עוגה מרשימה וטעימה לאירוסין של המחותנים, על מה תמליצו?

saralulu

משתמש מקצוען
אשמח מאד למתכונים, ואם יש תמונות עדיף!
תודה ובשמחות :)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הנה 2 סוגים להציע:
פאי שוקולד עשיר- כאן
421922-5ebb9a44e03e8b29d2aac0fed8c84632.jpg

פאי חלווה ואגוזים- כאן (אם את רוצה כמויות מדויקות של אגוזים לקניה לדוגמא הזו- תגידי)
420245-62020dc8fe27f335d7e6390958395c6f.jpg

חוץ מזה, באירוסין שהייתי לאחרונה היו הרבה דברים יפים ומרשימים מעבר לעוגות-
סלטים מיוחדים-
חסה בטטה סלק
חסה מלפפון גמבה רימון מנגו
כרוב סגול אפרסק משומר בצל ירוק
(מתכונים לפי דרישה)

וכן סנדוויצ'ונים מזונות מטופחים וטעימים במילוי טונה/סלט ביצים
 

saralulu

משתמש מקצוען
הנה 2 סוגים להציע:
פאי שוקולד עשיר- כאן
421922-5ebb9a44e03e8b29d2aac0fed8c84632.jpg

פאי חלווה ואגוזים- כאן (אם את רוצה כמויות מדויקות של אגוזים לקניה לדוגמא הזו- תגידי)
420245-62020dc8fe27f335d7e6390958395c6f.jpg

חוץ מזה, באירוסין שהייתי לאחרונה היו הרבה דברים יפים ומרשימים מעבר לעוגות-
סלטים מיוחדים-
חסה בטטה סלק
חסה מלפפון גמבה רימון מנגו
כרוב סגול אפרסק משומר בצל ירוק
(מתכונים לפי דרישה)

וכן סנדוויצ'ונים מזונות מטופחים וטעימים במילוי טונה/סלט ביצים
רק עכשיו אני רואה, נראה מושלם!!! וכמובן שאשמח למתכונים!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
רק עכשיו אני רואה, נראה מושלם!!! וכמובן שאשמח למתכונים!
מתכונים למה?
לפאי יש לכל אחד מתכון- תלחצי על המילה "כאן" המודגשת מעל התמונה.
לסלטים? איזה?
יש בסגנון חגיגי עם קצפות וגובה?
אני אוהבת להכין מתכון של עוגת ספוג פשוטה ולשטוח על תבנית תנור- שתצא עוגה נמוכה מאד, כמו של רולדה.
לחתוך ל4 רצועות שוות עם סרגל, לגלגל במגבת נקיה כשעדיין חם כדי שיקבל את הצורה כשיתקרר
להקציף קצפת (התחלתי להשתמש בחלבית ואין מה להשוות בטעם!) עם פודינג וניל/שוקו
למרוח על הרצועות ולגלגל לשבלול. כל רצועה ממשיכה את הקודמת, עשד לקבלת שבלול גדול בצורת עוגה עגולה גבוהה ויפה.
לצפות בקצפת.
יוצאת עוגת קצפת משובחת שנפרסת עם שכבות עומדות במקום שוכבות.
 

saralulu

משתמש מקצוען
לגבי סלטים.
מה שאת יכולה לכתוב יתקבל בברכה!
 

פרילי

משתמש מקצוען
אפשר מתכון?
פאי פיצוחים- תבנית עגולה חד פעמית
לבצק:

1.5 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
א. אפיה
סוכר וניל
חצי כוס שמן (אפשר להפחית קצת)
ללוש לבצק ולהוסיף ביצה 1 שלמה

לשטוח בתבנית, לחורר את הבצק בעזרת מזלג ולאפות כ- 10 דקות
(עדיין לא אמור להיות מוכן לגמרי, אלא רק התחלת אפיה)

לאחר אפיה חלקית-
לפזר 100 גר' חלוה מפוררת
ולסדר את הפיצוחים כמו בתמונה:
אגוזי פקאן מסוכרים
50 גר' שקדים מולבנים במקלות
50 גר' גרעיני דלעת
50 גר' גרעיני חמניות
50 גר' חמוציות
לאפות 25 דקות-חצי שעה סגור בנייר כסף ב180 מעלות
להוציא ולשפוך סירופ מייפל לא מדי הרבה שלא יהיה מדי דביק
ולאפות עוד כרבע שעה בלי נייר כסף שיקבל צבע יפה.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר מתכון?
הנה המתכון שלי, שתוכלי להשוות עם מה ש @פרילי העלתה:
פאי אגוזים וחלווה- תבנית פאי גדולה (קוטר כ28 ס"מ)
חמרים לבצק:
1/2 כוס מים קרים, 1/2 כוס שמן, 2 כוסות קמח, 1/2 כוס אבקת סוכר
לשים מים ושמן בשקית במקפיא לרבע שעה. להוציא ולערבב- זה נקרש קצת. להוסיף קמח וסוכר וללוש (אפשר בתוך השקית) לבצק רך, לשטוח בתבנית פאי, לעלות ב-1 ס"מ בקצוות, לחוור במזלג מעט ולאפות על 150 מעלות ל- 15 דק'.

בזמן שהבצק בתנור לגרד 200 גר' חלוה.

לאחר ה- 15 דק' להוציא את הפאי ולשטוח את החלווה על הבצק אח"כ להתחיל לסדר את הפיצוחים בסדר הבא.

לוקחת שקדים פרורים(כמו מקלות) יוצרת ערימה במרכז, אח"כ מסביב לשים בצורה מסודרת בעיגול את הפיסטוקים הקלופים.

לאחר מכן לסדר סביב את הקשיו , אח"כ פקאן מסוכר ואח"כ אגוזי מלך

כשמסימים להכניס לתנור שוב לעוד 10 דק', כשהפיצוחים זהובים להוציא, לשפוך סירופ מייפל לפי הטעם.

בתאבון:)

נ.ב- אפשרי לקרר ואפילו להקפיא יוצא מצוין.

כמויות אגוזים לקניה:
אני קונה בערך כך:
50 גר' שקדים קלופים
30 גר' פיסטוק קלוף
100 קשיו טבעי
100 פקאן מסוכר
100 אגוזי מלך.

ובדרך כלל נשאר לי קצת עודף..
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי סלטים.
טיפ להכנת סלטים לשמחות:
אם לא בא לכם ללכלך קערה ו/או אין לכם קערה מספיק גדולה לסלט גדול, אפשר לערבב בשקית! זה מתערבב מושלם, ואחרי שמרוקנים- ישר לפח.
כמובן שמשתמשים בשקית נקיה- אשפתון וכדו, ישר מהאריזה. וכשאורחים אחרים לא מסתכלים...

סלט חסה מיוחד (נשמע מוזר, אבל טועם פצצה ומתחסל!)
חסה
2 סוגי ירקות- מלפפון/גמבה/קולרבי...
2 סוגי פירות- ענבים/מנגו/רימון/תפוח/אפרסק משימורים/אפרסמון...
בצל סגול
מנצ'ס (כמו קבוקים קטנים בלי מילוי ועם תבלינים)

רוטב (לשמחה יש להכפיל):
1/2 כוס תערובת שמן זית וקנולה (אפשר יותר קנולה מזית)
1 כף חרדל
6 כפות סוכר
2 כפות חומץ
מלח
פלפל

לערבב היטב את חומרי הרוטב. לערבב עם הסלט שמוך להגשה.

סלט כרוב סגול
1 שקית כרוב סגול קצוץ 400 גר'
1 מנגו או אפרסקים משימורים
בצל סגול
1/3 כוס שקדים

רוטב:
6 כפות חומץ
1/3 כוס שמן
1/2 כפית מלח
פלפל
6 כפות סוכר
1 וחצי כפות שומשום

אשתדל להעלות את הסלט עם בטטה וסלק בהמשך
 

saralulu

משתמש מקצוען
פאי פיצוחים- תבנית עגולה חד פעמית
לבצק:

1.5 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
א. אפיה
סוכר וניל
חצי כוס שמן (אפשר להפחית קצת)
ללוש לבצק ולהוסיף ביצה 1 שלמה

לשטוח בתבנית, לחורר את הבצק בעזרת מזלג ולאפות כ- 10 דקות
(עדיין לא אמור להיות מוכן לגמרי, אלא רק התחלת אפיה)

לאחר אפיה חלקית-
לפזר 100 גר' חלוה מפוררת
ולסדר את הפיצוחים כמו בתמונה:
אגוזי פקאן מסוכרים
50 גר' שקדים מולבנים במקלות
50 גר' גרעיני דלעת
50 גר' גרעיני חמניות
50 גר' חמוציות
לאפות 25 דקות-חצי שעה סגור בנייר כסף ב180 מעלות
להוציא ולשפוך סירופ מייפל לא מדי הרבה שלא יהיה מדי דביק
ולאפות עוד כרבע שעה בלי נייר כסף שיקבל צבע יפה.
תודה!!!
 

saralulu

משתמש מקצוען
טיפ להכנת סלטים לשמחות:
אם לא בא לכם ללכלך קערה ו/או אין לכם קערה מספיק גדולה לסלט גדול, אפשר לערבב בשקית! זה מתערבב מושלם, ואחרי שמרוקנים- ישר לפח.
כמובן שמשתמשים בשקית נקיה- אשפתון וכדו, ישר מהאריזה. וכשאורחים אחרים לא מסתכלים...

סלט חסה מיוחד (נשמע מוזר, אבל טועם פצצה ומתחסל!)
חסה
2 סוגי ירקות- מלפפון/גמבה/קולרבי...
2 סוגי פירות- ענבים/מנגו/רימון/תפוח/אפרסק משימורים/אפרסמון...
בצל סגול
מנצ'ס (כמו קבוקים קטנים בלי מילוי ועם תבלינים)

רוטב (לשמחה יש להכפיל):
1/2 כוס תערובת שמן זית וקנולה (אפשר יותר קנולה מזית)
1 כף חרדל
6 כפות סוכר
2 כפות חומץ
מלח
פלפל

לערבב היטב את חומרי הרוטב. לערבב עם הסלט שמוך להגשה.

סלט כרוב סגול
1 שקית כרוב סגול קצוץ 400 גר'
1 מנגו או אפרסקים משימורים
בצל סגול
1/3 כוס שקדים

רוטב:
6 כפות חומץ
1/3 כוס שמן
1/2 כפית מלח
פלפל
6 כפות סוכר
1 וחצי כפות שומשום

אשתדל להעלות את הסלט עם בטטה וסלק בהמשך
תודה!!!
 

saralulu

משתמש מקצוען
הנה המתכון שלי, שתוכלי להשוות עם מה ש @פרילי העלתה:
פאי אגוזים וחלווה- תבנית פאי גדולה (קוטר כ28 ס"מ)
חמרים לבצק:
1/2 כוס מים קרים, 1/2 כוס שמן, 2 כוסות קמח, 1/2 כוס אבקת סוכר
לשים מים ושמן בשקית במקפיא לרבע שעה. להוציא ולערבב- זה נקרש קצת. להוסיף קמח וסוכר וללוש (אפשר בתוך השקית) לבצק רך, לשטוח בתבנית פאי, לעלות ב-1 ס"מ בקצוות, לחוור במזלג מעט ולאפות על 150 מעלות ל- 15 דק'.

בזמן שהבצק בתנור לגרד 200 גר' חלוה.

לאחר ה- 15 דק' להוציא את הפאי ולשטוח את החלווה על הבצק אח"כ להתחיל לסדר את הפיצוחים בסדר הבא.

לוקחת שקדים פרורים(כמו מקלות) יוצרת ערימה במרכז, אח"כ מסביב לשים בצורה מסודרת בעיגול את הפיסטוקים הקלופים.

לאחר מכן לסדר סביב את הקשיו , אח"כ פקאן מסוכר ואח"כ אגוזי מלך

כשמסימים להכניס לתנור שוב לעוד 10 דק', כשהפיצוחים זהובים להוציא, לשפוך סירופ מייפל לפי הטעם.

בתאבון:)

נ.ב- אפשרי לקרר ואפילו להקפיא יוצא מצוין.

כמויות אגוזים לקניה:
אני קונה בערך כך:
50 גר' שקדים קלופים
30 גר' פיסטוק קלוף
100 קשיו טבעי
100 פקאן מסוכר
100 אגוזי מלך.

ובדרך כלל נשאר לי קצת עודף..
תודה!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה