עוגה חדשה, קלה מאוד להכנה.
טעימה
ומרשימה.
הצילום גרוע לא משקף את מראה העוגה האמיתי, אבל ככה זה כשהמטבח נראה כמו אחרי סופת הוריקן והעוגה תקועה על השיש וממתינה לפלש של המצלמה.
תבנית A4 [חג פעמית בינונית]
מדידה בכוסות חד פעמיות
לבסיס:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקולית
1 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1 כוס קרוקנט אגוזי לוז [לא חובה]
לקרם קפוצ'ינו:
150 מ"ל ריצ'
1 כוס קרם קפוצ'ינו
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו
3 כפות פודינג וניל
לציפוי:
100 מ"ל ריצ'
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו
מערבבים את רכיבי הבסיס למעט הקרוקנט במיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה ומפזרים את הקרוקנט. הוא ישקע מעט במהלך האפיה וזה בסדר.
אופים 25-30 דקות לא יותר. רק עד שהעוגה לא רטובה.
מצננים את העוגה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים קרם:
מקציפים ריצ' לקצף יציב. מוסיפים שוקולד מומס וקרם קפוצ'ינו. מקציפים עוד קצת ומוסיפים פודינג וניל.
מעבירים את הקרם למקרר עד שהעוגה מוכנה ומתקררת.
לאחר שהעוגה התקררה מורחם את הקרם [שהתקשה בינתיים] על העוגה.
שמים את העוגה במקרר ל 10 דקות ומכינים ציפוי:
ממיסים את רכיבי הציפוי בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הציפוי מעליו. משטחים בצורה אחידה.
אפשר לקשט בפסים אלכסוניים בשוקולד קפוצ'ינו מומס.
אם תבחרו לקשט כך, זלפו לפני החיתוך.
[ולא כמו שאני עשיתי אחרי, כי רק אחרי שחתכתי את העוגה נזכרתי שרציתי לזלף פסים. נראה בהתאם....]
מעבירים להקפאה. פורסים בסכין חדה ולא משוננת כשהעוגה חצי קפואה.
מתלבטת אם להעלות את התמונה...כי.....הזילופים אחרי החיתוך קצת הרסו את המראה. זילפתי רק על חלק קטן מהפרוסות. היתר ניצלו מגזירת השמד הזה.
בעז"ה כשאכין אותה שוב, וזה יקרה בקרוב מן הסתם, אכין אותה כמו שצריך ואחליף את התמונה המבישה הזו.
טעימה
ומרשימה.
הצילום גרוע לא משקף את מראה העוגה האמיתי, אבל ככה זה כשהמטבח נראה כמו אחרי סופת הוריקן והעוגה תקועה על השיש וממתינה לפלש של המצלמה.
תבנית A4 [חג פעמית בינונית]
מדידה בכוסות חד פעמיות
לבסיס:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס אבקת שוקולית
1 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1 כוס קרוקנט אגוזי לוז [לא חובה]
לקרם קפוצ'ינו:
150 מ"ל ריצ'
1 כוס קרם קפוצ'ינו
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו
3 כפות פודינג וניל
לציפוי:
100 מ"ל ריצ'
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו
מערבבים את רכיבי הבסיס למעט הקרוקנט במיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה ומפזרים את הקרוקנט. הוא ישקע מעט במהלך האפיה וזה בסדר.
אופים 25-30 דקות לא יותר. רק עד שהעוגה לא רטובה.
מצננים את העוגה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים קרם:
מקציפים ריצ' לקצף יציב. מוסיפים שוקולד מומס וקרם קפוצ'ינו. מקציפים עוד קצת ומוסיפים פודינג וניל.
מעבירים את הקרם למקרר עד שהעוגה מוכנה ומתקררת.
לאחר שהעוגה התקררה מורחם את הקרם [שהתקשה בינתיים] על העוגה.
שמים את העוגה במקרר ל 10 דקות ומכינים ציפוי:
ממיסים את רכיבי הציפוי בסיר קטן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים את הציפוי מעליו. משטחים בצורה אחידה.
אפשר לקשט בפסים אלכסוניים בשוקולד קפוצ'ינו מומס.
אם תבחרו לקשט כך, זלפו לפני החיתוך.
[ולא כמו שאני עשיתי אחרי, כי רק אחרי שחתכתי את העוגה נזכרתי שרציתי לזלף פסים. נראה בהתאם....]
מעבירים להקפאה. פורסים בסכין חדה ולא משוננת כשהעוגה חצי קפואה.
מתלבטת אם להעלות את התמונה...כי.....הזילופים אחרי החיתוך קצת הרסו את המראה. זילפתי רק על חלק קטן מהפרוסות. היתר ניצלו מגזירת השמד הזה.
בעז"ה כשאכין אותה שוב, וזה יקרה בקרוב מן הסתם, אכין אותה כמו שצריך ואחליף את התמונה המבישה הזו.