מתלבט אם לרכוש עדשה: 50mm f/1.4

אדיסון

משתמש חדש
ב"ה

שלום לכולם,

אני רוצה להגדיל את האפשרויות לצילום במצבים קיצוניים יותר, של תנאי תאורה קשים יותר וכו'. והרי התלבטותי:

האם יש טעם להשקיע ולרכוש את העדשה הבאה:

Canon Normal EF 50mm f/1.4 USM Autofocus Lens

קישור ישיר לאתר הרכישה, לחצו כאן

אני מבקש את המקצוענים כאן מהפורום, אם מישהו יוכל להסביר לי, כמה יועיל לי העניין. האם העדשה לא רחבה מספיק ולא תיתן לי מענה כלשהו? האם העדשה הזו תועיל לתקריבים בלבד?

אלה נתוני העדשה:
<dl class=" specs "><dt>f/Stop Range:1.4-22 </dt></dl>:Minimum Focus Distance<dl class=" specs "><dd>1.5'
</dd></dl> Magnification<dl class=" specs "><dd>1:6.66
</dd></dl> <dl class=" specs "><dt>Angle of View</dt><dd>46 Degrees </dd></dl> roups/Elements<dl class=" specs "><dd>6/7 </dd></dl> Length<dl class=" specs "><dd>2.0" </dd></dl> Maximum Diameter<dl class=" specs "><dd>2.9" </dd></dl>ברשותי מצלמת Canon 30D + שלוש עדשות:

Canon EF 70-200mm f/4L IS USM Lens

Tokina Zoom Super Wide Angle AF 12-24mm f/4 AT-X 124AF Pro DX Autofocus Lens for Canon Digital Cameras

Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM Zoom Lens

תודה לכולם!

twiti

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
השאלה הנשאלת למה מטרת העדשה? דוגמה ככל שאתה יורד בצמצם אומנם תקבל יותר אור אבל עומק שדה היה רדוד שלפוטרטים הוא מצוין, ולא הבנתי את השאלה לתקריבים האם כוונתך למקרו

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י twiti;346670:
השאלה הנשאלת למה מטרת העדשה? דוגמה ככל שאתה יורד בצמצם אומנם תקבל יותר אור אבל עומק שדה היה רדוד שלפוטרטים הוא מצוין, ולא הבנתי את השאלה לתקריבים האם כוונתך למקרו

השאלה הנשאלת למה הפניה רק למקצוענים??.. חבל הייתי עונה לך :rolleyes:

photosbyrik

משתמש פעיל
צילום מקצועי
זה העדשה הבא שלי (כל שניה אמח מחליפה מה אני רוצה אבל אני הכי רוצה את זאת)
אני רוצה אותה לצילומי תינוקות בבית עם תאורת חלון.... הייתי רוצה את ה1.2 אבל אין לי תקציב לזה...
יש לי את ה85 אבל היא יותא מדי רחוקה לי אישית אישית אבל אתה כם צריך ליזכור שאתה עם מצלמת קרופ אז זה יותר כמו 85....

P360

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני קניתי את ה_1.8 והשימוש בה הוא ממש מינורי .
כי הוא ממש מוגבל בטווח והוא גם לא נוח ומהיר בפוקוס .
אבל עדיין במחיר שלה עדיין שווה שתשכב בתיק .
נראה לי שעדיף אפילו לקנות אותה בארץ כי המחיר הוא כמעט זהה .

Y

yossmor2

אורח
נכון, שמיל צודק, רמת השימוש ב 50mm נמוכה מאוד, ומפתח הצמצם 1.4 או 1.8 כבר לא יעשו הבדל מהותי.
אם אתה מחפש עדשה טובה למצבי צילום קיצוניים, רצוי לחפש או את עדשות הזום עם צמצם 2.8 או לפחות 24mm קבוע עם צמצם 1.8 של סיגמא או קנון לקבלת זווית רחבה ויעילה יותר.

מהם המצבים הקיצוניים כל כך שדורשים השקעה ייחודית כזו?

אדיסון

משתמש חדש
תודה לכל המשיבים.

המטרה של העדשה היא לצלם גם פורטרטים, גם צילומי חוץ בתנאי תאורה יותר קשים. כמדומני שהעדשה הזו לא מתאימה במיוחד לצילומי מאקרו. האם העדשה תתן לי מענה לצרכיי? או שהיא מיותרת. אם למישהו יש כזו אחת, מה דעתכם בנדון.

מוטי, לפי התצלומים שאתה מביא, אתה בהחלט מקצוען.

Y

yossmor2

אורח
למאקרו היא ממש לא טובה, מינימום הפוקוס שלה בעייתי במקרה הזה.
בסה"כ, זו עדשה נהדרת, יצא לי לצלם איתה, אבל גם עם אחותה ה- 1.8 הספיק לי במצבים מאוד קיצוניים.

רבקה.

משתמש מקצוען
היא לא טובה למאקרו, אבל היא עדשה פנטסטית. לצילום פורטרטים, ולכל צילום (בטווח 50 מ"מ) בתאורה קשה.
ההבדל בינה לבין ה-1.8 הוא גם שליש סטופ בצמצם, אבל לא פחות חשוב - אופטיקה הרבה הרבה יותר טובה. ה-1.8 נהדרת בשביל המחיר שלה, ובהחלט שווה שהיא תשכב בתיק, אבל ה-1.4 משמעותית טובה יותר מבחינה אופטית.

תיקון: עכשיו שמתי לב שמדובר על קנון. אני מכירה את העדשות הנ"ל (1.8 ו-1.4) בניקון. אבל אני יודעת שב-1.8 הן זהות בניקון וקנון, ויש להניח שגם ב-1.4.

לא מסכימה שהטווח לא נוח. לפורטרטים הוא הטווח הכי נוח, לדעתי. זה בעיקר עניין של טעם.
קניה נעימה.

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י אדיסון;346750:
תודה לכל המשיבים.

המטרה של העדשה היא לצלם גם פורטרטים, גם צילומי חוץ בתנאי תאורה יותר קשים. כמדומני שהעדשה הזו לא מתאימה במיוחד לצילומי מאקרו. האם העדשה תתן לי מענה לצרכיי? או שהיא מיותרת. אם למישהו יש כזו אחת, מה דעתכם בנדון.

מוטי, לפי התצלומים שאתה מביא, אתה בהחלט מקצוען.

תודה לך :)

אבל אני לא נוטה להגיב להודעות המופנות למקצוענים:)

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
יש ברשותי את העדשה הזו

לא הייתי אומר שהיא ממש בשימוש אצלי.. קניתי אותה מחוסר ברירה אחרת בזיכוי שהיה לי בחנות בארה''ב.

היא בנויה היטב, יש לה בוקה נחמדה.

עומק השדה רדוד מידי בצמצם 1.4 לרוב הצילומים וקשה לדייק את הפוקוס על המילימטר המדוייק, גם אם יש עניין בטווח פוקוס מצומצם מאוד.

ב1.4 החדות לא במיטבה, והיא עולה ככל שסוגרים צמצם

מצו''ב תמונות שצילמתי עם העדשה הזו, תמונה ראשונה בצמצם 1.8 (ותריס 1/50 שייתכן ותרם את חלקו לחוסר החדות..), תמונה שניה בצמצם 2.8

.

קבצים מצורפים

• 00111.jpg
    KB 966.5 · צפיות: 19
  • 00112.jpg
    KB 317.5 · צפיות: 17

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה