עזרה נוהל החזרים מקופ"ח ובתי חולים-יש לך בדלון של מידע קטון?? כנס/י

shali

משתמש מקצוען
חיבת דחוף את עזרתכם
איך מתנהלת מדיניות ההחזרים מקופ"ח? וכן מבתי חולים..
אני בבלבול נוראי ומוצאת את עצמי משלמת סתם, על דברים שאני אמורה לקבל עליהם החזרים.
שאלותי: [אמנם הם די בסיסיות אבל לצערי אין לי מושג בזה]
1.
תכלס' איך אני עושה את זה?, נגיד אני עושה עכשיו קורס לפני לידה שאמור להיות מסובסד [בחלקו?]
מה אני עושה? משלמים להם את כל הסכום ואז מקבלים החזר? ההפך? לוקחים מהם חשבונית ואז מה הלאה??
2.מה ההבדל בין החזר מקופ"ח להחזר מבי"ח? זה סותר אחד את השני, זה בא על חשבון זה? במה תלוי ההחזר מקופ"ח
3.באופן כללי שמגיע לי החזר על משהו, אני מבררת עם הגוף הנותן שרות אם הוא משתתף בהחזר?? ונגיד כן,,, מה הלאה????מה נדרש

חסד גדול כל בדל מידע שינתן, אין לי שמץץ וזה יעזור מאד מאד

נערך לאחרונה ב:

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
קורס הכנה:
ודאי מראש שיש לך החזר מטעם הקופה או ביה"ח. דרשי קבלה על השירות.
יש בתי חולים/ קופות שיש קורסים מטעמם, ואז המחיר מסובסד. אם הלכת על משהו אחר ושילמת מחיר מלא - גשי עם הקבלה לקופ"ח בית החולים לקבלת החזר (למשל - בשערי צדק עליתי לעמדה - אפשר לבבר במחלקה היכן מבקשים החזרים - הגשתי חשבונית, ואחרי שלושה חודשים קיבלתי את הכסף)
בדקי מראש האם יש דרישה לחשבונית מקורית או שניתן לשלוח העתק במייל. במקרה שניתן להעביר חשבוניות באימייל - בררי אם מותר מבחינה הלכתית לשלוח את אותה קבלה גם לקופה וגם לבית החולים כדי לקבל החזר כפול.
בית החלמה:
דרשי קבלה על התשלום (ודאי לפני כן שזה תואם את הקריטריונים של הקופה; הן מבחינת המקום, והן מבחינת אחוז ההחזרים - מחיר, לילות, רישום מדויק ע"ג הקבלה). בררי מול מזכירות הקופה אם ניתן לשלוח את הקבלה במייל, או שיש להביא אותה פיזית לקופה

shali

משתמש מקצוען
קורס הכנה:
ודאי מראש שיש לך החזר מטעם הקופה או ביה"ח. דרשי קבלה על השירות.
יש בתי חולים/ קופות שיש קורסים מטעמם, ואז המחיר מסובסד. אם הלכת על משהו אחר ושילמת מחיר מלא - גשי עם הקבלה לקופ"ח בית החולים לקבלת החזר (למשל - בשערי צדק עליתי לעמדה - אפשר לבבר במחלקה היכן מבקשים החזרים - הגשתי חשבונית, ואחרי שלושה חודשים קיבלתי את הכסף)
בדקי מראש האם יש דרישה לחשבונית מקורית או שניתן לשלוח העתק במייל. במקרה שניתן להעביר חשבוניות באימייל - בררי אם מותר מבחינה הלכתית לשלוח את אותה קבלה גם לקופה וגם לבית החולים כדי לקבל החזר כפול.
בית החלמה:
דרשי קבלה על התשלום (ודאי לפני כן שזה תואם את הקריטריונים של הקופה; הן מבחינת המקום, והן מבחינת אחוז ההחזרים - מחיר, לילות, רישום מדויק ע"ג הקבלה). בררי מול מזכירות הקופה אם ניתן לשלוח את הקבלה במייל, או שיש להביא אותה פיזית לקופה
תודה לך!!!

שרה...

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אף פעם בחיים אל תשלמי לפני שאת מבררת בדיוק מה הנוהל כי על דבר יכול להיות הבדלים בין מקום למקום ותמיד את צריכה לשאול את הקופת חולים ולא את המקום שמרויח כסף כ י הוא מצידו יגיד מה שטוב לו ומה שנראה לו ומה שהוא חושב כנראה
יכול להיות אותו דבר רק שבמקום אחד משלמים את כל הסכום ומקבלים החזר ובמקום שני משלמים רק השתתפות עצמית ואם משלמים את כל הסכום לפני זה לא מקבלים החזר וחבל מאד אז נא להיזהר

shali

משתמש מקצוען
אף פעם בחיים אל תשלמי לפני שאת מבררת בדיוק מה הנוהל כי על דבר יכול להיות הבדלים בין מקום למקום ותמיד את צריכה לשאול את הקופת חולים ולא את המקום שמרויח כסף כ י הוא מצידו יגיד מה שטוב לו ומה שנראה לו ומה שהוא חושב כנראה
יכול להיות אותו דבר רק שבמקום אחד משלמים את כל הסכום ומקבלים החזר ובמקום שני משלמים רק השתתפות עצמית ואם משלמים את כל הסכום לפני זה לא מקבלים החזר וחבל מאד אז נא להיזהר
מזתומרת?
נגיד אני רוצה עכשיו קורס הכנה ללידה [לא מטעם הקופ"ח], אני אמורה לשאול את הקופ"ח איזה קורסים חיצונים יש להם? מינין להם?

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
מזתומרת?
נגיד אני רוצה עכשיו קורס הכנה ללידה [לא מטעם הקופ"ח], אני אמורה לשאול את הקופ"ח איזה קורסים חיצונים יש להם? מינין להם?
החזר על קורס הכנה ללידה יש בכל קופת חולים גם על קורסים חיצוניים, אבל למשל בעבר ידוע לי שהיו מקומות שדרשו שמוסרת הקורס יהיה לה תעודת מיילדת.

דוד גרפיקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
החזר על קורס מקבלים גם מבית חולים וגם מקופת חולים לא משנה באיזה קורס...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה