עוגות/עוגיות עוגיות אלפחורס מושלמות!!!!! וקלות(יחסית)

תודה על החיים

משתמש צעיר
IMG_1439.JPG

חומרים:
200 גר' חמאה
1.3/4 כוסות קורנפלור
1.5 כוסות קמח
1 א,אפיה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
למילוי:
ריבת חלב מעורבבת עם מעט חלב/ מים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים במיקסר בוו של גיטרה,
צריך לצאת בצק משי ונעים, אם לא מוסיפים קצת קמח וקורנפלור,
מפזרים קמח על משטח העבודה ועל המערוך, ומרדדים לעובי של חצי ס"מ,
חורצים עיגולים בגודל הרצוג ומכניסים לתנור על 180 לכ-8-10 ד'(נראה לי- תבדקו)
כשהעוגיות מתקררות שמים את הריבת חלב, ולוחצים קצת על העוגיות כדי שיצא קצת לצדדים
ומורחים מסביב לעוגייה ואז טובלים בקוקוס.
בהצלחה!!!!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה מעולה בתמונה !
אני מכינה הרבה פעמים אלפחורס ולאחר ניסויים שונים ומשונים ...
הגעתי למסקנה שהמינון בין הקמח לקונפלור צריך להיות 1:2 על כל 2 כוסות קמח -כוס 1 קורנפלור
מפחית את התחושה שאכלים קמח... יותר עוגיה
לא הבנתי למה יש צורך לדלל ריבת חלב הרי ככל שהיא יציבה יותר טוב ואפשר למלא ממנה בלי שיזל
וטיפ קטן לסיום :) לאחר שקורצים עיגולים עדיף להוציא את שאריות הבצק ובין העיגולים במקום לחלץ אותם מהשאריות כך צורתם נשמרת יותר
 
נערך לאחרונה ב:

תודה על החיים

משתמש צעיר
תודה! :)
לגבי הקורנפלור יכול להיות ,אבל דרך אגב בכל המתכונים שראיתי אלו היו היחסית +-,
(כמובן שתמיד אפשר לשפר, למרות שאהבתי אותם ככה;))
לגבי הריבה שמדללים אולי את משתמשת ביבה נוזלית יחסית, אבל מה שאני קניתי הייתה יציבה מידיי...
אבל תודה על הטיפים!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי הריבה שמדללים אולי את משתמשת ביבה נוזלית יחסית, אבל מה שאני קניתי הייתה יציבה מידיי...
נכון וזה משתנה מאד מחברה לחברה , בפעם האחרונה שקניתי -(הכנתי אתמול )היה דליל מידי וזה לא נוח
לפעמים קירור עוזר מעט לייצב
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נראה טוב...

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

(יצא לי פעם לראות בדיסק של קשת הפקות אחת נראה לי ארגנטינאית שמכינה אלפחורס. היא הביאה שם מתכון ואמרה שחמאה או מרגרינה לא מתאימים לאלפחורס. היא מכינה רק עם שמן. לצערי לא שמרתי את המתכון וממש בא לי להכין בלי)
 

תודה על החיים

משתמש צעיר
נראה טוב...

אפשר להמיר את החמאה בשמן?

(יצא לי פעם לראות בדיסק של קשת הפקות אחת נראה לי ארגנטינאית שמכינה אלפחורס. היא הביאה שם מתכון ואמרה שחמאה או מרגרינה לא מתאימים לאלפחורס. היא מכינה רק עם שמן. לצערי לא שמרתי את המתכון וממש בא לי להכין בלי)
האמת לא ניסיתי,
אבל מה הכוונה לא מתאימים?
בטעם זה טעים, אז למה הכוונה?
 

תודה על החיים

משתמש צעיר
במתכון הזה העוגיות גם נימוחות ,אבל את יכולה לנסות להמיר חצי ולרות איך יוצא,
אם תנסי אשמח שתעדכני :)
בכל אופן עדיף שמן ממרגרינה...
היא אומרת שיוצא יותר נימוח עם שמן.
ומשום מה כל המתכונים שאני רואה הם כן עם מרגרינה או חמאה.
 

mmll

משתמש רשום
אלפחורס (העוגיות לא חלביות )

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כוס שמן
1/2 כוס קוקוס
1 סוכר וניל
1 א. אפיה
250 ג' קורנפלור

לשים את הביצים והסוכר לערבב קצת ואז שאר החומרים יוצא עיסה דביקה.
לוקחים שקית זילוף מכניסים את העיסה
מזלפים על 4 תבניות עיגולים עיגולים(לא חייב מדויקים זה משתטח לבד מהחום של התנור-כדי שיהיה בערך אותו גודל) 4 תבניות שורות של 5 על 5
לשים בתנור חם חום רגיל של 180 מעלות 8-10 דק'.

להפוך 2 שורות של עוגיות שהצד הישר כלפי מעלה לזלף משקית זילוף ריבת חלב על שורה של העוגיות ואז לסגור את העוגיות, עם השורה השניה ללחוץ חלש על מרכז העוגיה כדי שיצא קצת ריבת חלב ולטבול בקוקוס
קל להכנה חומרים זמינים ויוצא טעיםםם!!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה