דרוש מידע נקודת זיכוי במ"ה עבור ילד 6-12 - התבטל?

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שנה שעברה התוספה נקודת זיכוי עבור כל ילד מגיל 6-12
עכשיו ירד לי מס הכנסה רטרו על 2023
התשובה של חשבות שכר:
הממשלה לא האריכה את תוקפו של החוק ל-2023
מה נסגר? עסוקים מידי ברפורמה המשפטית בשביל להתייחס גם לאי אילו זוטות אחרות?
מישהו יודע מה הצפי?

אלפי תודות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סתם שאלה שניקרה בי -
למה דווקא לגילאים האלו מקבלים נקודות זיכוי?

אני מאיר

משתמש רשום
הי,
הוראת שעה הייתה ל-2022, כנראה יאריכו את ההוראה גם ל-2023 ואולי אפילו גם ל-2024, אבל כרגע זה עדיין לא אושר ולכן תוכנות השכר מחשבות החל מהחודש את נקודות הזיכוי ללא הוראת שעה, במידה ואכן תאושר הוראת שעה גם ל-2023 יקבלו נקודות זיכוי רטרואקטיבית מתחילת 2023.

sukimeni

משתמש מקצוען
בגלל הקדמת הבחירות האריכו את תוקף הוראת השעה עד פברואר 2023 כולל.
מה שמוזר שהחודש (משכורת מרץ) נכנס לנו רגיל. חושבו גם נקודות הזיכוי לילדים בגילאי 6-12.
האם חודש הבא יירד לנו יותר?
האם יש מישהו שמבין בזה? הכוונה שמתעסק עם זה.

פרידא

משתמש מקצוען
שנה שעברה התוספה נקודת זיכוי עבור כל ילד מגיל 6-12
עכשיו ירד לי מס הכנסה רטרו על 2023
התשובה של חשבות שכר:
הממשלה לא האריכה את תוקפו של החוק ל-2023
מה נסגר? עסוקים מידי ברפורמה המשפטית בשביל להתייחס גם לאי אילו זוטות אחרות?
מישהו יודע מה הצפי?
מה שמוזר שהחודש (משכורת מרץ) נכנס לנו רגיל. חושבו גם נקודות הזיכוי לילדים בגילאי 6-12.
לא ממש מבינה בזה.
אבל אמרה לי חשבת שכר שיש משהו חדש שנמחקו כל הנקודות זיכוי בגין ילדים, ועכשיו צריך לסמן שמקבלים קצבת ילדים ורק אז הוא מחשב את הילדים בנקודות זיכוי. אז צריך לעדכן את החשבות שכר לסמן זאת מחדש.

אני מאיר

משתמש רשום
בתור חשבת שכר-
בינתיים לא הוארכה הוראת שעה אך מכיוון שצפוי להיות עד סוף 2023 חישבו עד עכשיו את המשכורות כולל נקודות זיכוי הנוספות,
נכון לעכשיו, בגלל שעד עכשיו לא האריכו את ההוראת שעה תוכנות השכר הודיעו שחישוב המשכורות בחודש הבא יעשה ללא חישוב נקודות זיכוי נוספות, אך ללא חישוב רטרו, כלומר, כאילו בחודשים 1-3 כן היה את הנ"ז הנוספות, אך בחודש 4.23 אין אותן, כנראה שבהמשך, לאחר שיהיה ברור אם הוראת השעה ממשיכה או לא יחשבו רטרואקטיבית נ"ז נוספות/מס מוגדל על חודשים 1-3.

אני מאיר

משתמש רשום
בחודש הבא חישוב המשכורות יתבצע ללא חישוב נקודות הזיכוי הנוספות, כך שירד יותר מס

עד מתי

משתמש מקצוען
בתור חשבת שכר-
בינתיים לא הוארכה הוראת שעה אך מכיוון שצפוי להיות עד סוף 2023 חישבו עד עכשיו את המשכורות כולל נקודות זיכוי הנוספות,
נכון לעכשיו, בגלל שעד עכשיו לא האריכו את ההוראת שעה תוכנות השכר הודיעו שחישוב המשכורות בחודש הבא יעשה ללא חישוב נקודות זיכוי נוספות, אך ללא חישוב רטרו, כלומר, כאילו בחודשים 1-3 כן היה את הנ"ז הנוספות, אך בחודש 4.23 אין אותן, כנראה שבהמשך, לאחר שיהיה ברור אם הוראת השעה ממשיכה או לא יחשבו רטרואקטיבית נ"ז נוספות/מס מוגדל על חודשים 1-3.
חכי זה עדיין לא בטוח
יש מצב שעד סוף החודש יעשו משהו עם זה ( תלוי ברעש הציבורי על העניין )
באמת מטורף
מדברת גם כאשת מקצוע

ארי9111

משתמש חדש
פורסם שמ2024 יתווספו נ"ז לילדים עד גיל 18. יועבר באישור התקציב הקרוב.
ול2023 יאשרו את המשך הוראת השעה של 2022.
בשורה משמחת למשלמי המס - ח"כ מקלב העביר חוק שעבר בקריאה ראשונה, שכל מי שתורם לעמותה עם סעיף 46, מס הכנסה יחזירו אוטומטי לתורם את אחוזי ההחזר ולא יצטרכו יותר לשמור קבלות ולעשות כל שנה החזר תרומות.

מעט מן האור

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L

ועדת הכספים אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הארכת הטבת המס להורים לילדים בגילאי 6 עד 12​

20 במרץ 2023, כ"ז באדר תשפ"ג, בשעה 16:00

חברי הוועדה ביקשו להרחיב את טווח ההצעה עד לגיל 18, נציגי האוצר ציינו כי אין מקור תקציבי לצעד, והתחייבו כי בהתאם לתזכיר חוק שכבר הופץ, תקבע הטבת המס כהוראת קבע ותורחב להורים לילדים בגילאי 6 עד 18 החל משנת 2024, במסגרת אישור תקציב המדינה.
באופוזיציה קראו להרחיב את המתווה כבר עתה, יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני: "לא נאשר את התקציב אם הצעד הזה לא יהיה לצדו"

ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני, אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הגדלת נקודות זיכוי להורים במס הכנסה והגדלת מענק עבודה (הוראת שעה) (תיקון), התשפ"ג-2023 - (מ/1604) –הצעת החוק קובעת את הארכת חוק הגדלת נקודות זיכוי ממס להורים לילדים בגילאי 6 עד 12, עד תום 2023, בכפוף לאישור חוק התקציב. עפ"י המתווה, בשנת המס האמורה, יוגדלו בנקודה אחת לכל הורה, נקודות הזיכוי ממס הניתנות להורים בעד ילדיהם בגילאי 6 עד 12.

על רקע פרסום תזכיר חוק שמרחיב את המתווה עד גיל 18, קראו חברי הוועדה לאשר כבר כעת את התיקון במתווה זה.

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני:
"נודע לנו שהממשלה רוצה להגדיל את זה לגיל 18, אבל זה לא הגיע אלינו, זה היה בממשלה, בוועדת שרים. אני מציע שנשלב את ההצעה הזו בתוך החוק הזה. כך שבמקום שתהייה נקודת זיכוי עד גיל 12, תהייה עד גיל 18. אני מציע שגם עד גיל 18 נתלה את זה בתקציב המדינה. כל עוד אין תקציב, החוק לא יחול".

באוצר השיבו כי הדחיפות הינה להאריך את הוראת השעה כדי לא לייצר בירוקרטיה לעובדים, וכי הכוונה להרחיב עד גיל 18 צפויה להגיע כהוראת קבע, במסגרת תקציב המדינה ותחול החל משנת 2024, וכי כרגע להצעת הוועדה להחיל זאת כבר עתה, אין מקור תקציבי.

חברי האופוזיציה הגישו הסתייגויות על הצעת החוק, ודרשו כי את הארכת התקופה, וכן את הרחבת הגיל כבר במסגרת התיקון הנוכחי.

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני: "אם לא תגיע במסגרת תקציב המדינה ההתחייבות הזו כחוק, לא נאשר את התקציב".

לאור הדברים והתחייבות האוצר, אישרה הוועדה את ההצעה לקריאה שנייה ושלישית.

בהמשך היום, קיימה הוועדה שני דיונים הנוגעים ב'מצבם של מעונות היום ושכר המטפלות, וב'יישום הסכם השכר במגזר הציבורי על הסייעות בגני הילדים'.

במהלך הדיון הראשון, הועלו טענות מצד חברי הכנסת ובעלי המוסדות, על מצבם של מעונות היום שכיום נתקלים בקשיים רבים בעקבות סוגיות השכירות, עלויות המעון ושכר המטפלות. הוצג כי במציאות הנוכחית נרשמת תפוסה מלאה של פעוטות, תוך מחסור במטפלות שיתנו מענה. בנוסף הועלתה סוגיית תשלום המע"מ אותה רשות המיסים מחילה על מעונות היום, כולל תשלום רטרואקטיבי.

נעה שוקרון מאגף התקציבים של משרד האוצר ציינה כי בוועדת המחירים של משרד האוצר והחינוך, פורסמו המלצות של הנוגעות לשכירות ולמע"מ בנוגע למעונות הסמל "שיפור ממוצע של 300 שח בתעריף, עלייה של 12.8 אחוז בתעריף, זה עלייה משמעותית מאוד. ככל שגם יוחלט על שיפור התקינה, אנחנו מדברים גם על תוספת של 25.5% לתעריף אלה תוספות משמעותיות מאוד. מבנה העלויות של מעונות יום הוא כזה שבין 75-80 אחוז מהעלויות הן עלויות שכר, זה אומר שכל אלו להערכתנו יגולגלו לשיפור תנאי השכר של המטפלות".

עוד הוסיף, דודי מזרחי, ממשרד החינוך: "לא חתמו עד כה על הסכם כי רצו להביא פתרון כולל גם לתשלומי ההורים, אחרת גם ההורים ישלמו יותר. בימים הקרובים זה יקרה. אנחנו מתייחסים לכל הנושאים שעל סדר היום, אי אפשר להתייחס רק לשכר, בלי למשל להתייחס לבטיחות. כל הנושאים שעלו מוכרים. ישבה על המדוכה ועדת השכר, ופרסמה המלצות לשרים להעלות את התעריף, מה שהביא להעלאת השכר. ניתן לכל פתרון. בימים הקרובים יהיה פתרון שיפורסם ע"י השרים ורה"מ".

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני סיכם את הדיון: "אני מתכוון להוציא מכתב בעקבות הדיון. ההתייחסות של כל ממשלות ישראל לגבי מעמדם של המעונות הוא מתחת לכל ביקורת, כך אנחנו מתייחסים לילדים בגילאי 0 עד 3, זה כתם לחברה הישראלית. אתם הולכים לבית המשפט ודורשים שישלמו את המע"מ, אתם לא המדינה? אתם לא אמורים לסייע להם? אני מבקש להפסיק את הדרישה לרטרו, ובכלל את נושא המע"מ. אני מבקש גם לעצור את הדרישה לתשלום שכירות. עוד דבר זה שכר המטפלות, השרים צריכים לחתום על זה מיד. זה לא הולך לעבור לסדר היום, אלא אם כן אני לא יו"ר ועדת הכספים".

במהלך הדיון השני, לעניין 'יישום הסכם השכר במגזר הציבורי על הסייעות בגני הילדים', קראה הוועדה להחיל את הסכמי השכר גם על הסייעות שאינן חלק ממוסדות השלטון המקומי, והן חלק מבעלויות אחרות, כאשר עלה כי המדינה נותנת כ-900 מיליון ₪ והרשויות כ-400 מיליון, במסגרת ההסכם.

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני סיכם את הדיון: "אני מבקש מהממונה על השכר, מהאוצר, ממשרד החינוך, מההסתדרות, פעם ראשונה אנחנו מול מצב שיהיו פה סייעות שלא יהיו בעולם החדש של ההעסקה. הן תחת בעלויות ולא תחת השלטון המקומי, אבל המדינה נותנת את החלק המרכזי של הכסף בהסכם הזה, ואני מבקש שההסכם יחול גם עליהן. רק אופק חדש לא חל על המוכש"ר, יתר ההסכמים בחטיבות ואחרים חלים, אנחנו דורשים את זה בהסכם הקואליציוני וזה יתבצע. אנחנו לא נסכים שתהייה אפליה כזו תחת המשמרת שלנו, אני לא חושב שזה יכול להיות באף משמרת. צריך לחשוב על הסייעת שרואה את החברה שלה שמרוויחה סכום גבוה משלה, כי היא בעולם החדש. גם ההסתדרות שעושה הסכם כה גדול במדינה, זה צריך לחול גם עליהן. אני מבקש בתוך שבועיים תשובה, יגיע לכאן תקציב המדינה, אני רוצה עד אז תשובה, מה קורה עם הסייעות האלה. שאני יו"ר ועדת הכספים לא תהייה סייעת שתופלה".

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה