עזרה מתכון מנצח לגרנולה- תפזורת

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון קריספי מצוין, אבל אני לא זוכרת מידות מדוייקות. אם תרצי תעשי לי הקפצה אחה"צ כשאהיה בבית.
בעקרון: 500 גרם שיבולת שועל
פיצוחים לא קלויים לפי הטעם (והתקציב): אגוזים פקאן/מלך/לוז שקדים לבן פרוס או רגיל קצוץ גס, גרעיני חמנייה גרעיני דלעת, חמוציות, צימוקים, תמרים קצוצים, משמש מיובש קצוץ וכד'
סילאן דבש ושמן (כמויות מדוייקות בבית)
מערבבים עם הפיצוחים ללא הפירות המיובשים
שוטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ואופים כ 20 דקות על חום בינוני מידי פעם מוציאים את התבנית ומערבבים.
מוציאים מהתנור ומערבבים עם הפירות המיובשים, נותנים להצטנן לגמרי, מפוררים מעט עם האצבעות ומאחסנים בקופסה סגורה.
(נזהרים לא לנשנש את זה סתם כך)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח למתכון מדויק!
תודה מראש
 

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
יש לי את המתכון של 'טעימות' של שנה שעברה
אמרו שמוצלח מאוד

השנה הוא עמוד השדרה שלי במשלוחי המנות השתא:
 

קבצים מצורפים

  • 20180219_125032.jpg
    20180219_125032.jpg
    1.4 MB · צפיות: 182

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח למתכון מדויק!
תודה מראש
סליחה על העיכוב..
גרנולה
מרכיבים
500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
120 גרם פקאן
120 גרם שבבי שקדים, או שקדים שלמים
120 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
1/4 כוס שמן
בין 1/2 ל-3/4 כוס דבש / סילאן / מייפל או עירוב של שניים מהם
ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות, על טורבו.
2. קוצצים גס את הפקאנים ואת החמוציות. אם אתם משתמשים בשקדים שלמים עם קליפה, קצצו גם אותם.
3. מערבבים את כל הפיצוחים בקערה גדולה עם השמן, מערבבים. מוסיפים סילאן / דבש / מייפל, מערבבים וטועמים. אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים או שאתם מרגישים שהיא לא מתוקה מספיק – מוסיפים עוד מייפל (או מה שבחרתם).
4. מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים. אופים 12 דקות אם אתם אוהבים גרנולה זהובה בהירה, או 17 דקות אם אתם אוהבים גרנולה פציחה וכהה יותר.
5. מוציאים את התבניות מהתנור, מוסיפים את החמוציות (אפשר עוד פירות יבשים קצוצים) ומצננים לחלוטין.
* שומרים בקופסה אטומה.
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
זה מתכון מדהיםםם!

גרנולה:

חצי כוס שמן

3/4 כוס דבש

1 כוס סוכר חום

5 כוסות קוואקר

2 כוסות שומשום

200 גר אגוזים או שקדים קצוצים גס

כוס גרעיני חמניות

כוס צמוקים

כוס משמש מיובש חתוך קוביות

1 כפית קינמון

1 כפית תמצית שקדים

3 תפוחי גרנד קוביות


צמוקים ומשמש לשים לקראת הסוף..

לערבב לעתים קרובות עד להזהבה בחום של 180
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יישר כח!
אתן מקסימות!
 

תמר אלי

משתמש מקצוען
500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
עליתי על האשכול הזה--
חייב שיבולת שלימה ולא אינסטנט?
בדיוק תיכננתי להכין וקניתי את האינסטנט
??
ועוד שאלה- האם נבט חיטה קשור לזה
זכור לי שזה אחד המרכיבים אבל אולי אני טועה..
תודה
 
נערך לאחרונה ב:

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
גרנולה, מתכון בסיסי

· בערך שעה

· מצרכים

· חומרים לכ-1 ק"ג גרנולה:

·

· 8 כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט לדייסה)

· 2 כוסות אגוזים לא קלויים, קצוצים גס או שבורים ביד (שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל, מקדמיה או תערובת שלה)

· 1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה, דלעת, או תערובת שלהם)

· שליש כוס שמן

· 1/2 כוס דבש

· 1/2 כוס סילאן תמרים (אם אין אפשר להחליף בדבש)

· 4 כפיות תמצית וניל

· 1/2 כפית קינמון טחון(אם אוהבים)

· כוס וחצי פירות יבשים (צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, קוקוס, חמוציות, דובדבנים, בננות, תאנים או תערובת שלהם). אם הפירות גדולים, קוצצים אותם

אופן ההכנה

· 1. מערבבים את שיבולת השועל עם האגוזים והזרעים.

·

· 2. בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את השמן עם הדבש והסילאן , ומערבבים עד שנמס לגמרי.

·

· 3. מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והווניל. שופכים על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.

· · 4. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה.

·

· 5. קולים בחום של 170 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (כ-30 דקות). במשך הקלייה מערבבים פעם או פעמיים, כדי להבטיח קלייה אחידה. (להיזהר שלא ישרף)

·

· 6. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים, כדי שהתערובת תישאר בתפזורת.

·

7. כשהתערובת קרה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. שומרים בקופסאות סגורות ומגישים עם חלב, מיץ תפוזים, יוגורט, שמנת, גלידה או פירות


יוצא מעולה, מתכון הדגל שלנו.
אני מכפילה את הכמות של השיבולת שועל וכל המצרכים חוץ מהאגוזים הזרעים והפירות היבשים , גם ככה יוצא עשיר מאד.
עריכה: יכול להשרף גם בפחות מחצי שעה, שווה לבדוק כל 10 דקות ולערבב
 
נערך לאחרונה ב:

גלידה

משתמש מקצוען
גרנולה מוצלחת וקלה להכנה

3 כוסות קוואקר מלא

1 כוס קוואקר טחון

1/2 כוס גרעיני חמניה

1/2 כוס שומשמום

1 כוס שקדים פרוסים

1/2 כוס קוקוס

לערבב הכל, לשפוך לתבנית ולאפות חצי שעה על 175 מע' ולערבב כל כמה דקות.


לערבב בקערה:

1 ביצה טרופה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס דבש

2 סוכר וניל

150 גרם שוקולד מריר מגורד

לשפוך על התערובת בתנור ולאפות 15 דקות נוספים, לצנן ולהעביר לקערה אטומה.

להכנת מושלמת: שימי בכוס שקופה פרי חתוך, מעל שפכי יוגורט ומעל פזרי מהמוזלי.
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עליתי על האשכול הזה--
חייב שיבולת שלימה ולא אינסטנט?
בדיוק תיכננתי להכין וקניתי את האינסטנט
??
ועוד שאלה- האם נבט חיטה קשור לזה
זכור לי שזה אחד המרכיבים אבל אולי אני טועה..
תודה
הכנתי פעם עם אינסטנט (חתוך גס) ויצא בסדר, פשוט השיבולת שועל בחתיכות יור קטנות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה