עשיתי את העוגיות האלה, וכשטעמתי אותן גיליתי שהן ממש טובות!
לא יבשות או חסרות טעם כדרך הצליאק בקודש!
מצרכים:
קמח "כרגיל"
אבקת אפיה
חמאה\ מרגרינה
1 שמנת חמוצה
ממרח תמרים
קינמון (מוסיף לממרח לא חובה)
אגוז מוסקט (מוסיף לממרח לא חובה)
ציפורן (מוסיף לממרח לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערה קמח, אבקת אפיה, שמנת חמוצה וחמאה\מרגרינה (קרה!) ולשים עד שנוצר בצק אחיד.
2.מכניסים את הבצק עטוף למקרר שעה.
3.מחממים תנור ל180 מעלות.
4. מוסיפים לממרח תמרים מעט ציפורן וכן מגרדים לתוכו טיפה קינמון ואגוז מוסקט.
5.מחלקים את הבצק לכ-6 חלקים (כדי לא להתעסק בו יותר מידי) ומרדדים כל חלק לצורה הדומה למלבן.
6. מורחים על הבצק את הממרח ומגלגלים מהצד הרחב של הבצק.
7. חותכים באלכסון לעוגיות קטנות ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.
בתאבון!!!
לא יבשות או חסרות טעם כדרך הצליאק בקודש!
מצרכים:
קמח "כרגיל"
אבקת אפיה
חמאה\ מרגרינה
1 שמנת חמוצה
ממרח תמרים
קינמון (מוסיף לממרח לא חובה)
אגוז מוסקט (מוסיף לממרח לא חובה)
ציפורן (מוסיף לממרח לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערה קמח, אבקת אפיה, שמנת חמוצה וחמאה\מרגרינה (קרה!) ולשים עד שנוצר בצק אחיד.
2.מכניסים את הבצק עטוף למקרר שעה.
3.מחממים תנור ל180 מעלות.
4. מוסיפים לממרח תמרים מעט ציפורן וכן מגרדים לתוכו טיפה קינמון ואגוז מוסקט.
5.מחלקים את הבצק לכ-6 חלקים (כדי לא להתעסק בו יותר מידי) ומרדדים כל חלק לצורה הדומה למלבן.
6. מורחים על הבצק את הממרח ומגלגלים מהצד הרחב של הבצק.
7. חותכים באלכסון לעוגיות קטנות ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.
בתאבון!!!