בשרי מתכונים לבשר מספר 3

ילילי

משתמש מקצוען
מה אפשר לעשות עם מספר 3 חוץ מהמתכון הקלאסי של לבשל בתנור ולחתוך לפרוסות?

יש מצב להכניס לצ'ולנט?
יש מצב לעשות עם זה בשר מפורק?

אשמח למתכונים מגוונים. תודה רבה!

יש לי הרבה גושים...
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ב3 יש שכבה של שומן למעלה,
זה כיף וטעים במיוחד בתור בשר,
בצ׳ולנט, חילקתי לקוביות ופחות אהבתי כי חצי לפחות מהקוביות זה שומן, אז אין מבחינתי מספיק בשר,
אבל מבחינת טעם זה פצצה.
ה-מתכון הכי אהוב עלי למספר 3 (נראה לי שזה הבשר הכי טעים שאכלתי אי פעם) -
בשר מספר 3 - מתכון פצצה
(דווקא הירקות לא יצאו מידי טעימים, ודילגתי על רוב הירקות, אבל הבשר עצמו יצא מושלם)

מצרכים:
קילו וחצי נתח בריסקט טרי
רבע כוס שמן זית
3 כפות מלח גס
3 כפות פלפל שחור גרוס
15 תפוחי אדמה
4 גזרים
4 בצלים
2-3 עלי סלרי
10 שיני שום
1 ראש שום שלם
2 כפות עשבי תיבול
3 כפות סילן
3 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה
מים רותחים

אופן הכנה:
מוציאים את הבשר מהמקרר, משאירים בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני העבודה
בינתיים מכינים את הירקות. קולפים את הגזרים, חותכים לפרוסות, את תפוחי האדמה חותכים לחצאים, את הבצל חותכים לרבעים.
מורחים את הבשר בשמן זית ומעסים אותו עם המלח והפלפל השחור
מחממים תנור לחום של 250 או 270 מעלות, הכי חם וכשהתנור חם מכניסים את הבשר על רשת כשהשומן כלפי מעלה. מתחת לבשר יש להניח רוסטר או תבנית שיאספו את הנוזלים.
נותנים לבשר רבע שעה מכת חום בתנור.
מוציאים את הבשר מהתנור.
מפזרים על תחתית הרוסטר עשבי תיבול ומניחים על עשבי התיבול את הבשר
מפזרים מסביב את כל הירקות וגם את עלי הסלרי
מפזרים את שיני השום וראש שום שמים בין הירקות
יוצקים מסביב את הסילן, סויה, דבש
מפזרים עוד קצת מלח ופלפל שחור מסביב על הירקות
יוצקים מים רותחים בזהירות עד שהמים יכסו שלושת רבעי מהתבנית
לתנור שחומם מראש ל - 140 מעלות מכניסים את הבשר לשלוש שעות
אחרי שלוש שעות הבשר יוצא רך, עסיסי, ונימוח בפה.





 

ילילי

משתמש מקצוען
ב3 יש שכבה של שומן למעלה,
זה כיף וטעים במיוחד בתור בשר,
בצ׳ולנט, חילקתי לקוביות ופחות אהבתי כי חצי לפחות מהקוביות זה שומן, אז אין מבחינתי מספיק בשר,
אבל מבחינת טעם זה פצצה.
ה-מתכון הכי אהוב עלי למספר 3 (נראה לי שזה הבשר הכי טעים שאכלתי אי פעם) -
בשר מספר 3 - מתכון פצצה
(דווקא הירקות לא יצאו מידי טעימים, ודילגתי על רוב הירקות, אבל הבשר עצמו יצא מושלם)

מצרכים:
קילו וחצי נתח בריסקט טרי
רבע כוס שמן זית
3 כפות מלח גס
3 כפות פלפל שחור גרוס
15 תפוחי אדמה
4 גזרים
4 בצלים
2-3 עלי סלרי
10 שיני שום
1 ראש שום שלם
2 כפות עשבי תיבול
3 כפות סילן
3 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה
מים רותחים

אופן הכנה:
מוציאים את הבשר מהמקרר, משאירים בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני העבודה
בינתיים מכינים את הירקות. קולפים את הגזרים, חותכים לפרוסות, את תפוחי האדמה חותכים לחצאים, את הבצל חותכים לרבעים.
מורחים את הבשר בשמן זית ומעסים אותו עם המלח והפלפל השחור
מחממים תנור לחום של 250 או 270 מעלות, הכי חם וכשהתנור חם מכניסים את הבשר על רשת כשהשומן כלפי מעלה. מתחת לבשר יש להניח רוסטר או תבנית שיאספו את הנוזלים.
נותנים לבשר רבע שעה מכת חום בתנור.
מוציאים את הבשר מהתנור.
מפזרים על תחתית הרוסטר עשבי תיבול ומניחים על עשבי התיבול את הבשר
מפזרים מסביב את כל הירקות וגם את עלי הסלרי
מפזרים את שיני השום וראש שום שמים בין הירקות
יוצקים מסביב את הסילן, סויה, דבש
מפזרים עוד קצת מלח ופלפל שחור מסביב על הירקות
יוצקים מים רותחים בזהירות עד שהמים יכסו שלושת רבעי מהתבנית
לתנור שחומם מראש ל - 140 מעלות מכניסים את הבשר לשלוש שעות
אחרי שלוש שעות הבשר יוצא רך, עסיסי, ונימוח בפה.





תודה רבה!

מה הכוונה עשבי תיבול? טימין מיובש זה טוב?

ואיך את שמה בצ'ולנט? כרגיל? לא מתייבש לך?
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה רבה!

מה הכוונה עשבי תיבול? טימין מיובש זה טוב?

ואיך את שמה בצ'ולנט? כרגיל? לא מתייבש לך?
עשבי תיבול האהובים עלי עם בשר זה בעיקר שמיר, סלרי.
ענין של טעם :)

בצולנט, חתכו לי לקוביות בקצביה ואני שמה קוביות, אפילו לא טיגנתי קודם,
יצא מושלם, בכלל לא מתייבש (זה חתיכה מאד שומנית)
אני קצת מבואסת בקשר לצונלט, כי הצולנט יוצא מושלם, הבשר עצמו גם טעים, אבל הרוב הוא שומן ולא בשר :(
 

ילילי

משתמש מקצוען
בצולנט, חתכו לי לקוביות בקצביה ואני שמה קוביות, אפילו לא טיגנתי קודם,
יצא מושלם, בכלל לא מתייבש (זה חתיכה מאד שומנית)
אני קצת מבואסת בקשר לצונלט, כי הצולנט יוצא מושלם, הבשר עצמו גם טעים, אבל הרוב הוא שומן ולא בשר :(
מעניין.
אצלי הבשר נקי עם שכבת שומן למעלה לכן אני מפחדת שבצ'ולנט יצא יבש.
ועל הדרך אפשר לקבל את המתכון לצ'ולנט המושלם?
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אצלי הבשר נקי עם שכבת שומן למעלה לכן אני מפחדת שבצ'ולנט יצא יבש.
ככה בשר 3 נראה, לכן הוא בין האהובים עלי, השומן נותן לזה טעם נדיר.
כנראה הבשר שקנינו היה עם שכבת שומן יותר עבה ושכבת בשר דקה יותר :(
 

לא לפרסום

משתמש מקצוען
לכן אני מפחדת שבצ'ולנט יצא יבש
אני חושב שאת מפחדת בצדק....
מספר 3 יוצא לי יבש בצולנט...אם זה בשר טרי זה בסדר אבל אם זה בשר קפוא זה הימור גדול...כל המספרים יוצא לי טוב בצולנט...אני בכלל לא מהחסידים של ה8 בצולנט...אלא הפשוטים יותר 7 2 10...אבל לא 3[קפוא] בשום אופן...
הצולנט יוצא מושלם, הבשר עצמו גם טעים
בשר קפוא או טרי?כנראה טרי כי קפוא אין מצב...יוצא יבש...
 

ילילי

משתמש מקצוען
יש מצב לעשות עם מספר 3 בשר מפורק?
או חייב בשר שומני?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה