התייעצות משבר בהנקה בערך כל שבועיים

מצב
הנושא נעול.

The student

משתמש רשום
יש לי תינוקת חמודה בת 4 חודשים,
נולדה במשקל 3.600 ושמנמונת לגמרי.
בסביבות גיל ה-3 חודשים, פתאום היה לי משבר בחלב, כמעט ולא יוצא
התינוקת מסיימת את ההנקה בצרחות שהיא רוצה עוד...
לקחתי כדורים, שאבתי, נחתי והחלב חזר, הבעיה שזה התחיל להיות משהו קבוע, כל שבועיים בערך לאט לאט יורד החלב, עד שמגיע למצב שכמעט ואין.
אני עושה את הכל הפעולות וזה חוזר, אחרי שבועיים מתמעט ובקיצורררר...

עד גיל 3 חודשים ב"ה היה לי שפע חלב, התינוקת אכלה טוב מאדד(יש לה רפךקס מאד חזק ברמה שיא הייתה פולטת הרבה ושבדקנו את זה התברר שזה לא בגלל ריפלוקס אלה בגלל אכילת יתר)
מה שמסמן לי שיש בעיה קצת יותר עמוקה מסתם משבר- זה כי גם עם האח הגדול שלה היה לי את אותו סיפור, בגיל 3 חודשים התמעט לי החלב ולא עזר כלום להגברה לאורך זמן (ושם הסיפור נגמר די מהר כי הוא פשוט לא הסכים לינוק מתסכול)

יש למשהוא מידע או כיוון מה יכול להיות הסיבה?
או שם של יועצת הנקה שיכולה לעזור (מבינה ביותר מסתם איך להגביר את החלב...)

ממש תודה ענקית!

נערך לאחרונה ב:

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
חזרת לעבודה? את שואבת?
משלבת בקבוקים?
בדקת לשון קשורה?

טוליפ לבן

משתמש מקצוען
יש לי המלצה ליועצת הנקה מהממת, שנעזרתי בה המון.
אוכל לכתוב לך באופן אישי.

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
שמרגישים שאין מספיק מניקים בתדירות יותר צפופה- זה מגביר את ייצור החלב.
כדאי גם לא להיכנס לחשבונות ששיש לי מספיק או אין לי וכו'-
הנקה זה דבר טבעי- לכל אמא יש מספיק לילד שלה-
כמו שיש לה מספיק רוק ומספיק דם.
בזמנים של קפיצת צריכה- צריך פשוט להגביר את תדירות ההנקות.

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
ההנקה מלאה וזה התחיל הרבה לפני החזרה לעבודה.
בדקי אצל הרופא, הכל מצויין אצל התינוקת הבעיה כנראה אצלי :)
רופא יכול לשלול לשון קשורה, אבל לא בהכרח לשון קשורה אחורית (מה שנקרא גם דרגה 4 או לשון קצרה. זה יותר קשה לזיהוי וגם הקשר להנקה פחות מובהק אבל יש מקרים שזה כן מפריע). הוא לא יכול להגיד שהכל בסדר מצד התינוקת - הוא יכול להגיד שהתינוקת עצמה בסדר, אבל לא שהיא יונקת נכון.
מה שאת מתארת מחשיד בזה שאולי התינוקת לא יונקת יעיל. בהתחלה יש שפע חלב ממקור הורמונלי וזה מחפה על הבעיה, בהמשך כמות החלב נקבעת לפי הביקוש ואז אם היניקה לא יעילה יש ירידה.
לשון קשורה יכולה להיות סיבה אחת ליניקה לא יעילה.
דבר נוסף שיכול להתאים לתיאור שלך זה עודף חלב בהתחלה שגרם לזה שהחלב נשפך בלי שהתינוקת צריכה להתאמץ, ולכן היא לא למדה לינוק יעיל.
בכל מקרה זה כמובן מקרה ליועצת.
מחסור אמיתי בחלב הוא אפשרות, אבל היא נדירה למדי.
במחשבה שניה, אולי בכלל צריך לפקפק בזה שיש לך מחסור בחלב. צרחות של התינוקת זה לא סימן בדוק דווקא למחסור בחלב. יכול להיות שהיא התרגלה לחלב שזורם בקלות, ועצבנית על זה שעכשיו היא צריכה לעבוד יותר קשה. זה שינוי נורמלי של הגיל, שהחלב פחות מוכן מראש ויותר מיוצר תוך כדי ההנקה. יכול להיות שמשהו אחר הפריע לה ואת פירשת את זה כמחסור בחלב. ואז בעצם המצב ה"חסר" הוא התקין וזו גם הסיבה שאחרי שאת עושה פעולות להגברה הוא חוזר לרמה הזו. אפשר לנסות להניק לפני שהיא רעבה ממש, ולעשות את זה מאד ברוגע - במקום בלי הסחות דעת, עם מגע עור לעור. לעודד את הסבלנות שלה לינוק. אם זו באמת ה"בעיה", זה יעבור כשהיא תתרגל.

The student

משתמש רשום
סליחה- אבל לא מסכימה איתך.
הילד הגדול שלי רעב במשך 3 שבועות בגלל העיקרון הזה. בכה והיה עצבני ואני ניסיתי מליון כיוונים עד שפשוט הוא סירב לינוק ולא עזר כלום (הייתי איתו באוטובוס בפקק במשך שעתיים והוא לא הסכים לנסות לאכול מרוב תסכול)
שהתחלתי להביא לו בקבוק הוא פשוט חזר להיות מלאך ואני מדברת על תינוק רגוע רגוע, שהיה נרדם לבד, ישן לילה כמעט שלם מההתחלה וכמעט לא בוכה.

התינוקת עכשיו בת 4 חודשים. והיא יונקת כל שעתיים וחצי.
ולא- זה לא הרגל של אכילה לצורך שינה. כי יש לה שיגרה מאד טובה ב"ה של אכילה, משחק שינה.
ככה שהיא אף פעם לא אוכלת כדי להירדם(ושהיא מתעוררת בלילה לא מרעב, מה שכמעט לא קורה.... מוצץ מרדים אותה יופי)
וניסיתי למשוך אותה ל3 שעות במשך יום וזה לא עזר להגביר את החלב.(בשילוב של שאיבה+ כדורים להגברה)
במחשבה שניה, אולי בכלל צריך לפקפק בזה שיש לך מחסור בחלב. צרחות של התינוקת זה לא סימן בדוק דווקא למחסור בחלב. יכול להיות שהיא התרגלה לחלב שזורם בקלות, ועצבנית על זה שעכשיו היא צריכה לעבוד יותר קשה. זה שינוי נורמלי של הגיל, שהחלב פחות מוכן מראש ויותר מיוצר תוך כדי ההנקה. יכול להיות שמשהו אחר הפריע לה ואת פירשת את זה כמחסור בחלב. ואז בעצם המצב ה"חסר" הוא התקין וזו גם הסיבה שאחרי שאת עושה פעולות להגברה הוא חוזר לרמה הזו. אפשר לנסות להניק לפני שהיא רעבה ממש, ולעשות את זה מאד ברוגע - במקום בלי הסחות דעת, עם מגע עור לעור. לעודד את הסבלנות שלה לינוק. אם זו באמת ה"בעיה", זה יעבור כשהיא תתרגל.
יש לי מחסור מידיעה - שאבתי ובדקתי.
כאשר יש לי חלב יוצא לי בסביבות ה-100, וכאשר אין לי יוצא בסביבות ה-60 מל (וכן יודעת שבשאיבה בדרך כלל יוצא קצת פחות ממה שהתינוק אוכל כי השאיבה יותר חלשה באופן טבעי)
התינוקת שוקלת בסביבות ה-6.5 מה שאומר שהיא אמורה לאכול בערך כל ארוחה 100-120 מל.

אני באמת אבדוק את הקטע של לשון אחורית קשורה,
אם למשהיא יש עוד רעיון או כיוון מה יכול להיות אני אשמח ממש :)

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
התינוקת עכשיו בת 4 חודשים. והיא יונקת כל שעתיים וחצי.
ולא- זה לא הרגל של אכילה לצורך שינה. כי יש לה שיגרה מאד טובה ב"ה של אכילה, משחק שינה.
ככה שהיא אף פעם לא אוכלת כדי להירדם(ושהיא מתעוררת בלילה לא מרעב, מה שכמעט לא קורה.... מוצץ מרדים אותה יופי)
וניסיתי למשוך אותה ל3 שעות במשך יום וזה לא עזר להגביר את החלב.(בשילוב של שאיבה+ כדורים להגברה)

יש לי מחסור מידיעה - שאבתי ובדקתי.
כאשר יש לי חלב יוצא לי בסביבות ה-100, וכאשר אין לי יוצא בסביבות ה-60 מל (וכן יודעת שבשאיבה בדרך כלל יוצא קצת פחות ממה שהתינוק אוכל כי השאיבה יותר חלשה באופן טבעי)

אני באמת אבדוק את הקטע של לשון אחורית קשורה,
אם למשהיא יש עוד רעיון או כיוון מה יכול להיות אני אשמח ממש :)
שאיבה אינה אינדיקציה לכמות חלב. אני עדיין חושבת שיש מצב שלא באמת חסר, ועשית לעצמך עודף זמני. לא בטוח, אבל זו אפשרות.
ארוחה כל שעתיים וחצי זה נורמלי לגיל. אל תנסי למשוך אותה כדי להגביר חלב, זה עושה ההיפך.

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
אמורה להיות בקופ"ח
יועצת הנקה (בתשלום סמלי)
תנסי לקבוע תור
יש גם את שרה כרמל שנחשבת למעולה
תמר ניסנבויים

גם באתר של מאמימוש, את יכולה לראות יועצות הנקה
אם כי עדיין לא מכירה אותן, ולא יכולה לתת המלצה אישית
(אם כי מאמינה שמעולות)

RRL

משתמש מקצוען
D I G I T A L
סליחה על החוצפה אבל זה קישקוש!!
יש אימהות עם פחות חלב!! זה מוכח מדעית!!
כשמאמינים בדברים האלה הילד נשאר רעב!

כל אמא אחראית לבדוק אם הילד נשאר רעב ולהשלים לו!!

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עיצה שלי עזרה- לעשות כמה תרגילי מתיחה לפני ההנקה (בערך 5 דק')
זה מזרים את החלב ומגביר אותו.
כשאת שואבת, לשאוב כשאת מריחה בגד של התינוק (עוזר לשאיבה)
התינוקת שוקלת בסביבות ה-6.5 מה שאומר שהיא אמורה לאכול בערך כל ארוחה 100-120 מל.
רופאה וגם יועצת הנקה אמרו לי שלפעמים לתינוק יונק מספיק הרבה פחות מהרגיל שלו- א' כי אוכל בתדירות צפופה יותר, ב' כי איכות החלב משתנה מארוחה לארוחה.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
זה לא נכון באופן גורף.
לצערי נכוותי באמירה הזו ולא תפסתי בזמן שהתינוק פשוט רעב.

אופססס ;)

משתמש מקצוען
מצטרפת לנכתב מעלי בנוגע ללשון קשורה אחורית.
לצערי אצל הבת שלי כבר לא עזר להתיר, היא כבר הייתה מיואשת ומתוסכלת ולא רצתה לנסות לינוק ולאט לאט נגמר החלב לגמרי.
מצטרפת גם לאופציה הנדירה של חלב שפתאום נגמר. שמעתי לאחרונה על 2 נשים כאלו שנלחמו על ההנקה ואחרי 3-4 חודשים לא עזר להם כלום. אבל האופציה הזו נדירה מאד.

The student

משתמש רשום
מצטרפת לנכתב מעלי בנוגע ללשון קשורה אחורית.
לצערי אצל הבת שלי כבר לא עזר להתיר, היא כבר הייתה מיואשת ומתוסכלת ולא רצתה לנסות לינוק ולאט לאט נגמר החלב לגמרי.
מצטרפת גם לאופציה הנדירה של חלב שפתאום נגמר. שמעתי לאחרונה על 2 נשים כאלו שנלחמו על ההנקה ואחרי 3-4 חודשים לא עזר להם כלום. אבל האופציה הזו נדירה מאד.
אולי נדיר, אבל זה מה שקרה לי עם הבן הגדול שלי.
אחרי שהפסקתי ניסיתי לשאוב אבל פשוט זה התייבש לאט לאט זה פשוט התייבש מעצמו.
פתחתי את הפוסט הזה, כדי שיעלו לי כיוונים מה יכול התור גורם חיצוני לגרום לייבוש.
כי היצע - ביקוש וצורת הנקה ידועה לי ניסיתי אני כבר חודש וחצי בתוך הסרט הזה, והייתי בו גם לפני שנה בדיוק.

אשמח לשמוע משהו שחוותה \עברה ויכולה לתת לי כיוונים לבדיקה
יכולה אולי לציין שיש לי B12 ברמה גבוהה מאד

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
כי היצע - ביקוש וצורת הנקה ידועה לי ניסיתי אני כבר חודש וחצי בתוך הסרט הזה, והייתי בו גם לפני שנה בדיוק.

זה נדיר שיש לזה סיבות פיזיולוגיות קבועות.
זה לא נדיר שמסיבות שונות יש מחסור בחלב, אבל לרוב זה לא בלתי נמנע, וכמעט תמיד זה פתיר. לפעמים במעט מאמץ ולפעמים בהרבה, אבל נדיר שאין מה לעשות.

עכשיו כשאת כותבת שההנקה הקודמת היתה לפני שנה בלבד, זה מעלה עוד אפשרות: בדקת האם את בהריון? הריון בהחלט יכול להוריד כמויות חלב, באופן זמני או קבוע. גם וסת חודשית יכולה לעשות צרות כאלו אם כי בדרך כלל במידה פחותה.

לדעתי כדאי לפנות כבר עכשיו ליועצת. אם יש בעיה שנמשכת כבר חודש, עדיף לטפל בה בהקדם. ברוב הבעיות, ככל שמטפלים יותר מוקדם צריך פחות מאמץ כדי לפתור אותן.
[מצטערת שאין לי המלצות ספציפיות, כבר לא מעט זמן שלא נעזרתי ביועצת הנקה... למקרים מסובכים אפשר לנסות את ד"ר דינה צימרמן, רופאת ילדים ויועצת הנקה]

אופססס ;)

משתמש מקצוען

התכוונתי שזה נדיר שזה פיזיולוגי. ואם כבר קרה לך אותו דבר עןד לפני ההריון השני אז מעלה עוד יותר את האפשרות שאת נדירה.
אבל אני לא רוצה לחרוץ גורלות על דעת עצמי חלילה.
אגב, ידוע שהתופעה יכולה להיות לנשים עם שחלות פוליציסטיות (אבל עדיין לא מחייב שיקרה כמובן)
מאיפה את בארץ? היכרתי יועצת מדהימה מאיזור חיפה.

יודית 121

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
בלוטת התריס מאוזנת?
כשערכי הTSH לא מאוזנים בלידה ובשבועיים שאחריה
זה פוגע ביצור החלב פגיעה אנושה שכמעט בלתי ניתן להתאושש ממנה.
התאור שלך ממש מזכיר לי מקרה כזה שחוויתי בעבר וזה נגרם מתת פעילות של הבלוטה.
אולי תבדקי בכיוון הזה..

אופססס ;)

משתמש מקצוען
עדיין יש הרבה יותר סיכוי שיש משהו שהיא לא ידעה ולא עשתה נכון מאשר שיש לה בעיה פיסיולוגית
לכן כתבתי שזה נדיר.
אני אישית סובלת מתופעה אחרת שממעיטה את החלב. לא מפסיקה אותו לגמרי ועד ששמעתי את זה (בהנקה חמישי) מיועצת הנקה - שכמובן על סמך עוד נקודות שהעליתי- אמרה שחושבת שזה זה הייתי מאד מתוסכלת. בילדה השישית שלי מראש הגעתי להנקה בלי קטע להלחם אלא בהשלמה פנימית שמה שאצליח לתת לה זה ערך מוסף לשתינו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה