או אול זה כבר מקבל שם עוגה?
מה שבטוח - זה טעים.
הביס הזה עם האבקת זוכר שמתפזרת סביב והקרם המלא בפנים בנדיבות....
אמרו כאן שטעים.
בצק בסיס, במקום 3/4 כוס סוכר שמים 1 כוס סוכר.
כמות למתכון- חצי קילו קמח
750 גרם קרם פטיסייר מוכן או לפי המתכון בסוף הפוסט.
התפחה רגילה.
אני השתמשתי למתכון בתבניות מלבניות אישות קטנות
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של בערך אפרסק גדול
מרדדים כל חלק לעלה ברוחב ואורך שיספיקו לכסות את תחתית התבנית והצדדים ולהותיר שוליים של בצק כדי שיהיה אפשר לסגור את המאפה.
מרפדים בעדינות את התבנית בבצק ומשאירים שוליים מעבר לשפת התבנית. מתקבלת מעין קערה מלבנית בתוך התבנית. ממלאים בקרם פטיסייר בנדיבות. סוגרים בעודפי הבצק וצובטים היטב לסגירה.
הופכים את התבנית ומוציאים את הבצק בממולא מהתבנית בעדינות. מכניסים חזרה לתבנית הפוך כשהחיבור כלפי מטה.
כך מכינים את כל ה"לחמניות".
אפשר להכין גם בתבנית סופלה רגילה.
מתפיחים 10 דקות.
מברישים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.
מפזרים אבקת סוכר.
קרם פטיסייר:
צריך להכפיל בשביל שיספיק לכל הבצק
1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור
בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....
הערה: כמו כל לחמניה ממולאת שנאפית עם המילוי, כל אחד ינהג לפי דרכו בענין ברכה.
מה שבטוח - זה טעים.
הביס הזה עם האבקת זוכר שמתפזרת סביב והקרם המלא בפנים בנדיבות....
אמרו כאן שטעים.
בצק בסיס, במקום 3/4 כוס סוכר שמים 1 כוס סוכר.
כמות למתכון- חצי קילו קמח
750 גרם קרם פטיסייר מוכן או לפי המתכון בסוף הפוסט.
התפחה רגילה.
אני השתמשתי למתכון בתבניות מלבניות אישות קטנות
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של בערך אפרסק גדול
מרדדים כל חלק לעלה ברוחב ואורך שיספיקו לכסות את תחתית התבנית והצדדים ולהותיר שוליים של בצק כדי שיהיה אפשר לסגור את המאפה.
מרפדים בעדינות את התבנית בבצק ומשאירים שוליים מעבר לשפת התבנית. מתקבלת מעין קערה מלבנית בתוך התבנית. ממלאים בקרם פטיסייר בנדיבות. סוגרים בעודפי הבצק וצובטים היטב לסגירה.
הופכים את התבנית ומוציאים את הבצק בממולא מהתבנית בעדינות. מכניסים חזרה לתבנית הפוך כשהחיבור כלפי מטה.
כך מכינים את כל ה"לחמניות".
אפשר להכין גם בתבנית סופלה רגילה.
מתפיחים 10 דקות.
מברישים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להשחמה נאה.
מפזרים אבקת סוכר.
קרם פטיסייר:
צריך להכפיל בשביל שיספיק לכל הבצק
1 כוס + 1 כף חלב [חלב סויה לגרסה פרווה- יוצא מעולה]
20 גרם מרגרינה
1/2 מקל וניל [או 2 שקיות סוכר וניל]
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
4 כפות קורנפלור
בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, מרגרינה, וניל ומחצית מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, את הסוכר הנותר ואת הקורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה.
מאחדים את הנוזל ואת תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. מעבירים את כל הבלילה לסיר ומבשלים כדקה עד להסמכה. מתקבל מעין פודינג. הקרם צריך להיות סמיך כדי שלא ייזל....
הערה: כמו כל לחמניה ממולאת שנאפית עם המילוי, כל אחד ינהג לפי דרכו בענין ברכה.