אז הנה המתכון :
אל תשכחו לומר לכבוד שבת קודש ותרוויחו שכר כפול על המצווה והאמירה ! איזה כיף !
סלט פלפלים צבעוני בפטרוזיליה בצל וזילוף טחינה
החומרים ( כמות בערך 1 ליטר )
2 פלפל אדום
2 פלפל כתום
2 פלפל צהוב
1 בצל לבן בינוני ( אפשר להוסיף גם מעט בצל סגול - לאוהבים )
חופן פטרוזיליה טריה
1 מיץ מלימון טרי
1 כפית מלח
קורט סוכר חום ( אפשר כמובן לבן...)
1 כף שמן ( למי שאוהב אפשר שמן זית )
2-3 כפות טחינה גולמית (אפשר גם טחינה מלאה לאוהבי הבריאות והטעם - כמות סידן פי 7!!!)
הוראות:
שוטפים את הפלפלים כראוי וחותכים אותם לרצועות דקות בינוניות - אפשר במעבד מזון למי שיש סכין מתאימה
שוטפים את הפטרוזילה וקוצצים בסכין דק דק
את הבצל לחתוך לטבעות דקות , אפשר חצאי טבעות למי שיותר מעודן ככה
סוחטים את הלימון - תתחילו מחצי לימון ותטעמו אם תרצו להוסיף ,
אם אתם מאוהבי הלימון תשימו מראש את המיץ מכולו
להוסיף את המלח מעט הסוכר והשמן ולערבב היטב
בהגשה בלבד- לזלף את הטחינה בצורה יפה מעל הסלט ולהגיש
ו--בתאבון רב והמון לבריאות !