
  • תודה
Reactions: yz

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה