דרוש מידע נקודות זיכוי - מס הכנסה

שבבון

משתמש פעיל
אם בשנת 2019 היו לי 2 ילדים מופיע לי בסימולטר שיש לי 6.75 נקודות זיכוי, וזה לא נכון.
למה הוא לא מחשב לי נכון?

שבבון

משתמש פעיל
אז אם הרווחתי לשנה זו 108412 ש"ח למה הורידו לי מס?
מכמה עבודות כמובן.

שבבון

משתמש פעיל
היו לי 3 חודשים שעבדתי בשתי עבודות ואז ילדתי וקיבלתי דמי לידה ולאחר מכן חתמתי אבטלה וקיבלתי דמי אבטלה.
מה מתוך זה הייתה צריכה לעשות?

רבקה נוילנדר

משרד ייעוץ מס והחזרי מס לשכירים
מנוי פרימיום
איפה ירד לך מס?
בכל אופן שנים אחורה אפשר להגיש בקשה להחזר מס. ( במידה וימצא שיש החזר כמובן )

שבבון

משתמש פעיל
אז בזמנו (שנת 2019) ירד לי מס ע"ס 800 ש"ח בערך ועכשיו עשיתי בקשה להחזר והם בדקו וטענו שהיה צריך לרדם לי עוד איזה 4000 בערך.
לפי הנתונים הנל היה אמור לרדת לי מס הכנסה?
כי הפקיד שם טוען שהיה צריך לרדת לי מס.

שבבון

משתמש פעיל
תראו מה זה מס הכנסה....
עכשיו חוזר אלי הפקיד שהוא אסף עוד כמה נתונים ולפי מה שהוא רואה לא רק שהחוב בטל אלא שמחזירים לי לבנק מעל 2000 ש"ח,
מפוצצייייםםםםםםם, אין לי מילה אחרת ועוד דרשו ממני לבוא לסניף להסדיר את ענין וכתבתי להם שאני לא מסכימה לבוא ולגלות שזה טעות.
השאלה היא שאני לא יודעת למה יש כזה החזר גבוה, ואני מפחדת שעוד תקופה הם יפרו שם שוב ויגלו שהחזירו לי מידי הרבה כסף ואז אני יצטרך להחזיר להם, מה לעושת?

חיה.

משתמש מקצוען
הרווח שרשמת 108412 כולל גם את ההכנסות מה-106, וגם את הברוטו של הדמי לידה ודמי אבטלה?

שבבון

משתמש פעיל
1686215407078.png

+ 1015 מאחד הטפסים של 106, בשני אני לא רואה שירד לי מס הכנסה.

חיה.

משתמש מקצוען
אז כמו שרשמת, על ההכנסה את לא אמורה לשלם בכלל מס.
את כל המס ששילמת את אמורה לקבל חזרה - 1015 + 806 = 1821 ש"ח + 4% ריבית ובנוסף הפרשי הצמדה לכל שנה מתום 2019. אמור לצאת החזר כמו שהפקיד אמר, מעל 2,000.

אז הנה את יודעת למה יש החזר, ואין לך מה לפחד.

רבקה נוילנדר

משרד ייעוץ מס והחזרי מס לשכירים
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה