בריאות ניתוח - ריסוק אבני כליה

שאלת תם

משתמש פעיל
שלום וברכה!
האם ניתוח של אבני כליה
עדיף בפרטי/ציבורי?
מכירים רופא טוב לזה
וכן מה עדיפות שע"צ / הדסה

חשוב לי מאד לדעת עבור אבי שיחי' שסובל מאד מאבן שגרמה לו לסיבוך
תודה רבה

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
נסיון של לפני 35 יכול לעזור לכם?
אגב, זה לא ניתוח - זו לא פעולה פולשנית. הריסוק נעשה באמצעות גלי הלם (משכיבים את הפציינט בתוך אמבטיית מים לאחר הרדמה אפידורלית, ומכוונים לעבר הכליה גלי הלם מתוך המכשיר, האבן מתפוררת בתוך הכליה ואח"כ הרסיסים אמורים להיפלט החוצה בדרך טבעית.) לא משהו כיפי בכלל. כמדומני שחוויות (הן מבחינה טכנית והן מבחינת יחס הצוות) מלפני 35 שנה כבר לא רלוונטיות...

זבון וזבין

משתמש מקצוען
שלום וברכה!
האם ניתוח של אבני כליה
עדיף בפרטי/ציבורי?
מכירים רופא טוב לזה
וכן מה עדיפות שע"צ / הדסה

חשוב לי מאד לדעת עבור אבי שיחי' שסובל מאד מאבן שגרמה לו לסיבוך
תודה רבה
אני עברתי פעמיים ריסוק אצל פרופ' מרדכי דובדבני ס.מנהל מחלקת אורולוגיה ומנהל מחלקת אנדואורולוגיה בביה''ח הדסה עי''כ,

הבנתי ממאושפז אחר שם - שגם מי שעונה דרך הציבורי מנותח דרכו - אך בכ''ז אני ממליץ אם יש לכם ביטוח משלים מטעם הקופ''ח (לא צריך ביטוח דרך חברות הביטוח) ללכת דרך השר''פ בגלל הנוחות והזמינות - ובפרט שזה עולה ממש סכומים קטנים (יחסית !!! - לא זוכר סכום מדוייק),

ולמעשה - זה כן נקרא ניתוח ומבוצע בהרדמה כללית,

יצויין - שהרב אלימלך פירר ממליץ מאוד עליו - וגם הרבה מהמוכרים בציבור הכללי נותחו על-ידו (פורסם על ראה''מ נתניהו ולהבדיל כמה מהח''כים הערביים טיבי ועודה ועוד),

(הערת אגב: באופן יחסי הערביים סובלים יותר מאבנים בכליות בגלל אי-שתיית מים בצומת בחודש הרמדאן שלהם,
ומכאן אזהרה לכל מי ששומר על בריאותו - לא לזלזל בשתיית מים !)

עריכה: ראיתי שאתה מסתפק בין שע''צ להדסה - ולכן אוסיף עוד שורה,
בניתוח הראשון שלי - זה התחיל באשפוז פתאומי במיון,
מחוסר ידיעה הופניתי לשע''צ,
הרב פירר המליץ לי לעזוב את שע''צ באמצע (כמובן לאחר מכתב שחרור) ולעבור מיידית להדסה.

נערך לאחרונה ב:

שאלת תם

משתמש פעיל
אני עברתי פעמיים ריסוק אצל פרופ' מרדכי דובדבני ס.מנהל מחלקת אורולוגיה ומנהל מחלקת אנדואורולוגיה בביה''ח הדסה עי''כ,

הבנתי ממאושפז אחר שם - שגם מי שעונה דרך הציבורי מנותח דרכו - אך בכ''ז אני ממליץ אם יש לכם ביטוח משלים מטעם הקופ''ח (לא צריך ביטוח דרך חברות הביטוח) ללכת דרך השר''פ בגלל הנוחות והזמינות - ובפרט שזה עולה ממש סכומים קטנים (יחסית !!! - לא זוכר סכום מדוייק),

ולמעשה - זה כן נקרא ניתוח ומבוצע בהרדמה כללית,

יצויין - שהרב אלימלך פירר ממליץ מאוד עליו - וגם הרבה מהמוכרים בציבור הכללי נותחו על-ידו (פורסם על ראה''מ נתניהו ולהבדיל כמה מהח''כים הערביים טיבי ועודה ועוד),

(הערת אגב: באופן יחסי הערביים סובלים יותר מאבנים בכליות בגלל אי-שתיית מים בצומת בחודש הרמדאן שלהם,
ומכאן אזהרה לכל מי ששומר על בריאותו - לא לזלזל בשתיית מים !)

עריכה: ראיתי שאתה מסתפק בין שע''צ להדסה - ולכן אוסיף עוד שורה,
בניתוח הראשון שלי - זה התחיל באשפוז פתאומי במיון,
מחוסר ידיעה הופניתי לשע''צ,
הרב פירר המליץ לי לעזוב את שע''צ באמצע (כמובן לאחר מכתב שחרור) ולעבור מיידית להדסה.
תשובה מפורטת שנותן הרבה מאד מידע חשוב
תודה רבה!!!

הר' בני פישר אמר בתשובתו שלא חובה פרטי אבל כן רק בהדסה!!!

הביטוח הוא ביטוח עדיף בלבד
אבל כן חשוב לנו להשקיע יחס וטיפול הולם

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
תנסו את השיטה הידועה
לשתות כמויות של מים
שמעתי על כמה מקרים שזה מנע ניתוח

רק משיח

משתמש חדש
בס"ד
אני לא יודעת באיזה מצב אביך נמצא אך אני יודעת ממקרים שהיו לנו במשפחה
שתו בירה לבנה(בקבוק בבת אחת) והיא המיסה את האבנים...
להזיק זה לא יכול, כדאי לנסות!
בשורות טובות.

זבון וזבין

משתמש מקצוען
תנסו את השיטה הידועה
לשתות כמויות של מים
שמעתי על כמה מקרים שזה מנע ניתוח
@שאלת תם הסתפקתי אתמול כמה פעמים אם לכתוב לך על זה,
כי יש פעמים שזה מונע ניתוח - אבל יש מצבים שאסור לעשות את זה - וזה עלול להביא גם לקריסת מערכות ח''ו !!!!!

(באופן אישי אני יכול להעיד ש-3 פעמים מנעתי ניתוח שכבר היו אבנים ע''י שתיית מים - ו-2 פעמים אחרות היה אסור לי לעשות את זה והיה חייב לנצח,
אגב, באחד מהמקרים שמעתי ניתוח זה היה בהמלצת פרופ' דובדבני בעצמו - כי האבן עוד הייתה קטנה),

אם אבא שלך מסוגל לשתות הרבה (!!!) - אנא פנה אלי לכתובת מייל zvonvezabin בג'ימייל - זה תלוי בגודל האבן ובמיקומה ובעוד כמה דברים - שללא התייחסות לזה - זה עלול לגרום לחסימה !!

אני מדגיש שללא הדרכה מיוחדת - אסור לשתות בצורה מוגזמת (לכל אדם) - זה עלול לגרום להרעלת מים.
הר' בני פישר אמר בתשובתו שלא חובה פרטי אבל כן רק בהדסה!!!

הביטוח הוא ביטוח עדיף בלבד
אבל כן חשוב לנו להשקיע יחס וטיפול הולם
אני שמח שגם הוא אומר כך,

ולגבי הביטוח - אינני זוכר איך נקרא כל דבר בכל קופה - אבל כמדומני ש''עדיף'' זה כבר מעבר לבסיסי - וע''ז דיברתי,
אתה יכול לשאול את זה את מחלקת שר''פ,
בכל מקרה - משר''פ ניתן לעבור לציבורי -
אבל מציבורי לא ניתן לעבור לשר''פ רק לאחר 6 חודשים.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אני מדגיש שללא הדרכה מיוחדת - אסור לשתות בצורה מוגזמת (לכל אדם) - זה עלול לגרום להרעלת מים.
נכון מאוד!!להתייעץ עם הרופא על זה
אבל אנשים לפעמים לא יודעים שזאת אופציה.

מכירה באופן אישי שנים שממש סמוך למועד הניתוח האבן יצאה לבד

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה