דגים מתכון לפילה טונה יש למישהי?

Tuch

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כמובן טעים---!!
תודה!!
 

עולם קטן

משתמש פעיל
כדאי לשים לב שכדאי להשתמש בטונה אדומה , הפער בטעם הוא מטורף.
אני מבשלת טונה כמו דג מרוקאי רגיל, יוצא טעים מאד.
רק לשים לב שצריך קצת יותר רוטב בדג (להוסיף עוד קצת מים ושמן) כדי שהדג לא יתייבש
 

Tuch

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כדאי לשים לב שכדאי להשתמש בטונה אדומה , הפער בטעם הוא מטורף.
אני מבשלת טונה כמו דג מרוקאי רגיל, יוצא טעים מאד.
רק לשים לב שצריך קצת יותר רוטב בדג (להוסיף עוד קצת מים ושמן) כדי שהדג לא יתייבש
פער בטעם, למה את מתכוונת?
לא ממש מכירה את הדג הזה
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני עשיתי מזה שניצל - יצא מעדן!
IMG_20220916_135627_463.jpg
 

12HAVA

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כדי שלא יצא יבש
לטגן אותו מ2 הצדדים
עם ביצה וקמח
ואז אפשר להכין כל רוטב שמכינים לדג
 

מיר שין

משתמש פעיל
לטבול את פרוסות הטונה במעט קמח עם מלח, לצרוב על מחבת עם כמה כפות שמן
להניח על תבנית
יש כמה אפשרויות להמשך:
רוטב פטריות (רצועות בצל מטוגן , פטריות לאדות מעט להוסיף כוס מים, רביכה מקמח ומעט מים, לתבל עם מלח ופלפל)
לשפוך מעט על כל דג, לאפות עד שמזהיב (כ20 דקות, לא הרבה זמן!)

רוטב פלפלים (רצועות בצל מטוגן, רצועות פלפלים, מים פלפל מלח, לבשל כמה דקות)
לשפוך מעט על כל דג, לאפות עד שמזהיב (כ20 דקות, לא הרבה זמן!)

רוטב אפונה וגזר ((רצועות בצל מטוגן, אפונה וגזר קפואים, רסק עגבניות, מים פלפל מלח, לבשל עד שמוכן)
לשפוך מעט על כל דג, לאפות עד שמזהיב (כ20 דקות, לא הרבה זמן!)

ניתן גם לחתוך את הטונה לרצועות, להשרות כחצי שעה בביצים עם צ'ילי מתוק ותיבול, לטבול בפרורים מוזהבים , ולטגן
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כדאי לשים לב שכדאי להשתמש בטונה אדומה , הפער בטעם הוא מטורף.
אני מבשלת טונה כמו דג מרוקאי רגיל, יוצא טעים מאד.
רק לשים לב שצריך קצת יותר רוטב בדג (להוסיף עוד קצת מים ושמן) כדי שהדג לא יתייבש
המושג "טונה אדומה" הוא מושג רחב מאוד
דבר ראשון, אין זן כזה של טונה, יש זנים אחרים של טונה, שהבשר שלהם אדום
אבל יש הבדל גדול באיכות ובמחיר בין הזנים
יש "טונה אדומה" ב40 ש"ח לקילו (קפוא בסופר)
יש ב190 (בדרך כלל צהובת סנפיר)
יש ב 250 (טונה כחולת סנפיר)
ויש גם ב 400 (כחולת סנפיר מאוד מיוחדת, חלקים מסויימים בדג)

והפער ביניהם בטעם הוא אכן מטורף
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
למה אתם הולכים על טיגון?
אני לאחרונה התחלתי לעשות באפיה קצרה בלי רוטב ובלי טיגון יוצא רך, עסיסי וטעיםםם
טונה בטעם מעושן
לסדר את הטונה על תבנית (עם נייר אפיה)
לפזר מלח, פפריקה מעושנת, קצת שום גבישי
לטפטף שמן ורוטב סויה

לאפות כ-20 דקות עד שנהיה לבן ומקבל טיפה גוון כהה.

אפשר בדרך הזאת לתבל במה שתרצו, אפשר גם רוטב צילי מתוק לתוצאה מתקתקה.
אבל אפיה קצרה וקצת שמן.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
המושג "טונה אדומה" הוא מושג רחב מאוד
דבר ראשון, אין זן כזה של טונה, יש זנים אחרים של טונה, שהבשר שלהם אדום
אבל יש הבדל גדול באיכות ובמחיר בין הזנים
יש "טונה אדומה" ב40 ש"ח לקילו (קפוא בסופר)
יש ב190 (בדרך כלל צהובת סנפיר)
יש ב 250 (טונה כחולת סנפיר)
ויש גם ב 400 (כחולת סנפיר מאוד מיוחדת, חלקים מסויימים בדג)

והפער ביניהם בטעם הוא אכן מטורף
כוונתי לטונה הזו:
101030_240520201022241_large.jpg


עולה בערך 60 שקל לקילו (הכי זול שמצאתי) , יש גם טונה חומה או לבנה שמכירה זול יותר וגם טעמה פחות...
כמובן שטונה טריה זה הכי טוב שיש, רק שמאד קשה להשיג.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה