עוגות/עוגיות משתמשים בקמח כוסמין בכל אפיה?

צנונית

משתמש מקצוען
אז בקילו בצק של חלות ולחמניות, למדתי שבמקום 3 כוסות מים אני שמה רק 2 וחצי והבצק יוצא מעולה.
מה לגבי שאר המתכונים והבצקים/טורטים/עוגיות וכד'?
בכל מתכון לקזז מהמים? (ביחס לקמח חיטה)

אודה להדרכה. תודה רבה!
 

gs

משתמש פעיל
משתמשת רק בכוסמין 1:1 כמו בקמח רגיל... בכל סוגי הבצקים, תמיד טוב לשים נוזלים בסבלנות ל-1 ק"ג קמח שמה 3 כוסות מים, כל שבת יוצא חלות שוות שנעלמות מיד...
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
משתמשת רק בכוסמין 1:1 כמו בקמח רגיל... בכל סוגי הבצקים, תמיד טוב לשים נוזלים בסבלנות ל-1 ק"ג קמח שמה 3 כוסות מים, כל שבת יוצא חלות שוות שנעלמות מיד...
כוסות ח"פ קר או קרטון?
משנה מאד!
ח"פ לכוסמין זה הקלאס, קרטון (200 מ"ל) הבצק בד"כ רך מידי.
 

צנונית

משתמש מקצוען
כל הכוסות מדידה שלי באפיה הן של 200 CC
כששמתי יותר מ2 וחצי כוסות בבצק של החלות זה יצא ממש דביק!
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כל הכוסות מדידה שלי באפיה הן של 200 CC
כששמתי יותר מ2 וחצי כוסות בבצק של החלות זה יצא ממש דביק!
את צודקת גם אצלי כך
מה שכן זה מאד תלוי בחברה של הקמח כי כל סוג שותה כמות אחרת של מים
 

gs

משתמש פעיל
כוס ח"פ היא כוס שקופה לא קרטון אצלי בכל אופן...
 

gs

משתמש פעיל
יכולה לשתף במתכון?
בשמחה, המתכון - מוכר.
כף מלח ואז שופכת כ-2/3 ק"ג קמח, 2 כפות שמרים יבשים + 2/3 כוס סוכר + כוס מים חמימים מתסיסה בקופסה של ליטר וכשמגיע למעלה שופכת, מוסיפה 2 כוסות מים חמימים ומתחילה ללוש במיקסר כמובן. אחרי כמה דקות מוסיפה את שארית הקמח, וכשפחו או יותר הוא מעורבב מוסיפה 1/3 כוס שמן.
התהליך הופיע פה ומאז זה תענוג גם כשזה לחמניות לסעודה שלישית. לוקח זמן, פני לעצמך זמן עבור התהליך.
הנה התהליך של רוחי בלבוחי:

חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.​

הטיפ שלי הוא יותר לאופן והמהלך -
אחרי הלישה של כעשר דקות במקסר,
מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה בערך,
בנתיים נותנת לתנור להתחמם על טורבו 50 מעלות.
מורידה את הניילון לשה עם היד ונותנת עוד עשר דקות מנוחה.
ועכשיו שלב הקליעה, מחלקים את הבצק לחלקים , אני שוקלת, כאן בתמונה עשיתי קליעה של שש, אבל כל קליעה תתקבל בברכה.

לאחר הקליעה מכניסים את התבנית לתנור שמחומם על 50 מעלות בערך לעשרים דקות חצי שעה, כשאת בודקת שהחלות עולות ותופחות עד לגובה הרצוי והמקסימלי.
אחרי שהחלות קיבלו תפיחה יפה בתנור, מעלים את המעלות ל 230 , ותותנים לחלות אפייה של כ 10 דקות רבע שעה, כמובן עם השגחה שהן משחימות יפה ולא נשרפות.
הקטע הזה של ההתפחה בתנור נותנת לחלות רכות מטריפה וחלות שלא מתפוררות.
טעם משגע!! ממליצה מאד.
הצלחות רבות,
ושכל הברכות יהיו חלות על ראש כולנו!!

אני משתמשת בתבניות אליפסה גדולות וקטנות כדי לשמור על מראה מושלם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה