---- נספח לשיר-שור ----

אבימי

מנהל קהילת איור
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
כאן תגיבו על שירי אחרים או תוסיפו מה שבדעתכם.

אגב, הזוכה הוא הניק שיקבל את מירב הלייקים. הוא יזכה בתחושה טובה.

קדיתא

משתמש פעיל
למונח 'שייך' יש את השימוש הרגיל המופיע במילון:

מהווה רכושו של⁻, מהווה חלק מ⁻, מיוחס ל⁻, כלול ב⁻. "התיק שייך ליוסי." "אני שייך למחלקת הגבייה." "האדם שייך למחלקת היונקים."

אבל בשפה התורנית יש לו פירוש נוסף:

שייך - אפשרי, מציאותי, סביר. "האם שייך לפרש ככה ברמב"ם?" "לא שייך שבחור שעסוק בכדורגל יהיה שקוע בתורה." "לא שייך שלבלרים בעלי בתים יקבעו דעת תורה."

יש גם סוג נוסף שהוא כמין צירוף או עיוות של הפירושים הנ"ל, והוא הביטוי: "מה שייך?" שמשמש גם כ'מה קשור' וגם כ'לא אפשרי'. סוג של מחוות ביטול: נו, מה שייך.

ובכלל, שייכות היא השם השני שלנו.

נערך לאחרונה ב:

אבימי

מנהל קהילת איור
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי

נריה מגן

משתמש מקצוען
אני הבנתי את המשמעות של שייכות לא כ'שייך' במובן של 'שלי' או 'שלך' אלא במובן החברתי של שיוך. חיבור בין עולמות וניגודים שבבסיסם קיים חיבור יסודי; כמו הדוגמאות שהובאו: כל הנחלים הולכים אל הים, הצמח שעולה ממי הגשם - והסיום - הירח ששואב את קיומו מהשמש.
ואגב, לדעתי כדאי להוסיף לכל שיר הסבר. זה יכול להקל מאוד על הקוראים בהתחשב בעובדה ששיר מטבעו הוא מעט עמום וערפילי.

אבימי

מנהל קהילת איור
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
אני הבנתי את המשמעות של שייכות לא כ'שייך' במובן של 'שלי' או 'שלך' אלא במובן החברתי של שיוך. חיבור בין עולמות וניגודים שבבסיסם קיים חיבור יסודי; כמו הדוגמאות שהובאו: כל הנחלים הולכים אל הים, הצמח שעולה ממי הגשם - והסיום - הירח ששואב את קיומו מהשמש.
ואגב, לדעתי כדאי להוסיף לכל שיר הסבר. זה יכול להקל מאוד על הקוראים בהתחשב בעובדה ששיר מטבעו הוא מעט עמום וערפילי.
ומי הוא ה"אני" וה"אתה"?

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
כתבתי שיר קצר, זה ממכר.
כתבתי עוד אחד, ההתמכרות מעמיקה.
כתבתי עוד אחד, הפסקת חשמל. תושבי פורום כתיבה ניצלו...

ידידיה חבר

מהמשתמשים המובילים!
שירה בלי חרוזים היא בהחלט עדיין שירה, אבל שירה בלי שירה - היא לא שירה.

רק רציתי לחדד לכל המשוררים החדשים, שלשורר זה לא נקרא לכתוב בסגנון שעוד לא ניסית, ואפילו לא לכתוב משפט שאפילו אתה לא הבנת מה הוא מבטא.

ת'אמת שאפשר לפתוח דיון שלם מהו הגדר הלמדני המדוייק של 'שירה', אבל תסכימו אתי כולכם שלא כל מה שלא סיפור ולא הודעה מקבל אוטומטית את התגית שירה.

לא מתכוון חלילה לאף אחד אישית, ואני יוצא מנקודת הנחה שכל מי שמעלה כאן שירים יש בו ניצוץ מנשמתו של ש"י עגנון (או לפחות של חמישים שקלים חדשים - ישנים), אבל אולי רגע לפני שנהפוך כולנו למשוררים מדופלמים - נחליט קודם מהי שירה.

אבימי

מנהל קהילת איור
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
שירה בלי חרוזים היא בהחלט עדיין שירה, אבל שירה בלי שירה - היא לא שירה.

רק רציתי לחדד לכל המשוררים החדשים, שלשורר זה לא נקרא לכתוב בסגנון שעוד לא ניסית, ואפילו לא לכתוב משפט שאפילו אתה לא הבנת מה הוא מבטא.

ת'אמת שאפשר לפתוח דיון שלם מהו הגדר הלמדני המדוייק של 'שירה', אבל תסכימו אתי כולכם שלא כל מה שלא סיפור ולא הודעה מקבל אוטומטית את התגית שירה.

לא מתכוון חלילה לאף אחד אישית, ואני יוצא מנקודת הנחה שכל מי שמעלה כאן שירים יש בו ניצוץ מנשמתו של ש"י עגנון (או לפחות של חמישים שקלים חדשים - ישנים), אבל אולי רגע לפני שנהפוך כולנו למשוררים מדופלמים - נחליט קודם מהי שירה.
צודק.
אבל יודע מה?
פעם עמדתי עם חבר בצ'ונטייה. היה שם סיר צ'ולנט בשרי ולידו סיר צולנט פרווה והתווכחנו מה יותר טעים.
המוכר, צ'אלמר חרוך שנים, הרים את העיניים ורטן, אולי תאכלו, ואחרי זה תתוכחו.

ידידיה חבר

מהמשתמשים המובילים!
צודק.
אבל יודע מה?
פעם עמדתי עם חבר בצ'ונטייה. היה שם סיר צ'ולנט בשרי ולידו סיר צולנט פרווה והתווכחנו מה יותר טעים.
המוכר, צ'אלמר חרוך שנים, הרים את העיניים ורטן, אולי תאכלו, ואחרי זה תתוכחו.
הוא התכוון קודם תשלמו...

בשונה מכאן שאף צ'אלמער לא מקבץ עלינו פרוטות, אז יש לנו את הזמן גם לשורר וגם לפטפט מהי שירה, וגם לרטון כל הדרך אל הצלחת.

אבימי

מנהל קהילת איור
מנהל
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי

נריה מגן

משתמש מקצוען
אודה ואתוודה. קראתי את כל השירים שהועלו לכאן - ןרבה היתה אכזבתי. שוררו שם שירים משוררים, שירים משוערים וישירים לשוערים. דהיינו - לא כל חריזה הינה שיר, ולא כל חלוקה שונה של משפטים נחשבת לשיר. רבים מהשירים שהועלו אינם ראויים לתואר שיר. הם יפים, נוגעים, מחורזים או שלא - אבל אינם 'שיר' במובנו העמוק יותר. המלצתי לכל כותבי השירים: תלו לידכם כרך שירים כזה או אחר - התעמקו בו - ותרוו נחת. אחר כך נרווה גם אנחנו.

נריה מגן

משתמש מקצוען
אבל בטח היה סבור,

שהוא בסדר גמור
המלצה קטנה: בשירים כדאי להמעיט באותיות חיבור ובפיסוק. זה יוצר עומס. השיר אמור להביע את החיבור בכוחות עצמו, ללא תוספות. את השורות הנ"ל הייתי כותב כך:
אבל בטח היה סבור
הוא בסדר גמור

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה