תודה. נכתב בדם הקורבן.
אולי בהמשך, כשיתאוורר כאן קצת העומס.תודה. נכתב בדם הקורבן.
מחכים לך.
ומי הוא ה"אני" וה"אתה"?אני הבנתי את המשמעות של שייכות לא כ'שייך' במובן של 'שלי' או 'שלך' אלא במובן החברתי של שיוך. חיבור בין עולמות וניגודים שבבסיסם קיים חיבור יסודי; כמו הדוגמאות שהובאו: כל הנחלים הולכים אל הים, הצמח שעולה ממי הגשם - והסיום - הירח ששואב את קיומו מהשמש.
ואגב, לדעתי כדאי להוסיף לכל שיר הסבר. זה יכול להקל מאוד על הקוראים בהתחשב בעובדה ששיר מטבעו הוא מעט עמום וערפילי.
צודק.שירה בלי חרוזים היא בהחלט עדיין שירה, אבל שירה בלי שירה - היא לא שירה.
רק רציתי לחדד לכל המשוררים החדשים, שלשורר זה לא נקרא לכתוב בסגנון שעוד לא ניסית, ואפילו לא לכתוב משפט שאפילו אתה לא הבנת מה הוא מבטא.
ת'אמת שאפשר לפתוח דיון שלם מהו הגדר הלמדני המדוייק של 'שירה', אבל תסכימו אתי כולכם שלא כל מה שלא סיפור ולא הודעה מקבל אוטומטית את התגית שירה.
לא מתכוון חלילה לאף אחד אישית, ואני יוצא מנקודת הנחה שכל מי שמעלה כאן שירים יש בו ניצוץ מנשמתו של ש"י עגנון (או לפחות של חמישים שקלים חדשים - ישנים), אבל אולי רגע לפני שנהפוך כולנו למשוררים מדופלמים - נחליט קודם מהי שירה.
אולי תעלה לנו צילומסך? בנטפרי זה חסום.לאחרונה מיכי אברהם כתב על כך סדרת מאמרים, ניתוח מדויק על 'מהי שירה'.
זה הראשון שבהם.
הוא התכוון קודם תשלמו...צודק.
אבל יודע מה?
פעם עמדתי עם חבר בצ'ונטייה. היה שם סיר צ'ולנט בשרי ולידו סיר צולנט פרווה והתווכחנו מה יותר טעים.
המוכר, צ'אלמר חרוך שנים, הרים את העיניים ורטן, אולי תאכלו, ואחרי זה תתוכחו.
הוא התכוון קודם תשלמו...
קפצתי למים, יעו"ש.
התכוונתי ש-ר' ידידיה - קפוץ למים. תן לנו את המה שזה לא יהיה שזה.
האני הוא האני. האתה הוא כל אחד, כולל אתה. ההשתייכות של השונה, של ההיפוך, של הנגטיב למה שאנחנו - והחיבור בין העולמות.ומי הוא ה"אני" וה"אתה"?
המלצה קטנה: בשירים כדאי להמעיט באותיות חיבור ובפיסוק. זה יוצר עומס. השיר אמור להביע את החיבור בכוחות עצמו, ללא תוספות. את השורות הנ"ל הייתי כותב כך:אבל בטח היה סבור,
שהוא בסדר גמור
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: