אולי לרוכסן מקולקל אפשר לקרוא באמת רכסת (משקל מחלות, כמו ילפת). מה השימוש העיקרי של משקל מִפְעָל לא זכור לי כרגע, אבל אם כבר לשאול 'מה רע' - מה רע ברוכסן??נכתב ע"י געוואלדיג;602784:ומה רע ב"מִרְכָּס" או "רַכֶּסֶת"?
נכתב ע"י אפכא מסתברא;602808:אולי לרוכסן מקולקל אפשר לקרוא באמת רכסת (משקל מחלות, כמו ילפת).
א. זה רעיון!נכתב ע"י אברהם;602815:נכתב ע"י אפכא מסתברא;602808:אולי לרוכסן מקולקל אפשר לקרוא באמת רכסת (משקל מחלות, כמו ילפת).
א. אם כבר להפרעה נפשית המתבטאת ברכיסה אובססיבית של רוכסנים למעלה ולמטה בלי להפסיק
ב. רכבת, כספת, קלטת ושמנת אלו גם שמות של מחלות?
אתה כנראה ממתנגדי הָרַכֶּבֶת הקלה...נכתב ע"י אפכא מסתברא;602808:אולי לרוכסן מקולקל אפשר לקרוא באמת רכסת (משקל מחלות, כמו ילפת). מה השימוש העיקרי של משקל מִפְעָל לא זכור לי כרגע, אבל אם כבר לשאול 'מה רע' - מה רע ברוכסן??
נכתב ע"י געוואלדיג;603712:איפכא, מנין לך שהת' הנוספת מורה על גרעון או קלקול?
בחיפוש מנוקד מצאתי מצבת, מקבת, (אולי אלו שונים משום שהם על משקל מַעֶלֶת), אדרת, אילת, שלכת.
לא?נכתב ע"י געוואלדיג;603797:קרחת וגבחת הן מחלות?
זו לא רק הת' כי אם משקל שלמים (להוציא מקבת ומצבת, שהן משרשי חסרי פ"נ ופ"י, כפי שאכן הבחנת) של פתח, דגש-סגול (או דגש-פתח כפי שציין אברהם), סגול (או פתח כנ"ל). לגבי אדרת ואילת - הן צורת נקבה של משקל דגוש בזכר (אדרת - מלשון אדיר, ראה מצודת ציון ביהושע ז כא, ואַיֶּלֶת היא נקבת האַיָּל, ראה מצודת ציון משלי ה יט, וכן כמה דעות ב'אילת השחר' - ראה רש"י 'דבר אחר' וכן אבן עזרא). לגבי 'שלכת' לא מצאתי במפרשים שלפני התייחסות למקור הדגש, אבל דוגמא אחת אינה סותרת את הכלל, שיש לו הרבה יותר דוגמאות, ראה הודעת אברהם.נכתב ע"י געוואלדיג;603712:איפכא, מנין לך שהת' הנוספת מורה על גרעון או קלקול?
בחיפוש מנוקד מצאתי מצבת, מקבת, (אולי אלו שונים משום שהם על משקל מַעֶלֶת), אדרת, אילת, שלכת.
הם סוגים של נגע, הלא כן?נכתב ע"י געוואלדיג;603797:קרחת וגבחת הן מחלות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: