A Good mom
משתמש צעיר
לחמניות בצל
יותר טעים ממה שקונים במאפיות: לחמניות שמרים רכות וטעימות עם בצל מטוגן.זמן בישול/אפייה18-20 דקות
מס’ מנות-10 לחמניות
סוג-פרווה
רכיבים:
500 גרם קמח לחם (או קמח לבן)
כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמימים
4 כפות (40 מ”ל) שמן
כפית מלח
מלית בצל:
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, פרוסים לחצאי עיגולים דקים-דקים
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
לפיזור: פרג (לא חובה)
אופן ההכנה
-בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים). מפזרים מעל הבצק מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.
-בינתיים מכינים את המלית: מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית, מוסיפים את פרוסות הבצל ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים על על אש בינונית עד להזהבה יפה.
-לאחר שהבצק תפח- מחלקים אותו לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים). משמנים את הכדורים בשמן זית, יוצרים “בור” במרכז כל עיגול וממלאים אותו בכף ממלית הבצל המטוגן. מפזרים פרג מסביב (לא חובה).
-מחממים תנור ל-200 מעלות (יש לחמם את התנור 10 דקות לפחות) וכשהתנור חם מאוד מכניסים את הלחמניות ואופים במשך 18-20 דקות עד להזהבה.