משכנתא לכל מטרה

noams

משתמש רשום
שלום אני מעוניין לקחת משכנתא לכל מטרה לשעבד את הבית הקיים שלי על מנת לקנות בסכום מלא בית נוסף להשקעה בדרום
מי יודע כמה הריביות היום על משכנתא לכל מטרה?!
ועוד דבר מה אפשר להגיד לבנק על מנת לקבל את הכסף מבלי לומר להם שזה כסף לדירה להשקעה -בפשטות בדירה להשקעה הם לא יתנו
מדובר על סכום של בין 700 ל 800 אלף

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
שלום אני מעוניין לקחת משכנתא לכל מטרה לשעבד את הבית הקיים שלי על מנת לקנות בסכום מלא בית נוסף להשקעה בדרום
ועוד דבר מה אפשר להגיד לבנק על מנת לקבל את הכסף מבלי לומר להם שזה כסף לדירה להשקעה -בפשטות בדירה להשקעה הם לא יתנו
1. כל מטרה - הוא לא בהכרח הכיוון הזול.
2. לבנק אסור רגולטורית - לתת כל מטרה על קיים לצורך נרכש חדש! כך, שאם ידעו שזו הכוונה תקבל סירוב מוכרח.
3. מה לומר לבנק בכזה סכום, צריך באמת תכנון ופתרונות "מתקדמים". תלוי גם בסוג וגודל ושווי הנכס שאתה משעבד.
4. ייתכן מאד שחוץ בנקאי - יהיה כיוון נכון יותר, וזול יותר.
צריך פשוט לאפיין את הסיפור שלך מהיבטיו השונים: הכנסות, תכניות עתידיות, כספים עתידיים ועכשוויים, ועוד..
בתיק כזה במיוחד - התכנון הנכון יעשה את ההבדל!

noams

משתמש רשום
1. כל מטרה - הוא לא בהכרח הכיוון הזול.
2. לבנק אסור רגולטורית - לתת כל מטרה על קיים לצורך נרכש חדש! כך, שאם ידעו שזו הכוונה תקבל סירוב מוכרח.
3. מה לומר לבנק בכזה סכום, צריך באמת תכנון ופתרונות "מתקדמים". תלוי גם בסוג וגודל ושווי הנכס שאתה משעבד.
4. ייתכן מאד שחוץ בנקאי - יהיה כיוון נכון יותר, וזול יותר.
צריך פשוט לאפיין את הסיפור שלך מהיבטיו השונים: הכנסות, תכניות עתידיות, כספים עתידיים ועכשוויים, ועוד..
בתיק כזה במיוחד - התכנון הנכון יעשה את ההבדל!
1.נכון שהוא לא הכי זול אבל אפשר בצורה כזו לקחת הלוואה בלי הון עצמי ראשוני
2.בנק פועלים שלח לי שהוא כן מוכן לתת גם לרכישת נכס נוסף להשקעה.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
1.נכון שהוא לא הכי זול אבל אפשר בצורה כזו לקחת הלוואה בלי הון עצמי ראשוני
2.בנק פועלים שלח לי שהוא כן מוכן לתת גם לרכישת נכס נוסף להשקעה.
בעיקרון, זה לא אפשרי.
זה נוגד רגולציה, ועבירה על החוק של בנק ישראל!
מה שכנראה אמרו לך בפועלים -
שמה שכן ניתן, זה רק בהצהרת חליפית - הלוואת גישור לתקופה של 24 חודש עד 50% מערך הנכס הקיים, ולא יותר מ50% מערך הנרכש. את הנרכש תוכל למשכן עד 70% מערכו
אחרי 24 חודש, אם לא תפרע את הבלון/גישור ממכירת הנכס, הבלון יהפוך לשפיצר כל מטרה.
וזה אגב, בכל הבנקים.

noams

משתמש רשום
בעיקרון, זה לא אפשרי.
זה נוגד רגולציה, ועבירה על החוק של בנק ישראל!
מה שכנראה אמרו לך בפועלים -
שמה שכן ניתן, זה רק בהצהרת חליפית - הלוואת גישור לתקופה של 24 חודש עד 50% מערך הנכס הקיים, ולא יותר מ50% מערך הנרכש. את הנרכש תוכל למשכן עד 70% מערכו
אחרי 24 חודש, אם לא תפרע את הבלון/גישור ממכירת הנכס, הבלון יהפוך לשפיצר כל מטרה.
וזה אגב, בכל הבנקים.
עזוב רגולציה שורה תחתונה הם עושים מה שהם רוצים

קבצים מצורפים

• רשימת מסמכים נדרשים עפ סוג עיסקה.pdf
    2.5 MB · צפיות: 54

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
עזוב רגולציה שורה תחתונה הם עושים מה שהם רוצים
ובכן, 2 טעויות כתבת כאן!
1. הבנקים - ובפרט פועלים - ממש לא עושים מה שהם רוצים!! נכון, שישנם עסקאות ש'הצבע' שלהם מותר, ואז הבנק יאפשר אותן ולא יתעמק, אפילו אם התוכן שלהם לא לפי רוח המפקד, אבל כאשר "הצביעה" אינה נכונה, זאת'ומרת אתה מבקש משהו שהבנקאי מבין שנראה שהוא נוגד רגולציה זה לא יעבור!!
יש על הבנקים פיקוח קשוח - אני אישית שוחחתי על כך עם אחת מהבכירים בפיקוח על הבנקים וכרטיסי האשראי בבנק ישראל, והם קשוחים.. - והבנקים לא מחפשים לחטוף קנסות. בנקאי שיתפסו ש"עשה משחקים" יאכל צרות, והם לא מחפשים את זה. בטח לא עבור לקוח שבא עם עסקה בודדת.
כאן נכנס ביתר שאת תפקידו של יועץ - איך "לצבוע" נכון את הלקוח והעסקה, בכדי להעביר אותה נגד הכללים היבשים..;)
2. המסמך שהעלית - ישן נושן!! הוא כבר לא עומד בתנאי הרגולציה והחוקים היום, אתה יכול למחוק אותו. הוא לא רלוונטי. תבוא איתו לבנק - במקרה הטוב תשמע את זה, במקרה הפחות נעים, גם ישאלו אותך מאיזה כוכב נפלת..:p

noams

משתמש רשום
ובכן, 2 טעויות כתבת כאן!
1. הבנקים - ובפרט פועלים - ממש לא עושים מה שהם רוצים!! נכון, שישנם עסקאות ש'הצבע' שלהם מותר, ואז הבנק יאפשר אותן ולא יתעמק, אפילו אם התוכן שלהם לא לפי רוח המפקד, אבל כאשר "הצביעה" אינה נכונה, זאת'ומרת אתה מבקש משהו שהבנקאי מבין שנראה שהוא נוגד רגולציה זה לא יעבור!!
יש על הבנקים פיקוח קשוח - אני אישית שוחחתי על כך עם אחת מהבכירים בפיקוח על הבנקים וכרטיסי האשראי בבנק ישראל, והם קשוחים.. - והבנקים לא מחפשים לחטוף קנסות. בנקאי שיתפסו ש"עשה משחקים" יאכל צרות, והם לא מחפשים את זה. בטח לא עבור לקוח שבא עם עסקה בודדת.
כאן נכנס ביתר שאת תפקידו של יועץ - איך "לצבוע" נכון את הלקוח והעסקה, בכדי להעביר אותה נגד הכללים היבשים..;)
2. המסמך שהעלית - ישן נושן!! הוא כבר לא עומד בתנאי הרגולציה והחוקים היום, אתה יכול למחוק אותו. הוא לא רלוונטי. תבוא איתו לבנק - במקרה הטוב תשמע את זה, במקרה הפחות נעים, גם ישאלו אותך מאיזה כוכב נפלת..
השבוע קיבלתי את המסמך הזה באימייל מאחד יועצי המשכנתאות שם.

הון ובית

מנהל
מנוי פרימיום
השבוע קיבלתי את המסמך הזה באימייל מאחד יועצי המשכנתאות שם.
תשלח לו את זה בחזרה, ותודיע לו - שגם אם הוא רשלן ולא שם לב מה הוא עושה, ומה הוא שולח ללקוחות, זה פשוט לא יעבור בחינה..!!
זה לא שהוא חבר'המן או מוכן לעשות מה שהוא/אתה רוצה, זה פשוט טעות טכנית חסרת סיכוי!
אין לי מושג כמה עסקאות של דירות להשקעה עשית בשנה האחרונה מאז שהחוק הזה נכנס לתוקף (25/10/21), אבל אני עשיתי עשרות רבות מאד! כולל הרבה בפועלים.. ואף אחת מהם לא כמו שאתה רוצה ;).

אין שום סיכוי שתקבל כל מטרה - כשהמטרה המוצהרת שלך היא רכישת נכס אחר. אתה לא המשקיע הראשון וגם לא האחרון שהיה רוצה לשנות את המציאות הזאת - אבל אין סיכוי.

אני חוזר וכותב שוב, עבור רכישת דירה חליפית תוכל לקחת הלוואת משכנתא בלון על ש"מ של עד 50% מערך הנכס הקיים, בהתחייבות לפרוע אותה תוך 24 חודש ממכירת הנכס הקיים. במידה ולא תפרע אותה בזמן, היא תהפוך להיות הלוואת כל מטרה.
מעבר לזה, משכון נכס של בן משפחה דרגה ראשונה [הורים למשל], עבור הון עצמי לרכישת נכס לילד.

קבצים מצורפים

• תיקון לשות 329.pdf
    KB 444.9 · צפיות: 35
נערך לאחרונה ב:

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@הון ובית נותן לך ברמזים יפים אופציות מדהימות שתוכל לחסוך טונות כסף.. בשביל זה העלות היחסית מינימלית ליועץ מקצוען ומנוסה יעשה לך את ההבדל של עשרות אלפי שקלים ואפילו יותר מזה..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה