עזרה נוסעים במונית? לקט תקנות חשובות לנהגי ונוסעי מוניות

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
משפחה בעלת שישה נפשות. במונית הקטנה יש ארבעה מקומות רשמיים חוץ מהנהג. האם מותר למונית לחרוג בשני נוסעים נוספים? תשובה: אם שניים מהנוסעים הם מתחת לגיל חמש בהחלט מותר לצרף אותם אע"פ שלמעשה אין להם חגורה וכן לא חילק החוק בין דרך עירונית לבינעירונית לעניין זה.

האם לנהג מונית מותר לנסוע בתוך העיר ללא חגורה?
אם יש איתו נוסעים והנסיעה היא בדרך עירונית נהג המונית אינו חייב לחגור, וכן הנוסעים היושבים מאחור פטורים מחגורה אך הנוסע היושב לצד הנהג חייב לחגור.

האם מותר לנהג מונית בנסיעת ספיישל לצרף נוסע נוסף ללא רשותו של הנוסע הראשון?
ממש לא!!

האם נהג מונית צריך לסייע לנוסע שנזקק לעזרתו בירידתו או בהעלאתו למונית? האם הוא גם נדרש לעזור לו בפריקת או בהטענת המטען?
במידת הצורך אכן נהג המונית נדרש מצד החוק לסייע לנוסע.

להלן העדבק שלל סעיפי חוק מעניינים בכל הנוגע לנסיעה במונית, מתוך תקנות התעבורה של מדינת ישראל. ושלא יספרו לכם סיפורים שאלו תקנות ישנות והחוק השתנה...
כל האמור הוא מתוך קובץ התקנות העדכני ביותר!! (15/3/18).

(תקנות מוניות בקובץ התקנות הינן החל מעמוד 484)

1. פטור נהג מונית מחגורה בדרך עירונית ובתנאי שיש עימו נוסעים:
[פטור מחגורת בטיחות תק' (מס' 5) תשנ"ג-1993]
83ג. הוראות תקנה 83ב לא יחולו על –

(5) הנוהג במונית בדרך עירונית כשיש בה נוסעים וכן הנוסעים במונית בדרך עירונית במושב האחורי;
(6) הנוהג ברכב בשעת נסיעה לאחור.

2. היתר הוספת שני ילדים מתחת לגיל חמש במונית מעל מספר הנוסעים המותר במונית ולמרות שאינם חגורים:

סעיף: 502

[מספר הנוסעים בנסיעת שירות תק' (מס' 4) תשמ"ה-1985]

502. לא יסיע נהג המונית יותר ממספר הנוסעים שנקבע ברשיון הרכב, ואולם רשאי נהג המונית להסיע שני ילדים, שטרם מלאו להם חמש שנים, בנוסף על הנוסעים שמותר להסיע במונית לפי רשיונה, ובלבד שלא יסיע יותר מנוסע אחד במושב שליד הנהג.

להלן עוד מספר תקנות חשובות לידיעתכם:

סעיף 501:

תק' (מס' 5) תשמ"ו-1986 תק' (מס' 2) תשס"ב-2001

(ב) נהג המונית, בעל הרשיון וכל מי שפועל מטעמו, לא יסרב, בלי סיבה סבירה, לרבות חשש לבטחונו, להסיע נוסע ומטענו.

(ג) לא יסיע נהג המונית בנסיעה מיוחדת נוסע נוסף על מזמין הנסיעה והנלווים אליו, זולת אם ביקש זאת המזמין.

502. לא יסיע נהג המונית יותר ממספר הנוסעים שנקבע ברשיון הרכב, ואולם רשאי נהג המונית להסיע שני ילדים, שטרם מלאו להם חמש שנים, בנוסף על הנוסעים שמותר להסיע במונית לפי רשיונה, ובלבד שלא יסיע יותר מנוסע אחד במושב שליד הנהג.

הסעה בדרך הקצרה תק' (מס' 4) תשמ"ה-1985

503. (א) לא יסיע אדם נוסע במונית בנסיעה מיוחדת אלא בדרך הקצרה ביותר האפשרית בנסיבות אותה שעה ואותה נסיעה, ולא ישהה בדרך יותר מהזמן הדרוש באותן נסיבות כדי להגיע למחוז חפצו של הנוסע.

(ב) נהג מונית שהעלה למוניתו נוסע כדי להסיעו למקום במסלול נסיעה שרצה אותו נוסע, יסיעו למקום באותו מסלול נסיעה.

התנהגות נהג המונית תק' (מס' 4) תשמ"ה-1985

504. (א) נהג מונית יעזור לנוסע, במידת הצורך, בהכנסו למונית ובצאתו ממנה, בהטענת מטענו ובפריקתו.

[שכר הסעה לפי מונה תק' (מס' 4) תשמ"ה-1985]:

512. לא ידרוש אדם ולא יגבה ולא ירשה לאחר לדרוש או לגבות –

(1) שכר הסעה או שכר המתנה יותר מכפי שיראה המונה בסיום הנסיעה.

תק' (מס' 6) תשע"א-2011

(ב) לא יתקין אדם מונה, ולא יפעיל אדם מונית או יסיע בה נוסע, אלא אם כן המונה הותקן במרכז לוח השעונים של הרכב, באופן שלא יסתיר לנהג את שדה הראייה, וצג המונה יהיה גלוי לעיני הנוסעים במונית מכל מושביה במהלך כל הנסיעה.

נערך לאחרונה ב:

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
ראיתי נהג מונית חוצפן שדרש בסוף הנסיעה תוספת על מחיר המונה עקב חריגת נוסעים..

ראיתי נהג מונית חוצפן שבמהלך נסיעת ספיישל העלה נוסע נוסף על דעת עצמו ללא רשות המזמין המקורי.

ראיתי נהג מונית שחטף דוח משוטר על כך שהוא נהג ללא חגורה זאת למרות שזו היתה נסיעה בדרך עירונית והיו לו נוסעים במונית

ראיתי נהג מונית שאת המונה הוא התקין בצד השמאלי הרחק מעיני הנוסע..

שמעתי על נהג מונית שנהג מידי פעם לתת בוקסים קטנים למונה במהלך פעילותו בתואנה לרפלקסים בלתי רצוניים בידו..

אז הנה לפניכם מתוך קובץ תקנות התעבורה שכשיעבדו גם עליכם בקשו היתר ממורה הוראה וצאו לחנך אותו בתלונות הציבור אגף מוניות ותחבורה ציבורית שבמשרד התחבורה.

אל תשכחו לדרוש ממנו חשבונית ואם הוא טוען שזה לא עובד אז צרפו את חוצפתו האחרונה לתלונתכם נגדו ובמקביל תזדרזו לרשום את פרטי המונית ונהגו המצויין בכל מונית בקורה הפנימית הצדדית וכן את מספר המונית המצויין על הכובע הצהוב שבגג המונית מבחוץ ואת שם החברה ושעת העבירה.

ככה נצליח לחנך את השוליים השוטים שבהם לתרבות ראויה..

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
לכל המעוניין אוכל לשלוח את קובץ התקנות העדכני והמלא במייל.

אגב. יש בו הרבה חוקים מעניינים לכלל בעלי רשיון נהיגה ומאוד כדאי לעבור עליו.

יש בפתח הקובץ עמוד עם ראשי הנושאים והכוונה מיידית לכל נושא

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
יישר כח על הבאה למודעות!

מה שלא ברור לי - מה לגבי תוספת תשלום עבור מטען/נוסע שלישי וכדו' - שאינו רשום במונה? לא הבנתי את לש' החוק בעניין אי תוספת תשלום ממה שהראה המונה

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אם אינני טועה כוונת החוק שנהג המונית חייב לציין כל פרט שהוא מבקש לחייב ושהחוק מתיר לו לבצע על זה חיוב כמו מזוודה וכו' אך ורק בתוך המונה. כלומר יש לו לחצנים מיוחדים בכדי להוסיף פרטים אלו בתחילת עיסקת הנסיעה והפעלת המונה או בסופה. ולאחר שהוא סוגר את הנסיעה ומבצע סיכום מונה והנפקת חשבונית אסור לו לבקש ממך מחיר בפני עצמו על הנסיעה כפי שנסגרה החשבונית מהמונה ובנפרד לבקש ממך תוספת על המטען החורג וכו'.

לסיכום. מה שהוא הנפיק בחשבונית רק את הסכום הזה אתה צריך לשלם. אם הוא לא הוסיף במונה עצמו את עניין ההמתנה או מזוודה וכדומה זאת בעיה שלו ואסור לו לבקש ממך לשלם לו שום סכום שמעבר למה שמצויין בחשבונית.

כך אני מבין את דברי החוק

נערך לאחרונה ב:

אשרינו

משתמש פעיל
צילום מקצועי
בנסיעה משדה התעופה אמר לי הסדרן שעליי לשלם תוספת מחיר על כל מזוודה, כולל תיק עלייה למטוס שהוא עם גלגלים.
זה נכון?
מה הגדרה של מזוודה?

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
בנסיעה משדה התעופה אמר לי הסדרן שעליי לשלם תוספת מחיר על כל מזוודה, כולל תיק עלייה למטוס שהוא עם גלגלים.
זה נכון?
מה הגדרה של מזוודה?
בסעיפי חוקי מוניות שבקובץ ישנם הגדרות ברורות לשאלתך.

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
לכל המעוניין אוכל לשלוח את קובץ התקנות העדכני והמלא במייל.

אגב. יש בו הרבה חוקים מעניינים לכלל בעלי רשיון נהיגה ומאוד כדאי לעבור עליו.

יש בפתח הקובץ עמוד עם ראשי הנושאים והכוונה מיידית לכל נושא
לכל המעוניין בקובץ שלחו לי מייל בקשה לקובץ ישירות למייל שלי ואשיב בהזדמנות אפשרית
המייל שלי
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא מזמן נבעתי עם נהג מונית בעל מכשיר כרטיסי אשראי, לא היו עלי מזומנים, הוא גיהץ לי את הכרטיס פעם פעמים ושלוש בתואנה שהמכשיר שלו לא עובד, רק בחשבונית האשראי גיליתי שלשה חיובים על סכומים דומים עם קפיצה קטנה באחרונה, כי המונה המשיך לתקתק...
לך תמצא אותו.

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
לא מזמן נבעתי עם נהג מונית בעל מכשיר כרטיסי אשראי, לא היו עלי מזומנים, הוא גיהץ לי את הכרטיס פעם פעמים ושלוש בתואנה שהמכשיר שלו לא עובד, רק בחשבונית האשראי גיליתי שלשה חיובים על סכומים דומים עם קפיצה קטנה באחרונה, כי המונה המשיך לתקתק...
לך תמצא אותו.
חשבונית מהמונה הוא הביא לך? שמרת? אם כן אתה יכול לעשות לו חינוך של החיים..

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
חברים. קובץ התקנות הוא בגירסת HTML מישהו יודע מה זה אומר? חלק מהחברים ששלחתי להם לא מצליחים לפתוח אותו. גם אצלי בנייד הדרן הוא מתקשה להיפתח. רק במחשב המשרד שלי שהוא מוגן נתיב הצלחתי להוריד אותו מגוגל ולפתוח אותו חלק.
אשמח להסבר.

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אגב, רציתי לספר לכם משהו חשוב לא קשור דווקא לנהגי מוניות אלא לכל עיסקה שביצעת בכרטיס אשראי.
בחיים אל תתעצלו להביט מיידית בקבלה שקיבלתם האם הסכום הסופי שחוייבתם הוא נכון ולא בוצעה טעות.

לא פעם ולא פעמיים תפסתי טעויות מהותיות של מוכרים שהתבלבלו בהקשת הסכום הסופי.

השיא שקרה לי זה היה עם מוכר במסעדה שבטעות הקיש 355 שח במקום 35 שח. והוא אפילו לא שם לב מרוב מהירות הקשה ולחץ מהקונים שהמתינו אחריי.
יש כאלו שמתביישים להסתכל לפני המוכר בקבלה כאילו הם בודקים אותו אם הןא נוכל וכאלו שבכלל סתם מתעצלים ובכלל לא טורחים להושיט יד ולאסוף את הקבלה משולחן המוכר או שהמוכר עצמו בכלל לא מוסר קבלה ללקוח. זו טעות שבטוח עולה לכם ביוקר מידי פעם.

זכותכם המלאה לבקש את הקבלה ולהסתכל בה ולוודא שלא בוצע חיוב מוגדל בטעות

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חשבונית מהמונה הוא הביא לך? שמרת? אם כן אתה יכול לעשות לו חינוך של החיים..
זוכיתי עליו מהעבודה כך שאיננו אצלי לצערי, רק סיפרתי זאת משום שאנשים בוטחים בנהגי מוניות ואין בעד מה!
להבדיל מחנות- בית עסק שמוכר ונמצא במקום קבוע, נהג מונית מרגיש בטוח יותר להתנהל כאוות נפשו, ידע הציבור ויזהר!

איכפתי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
זוכיתי עליו מהעבודה כך שאיננו אצלי לצערי, רק סיפרתי זאת משום שאנשים בוטחים בנהגי מוניות ואין בעד מה!
להבדיל מחנות- בית עסק שמוכר ונמצא במקום קבוע, נהג מונית מרגיש בטוח יותר להתנהל כאוות נפשו, ידע הציבור ויזהר!
אני בשביל העיקרון הייתי מראה לו מה זה. זה פשוט מטורף מה שהולך כאן במדינה עם בעלי מקצוע. יש תוכנית פופלארית יצאת צדיק שהיא בתקשורת החילונית במשך 14 שנה רק על העניין הזה של הונאות ונוכלויות בעלי מקצוע במדינה ולא מצליחה לחסל את התופעה

שידרוגים

משתמש מקצוען
לך תמצא אותו.

לא אתה צריך לרוץ אחריו
חברת האשראי תמצא אותו!
תתקשר לחברה ותספר להם שחייבו אותך סתם
הם כבר דואגים לכל השאר
ויחזירו לחשבונך את הסכום

שלס

משתמש מקצוען
משפחה בעלת שישה נפשות. במונית הקטנה יש ארבעה מקומות רשמיים חוץ מהנהג. האם מותר למונית לחרוג בשני נוסעים נוספים? תשובה: אם שניים מהנוסעים הם מתחת לגיל חמש בהחלט מותר לצרף אותם אע"פ שלמעשה אין להם חגורה וכן לא חילק החוק בין דרך עירונית לבינעירונית לעניין זה.
הרבה מוניות מסרבות לכך, כי אפילו שמותר להם חוקית, אבל הביטוח לא מכסה את הנוסעים "החורגים".

צחוקית פרגית

משתמש פעיל
לא אתה צריך לרוץ אחריו
חברת האשראי תמצא אותו!
תתקשר לחברה ותספר להם שחייבו אותך סתם
הם כבר דואגים לכל השאר
ויחזירו לחשבונך את הסכום
כן אבל בסהכ אחרי כמהחודשים הוא יגיד שזה היה בעיה במכשיר ואולי אולי תצליחו להוציא ממנו את הכסף בלי שום תוספת עגמת נפש לנהג-אולי לך

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
הרבה מוניות מסרבות לכך, כי אפילו שמותר להם חוקית, אבל הביטוח לא מכסה את הנוסעים "החורגים".
זה ממש מוזר שאין ביטוח
כיון שאם אין ביטוח איך באמת מותר לו להסיע יותר?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה