התייעצות נוזלים באוזניים ו"אדנואידים"פוליפים

תובנה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לאחר אבחון של נוזלים באוזניים ושקד שלישי מוגלד-אנדואידים,(גיל 4) הומלץ ע"י רופא אא"ג ניתוח כפתורים, והוסבר שבניתוח מסירים גם את הפוליפים.

רצינו לקחת תקופת נסיון (כ-3 חודשים) לטיפול "טבעי" בנוזלים שזה אומר:
הימנעות ממוצרי חלב
הייפופר
וכמו שקראתי פה: ניפוח בלונים ונידנוד בנדנדה.
כמובן תוך כדי מעקב ושימת לב לשמיעה ויד על הדופק לאוצר מילים ולקשב בכלל.

השאלה שלי האם יש מצב שגם הפוליפים ההם נעלמים בדרך טבעית או שעבורם חייבים ניתוח?
משהי התנסתה וזה עבר אצלה טבעי?

יש המלצות נוספות??

תודה

חחחחחח

משתמש רשום
המשתמש נחסם
לכי לרפלקסולוגית רינה פליישמן מקרית ספר, 290 ש"ח ואת גומרת עם הסיפור. שמעתי כמה שהיו אצלה (וגם אצל רפלקסולוגיות אחרות, אבל היא נחשבת מספר 1) ופשוט גמרו מהר עם הענין. שמעתי גם כאלו שעשו כפתורים לילד אחד ולשני רפלקסולוגיה ולא גומרים להצטער שלא עשו גם לראשון.
אל תתפתי לניתוח, הבן שלי עבר את הניתוח הזה, הגוף דחה את הכפתורים והוא נשאר עם חורים בעור התוף ועכשיו עובר ניתוחים לסגור (רק אחרי כמה שנים שהיה עם אטמים במים ולא יכל ללכת לים ולברכה).

דפוס פוסטר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אין אפשרות לטפל באדנואידים ללא ניתוח, אבל הם כן מתכווצים מעצמם בגיל 6-7 או קצת יותר.
יש ילדים שאצלם חשוב לנתח כמה שיותר מהר בגלל נחירות-דום נשימה (כמו אצל הבן שלי), ויש כאלה שאפשר לנסות לתת לילד לגדול ולהסתדר בלי ניתוח.
יש לי אחיין כזה שדווקא היה די חשוב להסיר את הפוליפ אבל ההורים פחדו מניתוח. היום הוא כבר מעל גיל עשר, ונשאר לו דיבור מאנפף כי התרגל לדבר עם אף סתום כשהיה קטן.

פיר

משתמש סופר מקצוען
אפשר לשאול במה היא מטפלת רינה פליישמן האם גם בדלקות גרון חוזרות ואיך מתקשרים אליה תזכו למצוות.

תובנה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש עוד המלצות?
אגב המספר של בעלה של רינה פלישמן-
0504101609
הוא מטפל ברישום פצינטים ומסביר.

שוקולית:)

משתמש מקצוען
גם לי יש ילדה עם אותו סיפור אבל רופא אא"ג [נזריאן משע"צ] אמר לנו שאם לא מורידים את ה'אנדואידים' הילד מתרגל לנשום עם פה פתוח [כי הרי כך נושמים ילדים עם 'אנדואידים'] ולעיתים הפה נשאר בתנוחה הזו גם אחרי שה'אנדואידים' נסוגים.
למישהו יש מידע בענין?

ודרך אגב, מה זה כל הרשימה בתחילת האשכול לטיפול טבעי, אנא, עזרו לי והביאו לי מידע.

דורהלה

משתמש פעיל
נכתב ע"י שוקולית;n5056521:
גם לי יש ילדה עם אותו סיפור אבל רופא אא"ג [נזריאן משע"צ] אמר לנו שאם לא מורידים את ה'אנדואידים' הילד מתרגל לנשום עם פה פתוח [כי הרי כך נושמים ילדים עם 'אנדואידים'] ולעיתים הפה נשאר בתנוחה הזו גם אחרי שה'אנדואידים' נסוגים.
למישהו יש מידע בענין?

ודרך אגב, מה זה כל הרשימה בתחילת האשכול לטיפול טבעי, אנא, עזרו לי והביאו לי מידע.

נשימה פומית (דרך הפה) לאורך זמן משנה את מבנה הפנים אצל ילדים ולמבנה פנים מאורך (אדנואידלי) היא עשויה לגרום לדחיקת לשון, פוגעת באיכות השינה ועוד.
לפעמים אחרי ההסרה של האדנואידים יש אנפוף קל שלרוב חולף. צריך לדעת מראש

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הילד שלי נושם דרך הפה כל הזמן,הרופא שיניים אמר לנו
שילדים שנושמים דרך הפה,מגדילים בעיות בשיניים היות והפה פתוח בלילה ומייבש את הנוזלים הטבעיים בפה וגורם הרס לשיניים,
ואכן הילד שלי סובל מהרבה חורים..
הרופא שלח אותי קודם לרופא אוזניים ואז נחליט איזה טיפול,
שאלתי היא מהזה אינדואינים וכיצד מאובחן?

תובנה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה פוליפים שנקראים גם שקד שלישי מוגדל ורואים את זה בצילום שרופא אא"ג מפנה לעשות אם הוא חושב שיש צורך.

חנה פכמן

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י שרינה;n5056754:
שאלתי היא מהזה אינדואינים וכיצד מאובחן?

אנדנואידים - מכונה גם שקד שלישי, נמצא מאחורי האף.
מאובחן ע''י צילום רנטגן.
נפיחות באנדנואיד מקשה על נשימה מהאף.

דורהלה

משתמש פעיל
אדנואיד זה לא פוליפ, זו טעות נפוצה.
ישנם שקדים בלוע שמוכרים לכולנו: הם חלק ממערכת הלימפה. האדנואיד הוא שקד נוסף שנמצא ליד החיך הרך ויכול לעתים להיות מוגדל ולהקשות על הנשימה מהאף

שוקולית:)

משתמש מקצוען
חשובה לי מאד תשובה לגבי הטיפול הטבעי-
הימנעות ממוצרי חלב -עוזר? זה מספיק מוכח?
מה זה הייפופר?
ומה עוזר ניפוח בלונים ונדנוד בנדנדה? [דברים שאני שומעת לראשונה]

כל מידע יתקבל בברכה!

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מנסיון אישי שהיה לי עם ילד שהיה לו במשך חצי שנה דלקות אוזניים התגלה שהיה נוזלים באוזניים, ולפני ניתוח ניסינו משהו בהמלצת מומחה שעזר לנו ולעוד הרבה.
את לוקחת בבקבוק טפטפת 50% אלכוהול של 70%.
ו-50% חומץ טבעי של 5% אילו חומרים זמינים בבית בד"כ ומטפטפת לאזניים 2-3 טיפות לאזניים פעמיים- שלוש ביום ובעיקר אחרי אמבטיות.
האוזן התייבשה תוך שלושה ימים. בדוק ומנוסה גם לנוזלים וגם דלקות אזניים הרבה אחרי התנסו בעצה וב"ה נרפאו.
רפואה שלימה!

• תודה
Reactions: MRF

אמא5

משתמש מקצוען
אשתף אותך בסיפור שלנו ובתובנות שלי.
הבת שלי אובחנה בגיל 7 חודשים עם פוליפים (אדנואידים). היא לא עלתה במשקל כמעט בכלל וגם היו לה הרבה הפסקות נשימה בשינה.
בגיל 10 חודשים היא נותחה- והשיפור היה מיידי. אבל לצערנו הרב, 4 חודשים אח"כ, חזרו הנחירות והפסקות הנשימה.
כשהפעם, אבחן רופא אאג גם נוזלים ושקדים מוגדלים (בנוסף לפוליפים שחזרו).

בגלל שמדובר היה בחזרה של הפוליפים, החלטנו למצות אופציות אחרות לפני שניגש שוב לניתוח.
פרסמתי מודעה ברשות הרבים- ביתד נאמן, והתחלתי לפעול בחלק מהמישורים- לפי רעיונות שקיבלתי.

אפרט לך את הדברים שעזרו:

הומאופת בשם ד"ר סרוסי - קיבלנו עליו כמה המלצות, ואכן השיפור במהלך הטיפול שלו היה ממש אפקטיבי. (02-5818622)

אבחון אלרגיות- בד"כ מערכת האף אוזן גרון מתנפחת ומייצרת נוזלים כתגובה לחומרים בגוף שקשה לו לספוג. היינו אצל מאבחנת אלרגיות שנתנה לנו רשימה מדויקת של מאכלים שאסור לילדה לאכול, בתוספת המלצה על צמחי מרפא מסוימים שקונים בית טבע, והשיפור היה מידי וניכר.
לא אכתוב את השם שלה כיון שהיא משתמשת גם ב3 המימדים ולאחר התייעצות עם הרב שלנו הבנו שזה בעייתי כך שאני לא יכולה להמליץ ספציפית עליה)

כמובן שהימנעות ממוצרי חלב עוזרת מאד, הם מייצרים המון ליחה בגוף (וגם הסידן שבהם לא ממש נספג, אבל זה נושא שלם לדיון)

היינו בתחילת הדרך גם אצל מטפלת ברפואה סינית, אבל איכשהו לא המשכנו אצלה (למרות ששמענו הרבה המלצות וגם היה נראה שהיא התניעה תהליך אפקטיבי).

עשינו לה גם חיתוך לשון (בגיל שנה וחצי) שלא עזר, אבל הרופא שחתך אמר שאם היינו חותכים בגיל צעיר הבעיה לא היתה נוצרת.

היינו גם אצל רינה פליישמן- והיה שיפור גדול באוזן אחת - אבל באוזן השניה המצב עדיין נשאר לא טוב (למרות שהיתה ירידה - מ55 ל45)

כל זה היה מלווה במעקב צמוד אצל רופא אף אוזן גרון (מהמומחים בארץ) שאמנם לא אהב את הרעיון, אבל הסכים שאפשר לחכות.
כך טיפלנו במשך שנה וחצי בערך- עם שיפור ניכר במדד הפסקות הנשימה של הילדה (מAHI=18 היא ירדה לAHI=9)

הבעיה היא שאחר כך חזרו הפסקות הנשימה- וברמה חמורה, כך שהילדה נותחה לא מזמן (היא בת כמעט 3)
אם המצב של הילד שלך לא חמור (בעיקר מבחינת הפסקות נשימה בשינה ורמת שמיעה באוזניים)- הייתי מאד ממליצה לך לנסות לפתור את הענין בצורה לא כירורגית - לפתור אותו מהשורש. אבל לפעמים אין ברירה וצריך לנתח.
מה שברור הוא שאם מנתחים- כדאי לפעול מיד כדי שלא יחזור- לד"ר סרוסי יש תרופה שגורמת לכך שהפוליפים לא יחזרו, וכמובן שאנחנו ממשיכים להקפיד באדיקות על התפריט- בימים שהילדה אכלה דברים שאסור לה - היינו שומעים את התוצאה בלילה!

ודרך אגב- לא צריך צילום רנטגן בשביל לאבחן אדנואידים - גם ד"ר יורם שטרן וגם ד"ר דוד אטל (שניהם מהשורה הראשונה בארץ- היינו אצלם דרך מאוחדת) - אבחנו בבדיקה במרפאה עם סיב אופטי.

המון הצלחה ורפואה שלמה.

תזרים

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אמא5;n5058331:
וגם ד"ר דוד אטל (שניהם מהשורה הראשונה בארץ- היינו אצלם דרך מאוחדת) - אבחנו בבדיקה במרפאה עם סיב אופטי.
.

ד"ר דוד אטל מקבל גם דרך לאומית במסילת ישרים,

אצל אחד מהגדולים שלי משכנו במשך שנים עם היירפופר ותרופות (אבל בלי טיפולים אלטרנטיביים), ולא ניתחנו בסוף.
אבל זה היה בלי אדנואידים וגם לא הפריע לו בחיים בכלל - ילד חברותי ומוכשר מאד ב"ה שהסתדר גם עם שמיעה ירודה. בערך בגיל 12 כבר עברו לו גם הנוזלים וזהו...

וילד אחר שלי - אובחן עם הפסקות נשימה לא קריטיות (שלא הומלץ על ניתוח יעודי) בערך בגיל 3, ועבר ניתוח כפתורים + אדנואידים בערך בגיל 6, בגלל ירידה משמעותית בשמיעה שהפריע להתפתחות השפתית שלו.
לא ניסינו טיפולים כמו שהוזכרו פה למעלה - כי לא ידענו שיש מה שיכול לעזור לזה באמת.
ניתחנו אצל ד"ר דוד אטל (בביקור חולים) - והיה שיפור משמעותי ב"ה. הכפתורים - אחד נפל לבד ואת השני ד"ר אטל הוציא בביקורת אחרי שנה מהניתוח. כרגע נראה שהשמיעה והנשימה בסדר גמור ב"ה.

אם יש לך אופציה להימנע מניתוח זה אולי עדיף. אבל אם לא - אז אל תפחדי מהניתוח הזה, הוא פשוט, וברוב המקרים גם מועיל

אגוזי

משתמש רשום
כתבתי כאן כבר בעבר, וחשוב לי לכתוב שוב:
במידה והילד מאובחן עם אדנואידים, והרופא ממליץ לנתח - אל תחכו, תנתחו!

הניתוח לא מורכב ולא מפחיד, עניין של חצי שעה (בזמני בכל אופן - ואני לא זקנה :) ) ואתם אחרי,
והשחרור כבר באותו יום.

צריך להבין שככל שהילד קטן יותר, כך ההחלמה קלה ומהירה יותר,
וככל שהגיל עולה - הילד מתרגל לנשום דרך הפה, על כל שלל הבעיות שזה יוצר, וגם ההחלמה מהניתוח (שלדעתי הוא בלתי נמנע) קשה הרבה יותר.
ואני כותבת את זה מניסיון אישי שלי - עברתי בעצמי פעמיים ניתוח להסרת אדנואידים.

בגלל שאמא שלי חששה מאוד, את הראשון עברתי רק בגיל 10 כשכבר ממש לא היתה ברירה.
ההחלמה היתה לא נעימה במיוחד, אבל סבירה.
בבדיקה לאחר הניתוח התברר שהאדנואידים לא הוסרו לגמרי ויש צורך לנתח שוב, ולזה אמא שלי כבר לא היתה מסוגלת נפשית.
לכן רק בגיל 19 (!) עברתי את השני, אחרי שביקשתי בעצמי.
אבל אז ההחלמה היתה קשה, עם הרבה כאבים והתעלפויות מחולשה, ואשפוז ארוך יותר.

רק כדי שתבינו עד כמה כדאי לעבור את הניתוח בגיל קטן ככל שאפשר:
בניתוח השני פגשתי בבית החולים אישה שהגיעה עם בן השנתיים שלה גם לניתוח כזה.
חצי שעה אחרי שהוא התעורר מההרדמה הוא כבר התרוצץ במחלקה במרץ רב ושיגע את כל הרופאים :)
ואני הייתי כבר כמה שעות אחרי הניתוח, ועדיין שכבתי חצי מעולפת במיטה ובלי כוח אפילו לדבר...

וחוץ מזה, בנשימה פומית (דרך הפה) נוצרות כ"כ הרבה בעיות שפשוט חבל:
מבנה הלסת מתעקם יחד עם השיניים ונדרש טיפול אורטודנטי ארוך ויקר - לא חבל?
חוש הריח יורד, הדיבור מאונפף, נושמים אויר פחות נקי.

רוב האנשים שאני מכירה מסביבי לא מכירים את ההשלכות של אי טיפול בבעיה הזו, כי כולם מנתחים בגיל צעיר ומתפטרים מזה אחת ולתמיד,
אבל אני מכירה ופשוט חבל, חבל, חבל!!!

אם רופא מקצועי ממליץ (לא לרוץ כמובן לניתוח סתם, לקחת חוו"ד מקצועית) - פשוט לכו על זה.
זה לא מפחיד. עניין של אי-נעימות של שבוע אחד ואתם אחרי, עם איכות חיים טובה יותר לילד שלכם.

לכאורה

משתמש חדש
מה שנראה שעולה פה מהדיון, שנוזלים באוזנים יכולים לעבור גם בלי ניתוח כפתורים, אבל עם אנדואידים מוגדלים יותר קשה לטפל באופן טבעי והניתוח כן מומלץ, האם למישהו יש תובנות אחרות או מידע אחר?

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
אני עשיתי לשלשה ילדים ניתוחים באא''ג (לאחד גם כפתורים לאחד גם שקדים וכולם אנדואידים),
מאוד הצטערתי שמחוסר ידע חיכתי עם הילדים כשנה וחצי, לפי דעתי הענייה (בכלל ובפרט בתחום הרפואי), לא היה טעם לחכות ולהסתפק,
אם הרופא (שהוא מספיק מומחה) ממליץ, ולא נראה פתרון אחר, אין סיבה להסתפק, ועדיף לנתח כמה שיותר מהר.
אציין שילדי היו בגילאי 4-5 והיה לעיכוב בניתוח משמעות גדולה באיכות החיים, בגדילה, ובלימודים, ובהתפחחות.

כמובן שאי אפשר ללמוד ממקרה אחד למקרה אחר, אבל כדאי לקחת את הדברים לתשומת הלב.

נקודה חשובה היא, שבדר''כ בבית חולים רגיל, יכולים לחכות חצי שנה המתנה לתור של 'טרום ניתוח' ועוד חצי שנה לניתוח,
בפרטי מחכים מס' שבועות, והעלות לא תמיד יקרה.

רפואה שלמה.

זו אני:)

משתמש רשום
שמענו על מנתח בשם נזריאן משע"צ [לניתוח כפתורים ואנדואידים לילדה בת 4], יש מי שהתנסה איתו?
בנוסף, שווה לקחת פרטי? אם כן, את מי אתם ממליצים וכמה זה יוצא באם יש ביטוח מקיף [פלטינום- כללית]? או שהרופאים המנתחים סדיר מספיק טובים? ומי הם המנתחים בשע"צ?

סליחה על רצף השאלות, אבל קפצתי על האשכול הזה לקבל מידע....
גם אם יש לך רק תשובה אחת מכל הנ"ל אשמח לשמוע!!

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
מלבד מה שכתבתי שבפרטי, הניתוח הרבה יותר זמין.
אין ספק שאפילו אם אפשר לעשות את הניתוח בציבורי, ודאי שיש מעלה לפרטי.
אני לא רוצה ללמוד ממקרה אחד, אבל אני וחברי שנינו עשינו ניתוח לילדים שלנו באותו הזמן, החבר עשה בציבורי אצל רופאה יחסית חדשה, והבן שלו סבל מכאבים במשך שבוע, אצלי בסייעתא דשמיא גדולה (וכאן אני מודה להקב''ה ע''ז) הילדים היו ללא כאבים.

הודו לה' כי טוב - כי לעולם חסדו.

כמובן שהנושא הכלכלי הוא גם כן שיקול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה