דווקא עברתי קצת על אתגרים ישנים, כדי לקבל השראה, וכדי לא לחזור על אתגר שוב, ואת זה פיספסתי...די דומה לאתגר הזה, לא?
מ2019... יש התיישנות, לא?מקווה ש @כנפיים יסלח לי על האתגר הדומה... וכן המאותגרים.
בהצלחה!
לפחות האתגר הזה קשוח פחות מהאתגר ההוא...מקווה ש @כנפיים יסלח לי על האתגר הדומה.
האתגר עלה כמה שעות לפני חצות, כדי להשלים את הפער...לא הוגן. קיצצו לנו שעה מהשבועיים של האתגר.
סיפור מתוק תרתי משמע.קראו לו גיל גולד-פלדמן.
לא בחינם, היה קשר עמוק בין שמו לתחביביו, הוא היה אוהב לאכול גלידות מ- נס-טלה ועד בן אנד ג'רי ממש כמו טום מלקק את החלב.
אך הפלא הגדול היה שמדובר בתלמיד חכם משכמו ומעלה, הוא היה עורך סיומים על מסכתות הש"ס לעיתים תכופות, ראיתי זוג חסידים מתלחששים עליו הוא עשרה בטבת?, ספק אומרים ספק שואלים, לא הבנתי מה הקשר בינו לצום עשרה בטבת ואז הבנתי שהם אמרו אסור בתאוות.
ופורים אחד זה התגלה, חבר שמר לו שמר לו מר-לו ואמר לו קח, יין קל גרון ושתה, ואני בדיוק קראתי את פרשת התמיד שתי כבשים, לרגע חשבתי שאפשר לשתות כבשים.
והוא שתה והשתטה, עד דלא ידע- אריכתא, ואז גיל גילה בגילה לאחר קריאת המגילה.
אתם ודאי תמהים, מה פשר הקשר החזק שלי לגלידות, פתח, ובכן, כשהייתי בחור בישיבה, עברו עלי ימים אפורים אפשר אפילו לומר שחורים, ימים בהם חליתי בדלקת קרום החשק, לא היה לי כח ללמוד.
בישיבה למדו אז מסכת נדרים, החלטתי שעל כל פרק שאסיים אקנה לעצמי טילון גלידה, ואוכל אותו עם חבר בפארק הסמוך , ביותר אהבתי את סוף הגלידה בה מתחבא השוקולד.
פעם אחת שאל אותי חברי שידע על רגשותיי: אתה רוצה שחור? עניתי לו מה פתאום אני רוצה ורוד אני מחכה לימים טובים יותר ואז הוא אמר בשנינות אנשים לא רוצים שיהיה להם שחור, ואתה דווקא מחכה לשחור, לשוקולד בתחתית הגביע.
היה בזה להפיג קצת מהמרירות, בבת שחוק התנסכה על פני.
בלילה התעמקתי בזה יותר: למה אנשים נרתעים משחור? למה לא אוהבים את הלילה? למה פוחדים מהבדידות?
הרי דווקא שם נמצא כל העוצמה והעוז, דווקא שם מתגלית אישיותו של האדם.
חשבתי הרבה והחלטתי על כל פרק שאסיים אקנה לעצמי טילון גלידה לא משנה באיזה מצב אני נמצא.
והרווח הוא כפול משום שגם הצפייה לטילון תתן לי דרבון לסיים עוד פרק ועוד פרק, וגם יהיה בזה עוצמה והעצמה אישית לשבור את המוסכמות של החברה, שאין זה ראוי לת"ח לאכול גלידה, ודווקא על ידי זה מתגלית האישיות הפנימית שלי, כי הרגשתי היא שמה שטוב לי אני עושה בלי לפזול לחברה מה יאמרו ומה יגידו.
ותדעו שנזקף לזכות הטילונים חלק גדול בסיומי המסכתות שלי.
תגובות רק בנספח!!סיפור מתוק תרתי משמע.
הרב שוורץ
הרב וייס
תוקן [הרוב קובע]שחור או לבן?
לצערי, כן.@כותב השורות אהבתי ממש.
קטע מצויין על נושא רגיש.
@ifatrosh קטע מזעזע ומעורר מחשבה.
מעניין אותי אם באמת יש מחלקה עם כל כך הרבה קטועי רגליים....
רפו"ש בתושח"י...לצערי, כן.
הייתי במחלקה ליד. התיאור בנוי מחוויה אישית.
דווקא עברתי קצת על אתגרים ישנים, כדי לקבל השראה, וכדי לא לחזור על אתגר שוב, ואת זה פיספסתי...
כל אתגר שפתחתי נשבתי בקסמו, ולקח לי זמן לצאת ממנו, אז ויתרתי לעבור על הכל, וניסיתי להמציא משהו חדש.
מקווה ש @כנפיים יסלח לי על האתגר הדומה... וכן המאותגרים.
בהצלחה!
מעניין כמו תמיד, כמובן שלא ראיתי קודם. ומאכזב בכמות התגובות בעבר, מול ההשתתפות הדלה בהווה...אתגר דו שבועי - משקפי כתיבה
היום-יום מורכב מהתרחשויות - קטנות כגדולות. יש את אלו המתרחשות במרחב הציבורי וחשופות לקהל רחב, ישנן אלו שעדות להן דמות אחת או שתיים בלבד. ויש כמובן מנעד רחב באמצע. קחו התרחשות כלשהי, בחרו שתי נקודות מבט (לפחות...) שונות לחלוטין על אותה ההתרחשות, וספרו לנו מה אתם רואים מבעד למשקפיכם בכל אחת...www.prog.co.il
קורונה, בתי אבות, וכאלה.מעניין כמו תמיד, כמובן שלא ראיתי קודם. ומאכזב בכמות התגובות בעבר, מול ההשתתפות הדלה בהווה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: