סימן קטן וזדוני - התדעו מה תכליתו בחיינו?

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
היום הזה ברצוני לשאול, קהל נכבד, שאלה נוקבת - מאין כמוה.
שאלה נוראה, מטלטלת, שאלה שבודדים יודעים עליה את התשובה.
קהל קדוש, קהל נורא, אאם יש מישהו ביניכם/ן שידע להסביר מתי, כיצד ולמד בא לידי שימוש סימן הפסיק הבא ---
;
היינו, הוא לא בדיוק פסיק, הוא לא בדיוק נקודה, הוא לא בדיוק נקודותיים.
יש כאלו שטוענים שבלעדיו חייהם אינם חיים, ויש כאלו שאינם מבינים למה הוא נועד.
התאירו עינינו?
תודה מראש.
@יואל ארלנגר @מ"ם @מוישה @רותי רפפורט @רותי קפלר @צדיק סופית @מוישה גוטמן @נח קלמנוביץ @אבימי @רחל סרולוביץ
וכל יתר באי פורום זה שלא תייגתים מחמת זמני הקצר..

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
כשלא יודעים, מחפשים ולומדים... הכי טוב. קודם כל בויקיפדיה, ואם תרצה יותר, באקדמיה ללשון.
ואם תרצה הגדרה בניחוח תורני קדום, ראה כאן ובכל שאר האשכול שם [כמה נפלא: "נקודה-פסיק הוא מדמה לאתנחתא, שאינה סוף פסוק - וגם אינה רק טעם מפסיק, ושאחריה 'לא ישקוט נפש הקורא אם לא יגיע על כל פנים למקום מושבו של מלך' [=הנקודה]". וזאת לפני למעלה מ-400 שנה!]

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
בהנחה שצריכים לענות לפי סדר התיוג, אחכה ליואל.

באותה הנחה, אניח כאן בינתיים את זה:

ג. נקודה ופסיק ( ; )

13 – נקודה ופסיק: שימושים
נקודה ופסיק מורים על הפסק הגדול מן המסומן בפסיק וקטן מהפסק הנקודה. בדרך כלל שמים נקודה ופסיק –

א. בפירוט עניינים, ובכלל זה שמות, כדי להפריד בין צירופי עניינים שונים – במיוחד כשמדובר ביחידות ארוכות וביחידות הכוללות סימני פיסוק אחרים. למשל:
(1) מדינת ישראל תהא פתוחה לעלייה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות.
(2) בטקס נכחו שרים רבים ובהם גברת א' כהן, סגנית ראש הממשלה; מר ב' לוי, שר הפנים; מר ג' ישראלי, שר העבודה והרווחה; מר ד' ירושלמי, שר הכלכלה.
(3) ואלו הסוגיות שיידונו בישיבה: מינוי מנכ"ל, סמנכ"ל ויועץ משפטי; הרחבת פעילות החברה; אישור התקציב.
(4) מאז פורסמו לראשונה מגילות מדבר יהודה, יצאו לאור קטעים חדשים רבים; קטעים ידועים נקראו מחדש; השיפור באמצעים הטכנולוגיים הביא לפיענוח מילים וקטעים שניטשטשו.
(5) לפנינו שלוש אפשרויות: למחוק את המונח מן הרשימות; לאמץ את המונח המשמש בציבור; להציע מונח אחר ולהילחם בכל העולם.

ב. בין משפטים שמבחינה תחבירית הם עצמאיים, אבל מבחינה עניינית קשורים זה בזה קשר אמיץ. למשל:
(6) אשריך שבן זה יצא מחלציך; כמותו ירבו בישראל!
(7) אין לבוא בטרוניה אל מי שרואים באמונתם את האמת המוחלטת; חייבים לבוא בטרוניה אל אלה שאינם חולקים עם אנשים אלו השקפה זו אך מייסדים על פיה את חייהם.

ג. בין איברים שונים של מחזורת, בייחוד כשהיא ארוכה:
(8) אף על פי שגדליה התפרנס מן המלמדוּת בדוחק, וכל ימיו היה לו מחוש, ואשתו הייתה חולנית; אף על פי שבימות החורף לא היו החלונות השבורים שבביתו הנמוך עומדים בפני הדלף; אף על פי שלא בכל יום היה גדליה וביתו יכולים לקיים מצוות עשה שבתורה: "בערב תאכלו בשר ובבוקר תשבעו לחם" – בכל זאת, אילו סר אליו מלאך המוות ואמר לו: "עדיין לא בא יומך, אולם אם חפץ אתה ברצון טוב, יכול אני לגאול אותך מחייך המרים", היה יורק לו בפניו.

רק את התפקיד החשוב ביותר הם שכחו. העיניים של סמיילי קורץ. זה שפרוג ברוב טובו גם הופך אותו אוטומטית.
; ) ;)

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אוי. די עם כללים וויקיפדיה.
אתם יכולים לתת דוגמאות קריאות וקצרות בבקשה, על מנת שנוכל להתרשם היכן בדיוק הפסיק-נקודה נכנס לקטע כתוב ומיטיב איתו?

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אכן, אתה יכול בהחלט להתעלם מהסימן הזה ולהמשיך בחיי שלווה. עזוב אותך מכל הבעיות האלו.
וברצינות, אפילו להיכנס לקישורים ולראות את הדוגמאות המובאות שם גדול עליך?!

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אתם יכולים לתת דוגמאות קריאות וקצרות בבקשה, על מנת שנוכל להתרשם היכן בדיוק הפסיק-נקודה נכנס לקטע כתוב ומיטיב איתו?

נניח שאתה מוציא ספר וכותב בהקדמה קצת תודות. ולא כי באמת מגיע למישהו אלא כי כך מקובל.

אתה יכול לכתוב: תודה לבורא עולם, שהיה איתי כל הזמן. תודה למשה חבושה, לנעימותיו הקשבתי במהלך הכתיבה. תודה לאדמונד אלנבי, שהיה עבורי האיש הנכון בזמן הנכון.

אבל אתה יכול לכתוב:

תודה לבורא עולם, שהיה איתי כל הזמן; למשה חבושה, על נעימותיו; לאדמונד אלנבי, וגו'.

אם תשים כאן נקודה, התנתקת מה"תודה" הראשונית. בדרך זו ( ; ) אתה עוצר מחד וממשיך מאידך. כל קטע עומד בפני עצמו, אך גם מקושר לקודמים.

נערך לאחרונה ב:

מ. י. פרצמן

סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
היום הזה ברצוני לשאול, קהל נכבד, שאלה נוקבת - מאין כמוה.
שאלה נוראה, מטלטלת, שאלה שבודדים יודעים עליה את התשובה.
קהל קדוש, קהל נורא, אאם יש מישהו ביניכם/ן שידע להסביר מתי, כיצד ולמד בא לידי שימוש סימן הפסיק הבא ---
;
היינו, הוא לא בדיוק פסיק, הוא לא בדיוק נקודה, הוא לא בדיוק נקודותיים.
יש כאלו שטוענים שבלעדיו חייהם אינם חיים, ויש כאלו שאינם מבינים למה הוא נועד.
התאירו עינינו?
תודה מראש.
@יואל ארלנגר @מ"ם @מוישה @רותי רפפורט @רותי קפלר @צדיק סופית @מוישה גוטמן @נח קלמנוביץ @אבימי @רחל סרולוביץ
וכל יתר באי פורום זה שלא תייגתים מחמת זמני הקצר..
צר לי לאכזב את כל האינטליגטנים שבאומה וחוזי ההוראיות,
ולענות תשובה קצרה ועממית וממש לא חגיגית אלא יורדת לעם...

הסימן ; חיוני מאוד בקידוד.
כל שפות הקוד. משתמשים בו המון, ולכן הוא על המקלדת בשורה האמצעית.

ומשם, באמת, ההשאלה שלו לכתיבה (משארת שזו סיבת ההשאלה ):
תפקיד הקידוד של הסימן ;, הוא להפריד בין אלמנטים. ולכן גם בכתיבה, כשאנו מפרטים רשימה, מפרידים אותה עם ;.
אני אישית, בכתיבה, משתמשת בסימן כשאני לא בטוחה אם כאן מתאים : או ,. לא יודעת אם אני צודקת.

וסליחה אם ניתצתי לך כל מיני חלומות על שינוי דור העתיד... :)

נערך לאחרונה ב:

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
אם דנים על הסימן הזה כבר לפני 400 שנה (מנטובה שע"ב);

ואם הוא מופיע רבות לאחר מכן בכל ימי הדפוס -

כנראה שההשאלה היא מכתיבה לקידוד ולא להיפך...

מוישה

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
צר לי לאכזב את כל האינטליגטנים שבאומה וחוזי ההוראיות,
ולענות תשובה קצרה ועממית וממש לא חגיגית אלא יורדת לעם...

הסימן ; חיוני מאוד בקידוד.
כל שפות הקוד. משתמשים בו המון, ולכן הוא על המקלדת בשורה האמצעית.

ומשם, באמת, ההשאלה שלו לכתיבה (משארת שזו סיבת ההשאלה ):
תפקיד הקידוד של הסימן ;, הוא להפריד בין אלמנטים. ולכן גם בכתיבה, כשאנו מפרטים רשימה, מפרידים אותה עם ;.
אני אישית, בכתיבה, משתמשת בסימן כשאני לא בטוחה אם כאן מתאים : או ,. לא יודעת אם אני צודקת.

וסליחה אם ניתצתי לך כל מיני חלומות על שינוי דור העתיד... :)
אז בעצם יוצא שהמדפיס אלדוס מנוטיוס בן המאה ה-16 גנב זאת בעצם משפת המחשבים. ציניות בהחלט מבורכת. כעת גם הבנתי מאיפה הגיע הסימן @. בכל זאת אני מתעסק קצת בעימוד...

מ. י. פרצמן

סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
אז בעצם יוצא שהמדפיס אלדוס מנוטיוס בן המאה ה-16 גנב זאת בעצם משפת המחשבים. ציניות בהחלט מבורכת. כעת גם הבנתי מאיפה הגיע הסימן @. בכל זאת אני מתעסק קצת בעימוד...
אויש נו באמת.
זה מצחיק, אבל כולכם יודעים למה התכוונתי.
היום הסימן ; משומש לשפת מחשבים.
זה שהם גנבו את זה מכתיבה או כתיבה גנבה את זה מתכנות? אני לא אמרתי.
שהם יסתדרו בעצמם עם זכויות יורשים.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה