דרוש מידע ניקוד טקסט

Yanky's Tech

משתמש פעיל
אֲנִי מְנַסָּה לְנַקֵּד טֵקְסְט דֶּרֶךְ האתר הַזֶּה https://nakdan.dicta.org.il/
וְלֹא מַצְלִיחָה.
מִישֶׁהוּ יָכוֹל לְהַדְרִיךְ אוֹתִי?

מה לא מסתדר?

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
איפה הבעיה?
1675282757159.png

Yanky's Tech

משתמש פעיל
היא כנראה מנסה לנקד אתה הטקסט שלה עם הפונט הספציפי באתר של נקדן

אימפריה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אוקי. גם לי יש את הפונט הזה - צירפתי תמונה.
צרפתי צילום מסך של האתר, לא הבנתי מה עושים, הזנתי את הפסוק בתיבת הטקסט, איך אני בוחרת שם את הפונט הרצוי? אני עושה החל ניקוד ולא עושה לי כלום.
בקיצור צריכה הסבר מפורט על דרכי הביצוע!
תודה!

קבצים מצורפים

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    KB 24.6 · צפיות: 25

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
צרפתי צילום מסך של האתר, לא הבנתי מה עושים, הזנתי את הפסוק בתיבת הטקסט, איך אני בוחרת שם את הפונט הרצוי? אני עושה החל ניקוד ולא עושה לי כלום.
בקיצור צריכה הסבר מפורט על דרכי הביצוע!
תודה!
מקלידים בנקדן. ואז לוחצים על החל ניקוד. ואז העתק (צד ימין למטה) והדבק לאן שרוצים. ואז משנים את הגופן.

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
לא יודעת, כנראה בעיה במחשב/סינון שלך :(
אבל אם זה מה שאת צריכה - אז לבינתיים
כִּי אַתָּה תָּאִיר נֵרִי וָהּ' אֱלוֹקִי יַגִּיהַּ חִשְׁכִי

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
את מנקדת תמיד דרך האתר הזה? או דרך אתר אחר?
א - שמתי לך את הפסוק בהודעה קודמת
ב- אני לא מנקדת בתדירות גבוהה. פה ושם בוורד ALT GR+ אות

אימפריה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
תודה, אבל כשאני משנה לפונט הרצוי הדגשים בורחים, מה עושים עם זה?
זה הפונט, נכון?
1675287832439.png

אפשר פרוט איך את עושה את זה?
ראי פה

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כִּי אַתָּה תָּאִיר נֵרִי וָהּ' אֱלוֹקִי יַגִּיהַּ חִשְׁכִי
3 טעויות:
וַה'
אֱלֹקַי
חָשְׁכִּי
אגב, בפסוק כתוב השם בלי ו'.

גם כשמנקדים בדיקטה חייבים לעבור אחר כך על הטקסט.
לגבי דגשים קופצים, לפעמים זה תלוי בפונט אבל אם זה לא עוזר יש פה פתרון:

אימפריה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
3 טעויות:
וַה'
אֱלֹקַי
חָשְׁכִּי
אגב, בפסוק כתוב השם בלי ו'.

גם כשמנקדים בדיקטה חייבים לעבור אחר כך על הטקסט.
לגבי דגשים קופצים, לפעמים זה תלוי בפונט אבל אם זה לא עוזר יש פה פתרון:
ראיתי באמת שיש טעויות בניקוד, וכבר ניקדתי באופן ידני באילוסטריטור,
הקישור ששלחת חסום לי, אשמח אם יש אפשרות להוריד את הפוסט שם שתשלחי לי.
ותודה על כל העזרה!

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ראיתי באמת שיש טעויות בניקוד, וכבר ניקדתי באופן ידני באילוסטריטור,
למחשב שלא מחובר לאינטרנט יש תוכנת ניקוד שלא צריכה אינטרנט, ושמה רב נקד. וגם אחריה צריך לעבור.
שתשלח.
זה הפוסט:

תעלומת הדגשים הקופצים​

טוב, חשבתי שכולם כבר יודעים את פתרון הבעיה הזו, אך מסתבר שלא.
אתם שמים לב לדגשים הקופצים?
yedid-7.png

למשל בשורה השנייה באות ד’ של המילה עבדך, או באות כ’ של המילה ‘כמו’. זה קורה בדרך־כלל בטקסטים שהורדו מהאינטרנט.
אם נחליף פונט, ייתכן שזה יסתדר. אבל אם אנחנו רוצים דווקא פונט מסויים שבו הדגשים קופצים, לא יעזור להחליף פונט…
למי שחשוב לו הפתרון, שיקפוץ לסוף. בינתיים אני אסביר כמה דברים טכניים.
כמו בקבצים אחרים, גם בפונטים יש כמה פורמטים של קבצים. הפורמטים הנפוצים כיום הם TrueType והפורמט היותר חדש OpenType. אבל כשאנחנו מדברים על OpenType צריך להבין שיש שני מושגים שונים שנקראים OpenType. אחד – זה הפורמט של הקובץ. פורמט OpenType מסתיים בסיומת OTF, והאייקון שלו הוא האות O, ופורמט TrueType הוא בעל הסיומת TTF והאייקון שלו מורכב מפעמיים האות T.
המשמעות השנייה של המושג OpenType היא טבלאות שנמצאות בסוף הקובץ של הפונט, והן מכילות מידע שאומר למחשב כיצד לטפל בתווים של הפונט, בשתי צורות: מיקום (של ניקוד, של טעמים, של צמדי אותיות, קרנינג וכו’) והחלפה (ליגטורות, אותיות מעוצבות, כתב עילי וכו’) וכן תכונות מתי יופעלו השינויים הנ”ל (למשל בהפעלת Stylistic set מסויים, או בהפעלת תכונת ליגטורות וכד’).
בפונט TrueType אפשר למקם רק אקצנט אחד על אות (אקצנט – סימן ניקוד, טעם וכו’ שמתווסף לאות) על אות. מה קורה כשיש אות עם שני אקצנטים, למשל האות בְּ או לפעמים אפילו שלוש כמו שְּׁ?
אז ככה. בתוך הפונט יש גליפים שמורכבים מהאות והדגש. הגליפים האלו הם ליגטורות כלומר הֶלְחֵם של שני סימנים. ברגע שאנחנו מקלידים את האות ב’, ולאחר מכן מקלידים דגש בפונט TTF, שני הגליפים מוחלפים לגליף של ליגטורה, ואז אפשר להוסיף ניקוד. אבל אין ליגטורה של כל האותיות עם כל הנקודות ולכן כשמקלידים אות ואחריה ניקוד, ולאחר מכן דגש, מערכת ההפעלה מזהה את הדגש כתו נפרד שלא קשור לאות שלפניו ולכן הוא קופץ. כלומר הפתרון הוא להקפיד על סדר ניקוד נכון: אות > נקודת שין ימנית או שמאלית > דגש > ניקוד.
בפונט מסוג OpenType אין צורך להקפיד על זה, כי כל תו אקצנט מוגדר עם רוחב 0 ומשוייך לאות שלפניו ולכן אפשר לשים כמה סימנים שרוצים על אות אחת. הם עשויים להתנגש אחד עם השני, אך לא יצאו מן האות.
עכשיו שימו לב – זה שהפונט בפורמט OTF לא באמת אומר שיש בו טבלאות OpenType, וזה שהפונט מסוג TTF לא אומר שהוא לא מכיל טבלאות OpenType. כך שאין אינדיקציה אם הפונט הוא Opentype או לא לפי האייקון שלו.
אז תכל’ס, אם הדגשים קופצים כיצד מטפלים בזה?
צריך להחליף את הסדר. פותחים את חלונית החיפוש וההחלפה (תפריט Edit > Find\Change או פשוט Ctrl+F), בוחרים בסימניית GREP ומכניסים בתיבת החיפוש את הטקסט הבא (סדר ההקלדה משמאל לימין):
‎‭‏([\x{05b0}-\x{05bb}])([\x{05bc}])

ומחליפים במחרוזת הזו:
$2$1
[שימו לב שבהעתקה של השורות עשוים להתווסף סימנים בתחילת השורה ובסוף השורה, וכדי שהחיפוש יעבוד צריך למחוק אותם, ולהשאיר רק את הסוגריים העגולים ומה שבתוכן]
או אם רוצים, להעתיק מכאן: ([\x{05b0}-\x{05bb}])([\x{05bc}])
אפשר לשמור את מחרוזת החיפוש הזו ב-Query. היא שימושית…
בהצלחה
(קוד ה-GREP הוחלף בהתאם להצעתו של יהודה נויפלד, ועל כך תודתנו)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה