מרק בצל מוקרם!
זהו מרק עליו גדלנו בימי חורפנו [תרתי משמע].
לאחר יום לימודים מפרך והדרך הארוכה בקור הירושלמי העז היה זה מרק הבצל הזה שהחזיר אותנו למצב צבירה שפוי, עד היום זהו המרק המועדף על ילדי גם בשיא הקיץ!
תהנו.
- כף קמח
- 6-7 כפות אבקת מרק בצל
- כף יין
- 2 בצלים בינוניים
- לערבב קלות לספיגת טעמים
- להוסיף 2 ליטר מים ולערבב היטב למניעת גושים.
- להביא לרתיחה
- להנמיך ולבשל כארבעים דקות או עד שהבצל נימוח
- לצקת לקערת מרק ובעוד שהמרק רותח להוסיף גבינה צהובה מגוררת ולערבב.
*תמיד אפשר להוסיף מים או אבקת מרק בצל, החסר מביניהם
מומלץ מאד מאד להוסיף קרוטונים ביתיים.
קרוטונים ביתיים:
- פרוסות לחם/חלה חתוכות לקוביות [עדיף מהקפאה, כך ניתן לחתוך סימטרי ובקלות].
- לפזר בתבנית
- לבזוק שמן זית בנדיבות ולערבב מיד בכדי שהשמן יגיע לכל הקרוטונים
- להוסיף שום גבישי ומלח לפי הטעם ולערבב היטב
- לאפות בתנור 180 מעלות עד להזהבה.
להוסיף למרק הרותח לפני ההגשה!
ממממ.. טעים!
בתאבון!
זהו מרק עליו גדלנו בימי חורפנו [תרתי משמע].
לאחר יום לימודים מפרך והדרך הארוכה בקור הירושלמי העז היה זה מרק הבצל הזה שהחזיר אותנו למצב צבירה שפוי, עד היום זהו המרק המועדף על ילדי גם בשיא הקיץ!
תהנו.
- כף קמח
- 6-7 כפות אבקת מרק בצל
- כף יין
- 2 בצלים בינוניים
- לערבב קלות לספיגת טעמים
- להוסיף 2 ליטר מים ולערבב היטב למניעת גושים.
- להביא לרתיחה
- להנמיך ולבשל כארבעים דקות או עד שהבצל נימוח
- לצקת לקערת מרק ובעוד שהמרק רותח להוסיף גבינה צהובה מגוררת ולערבב.
*תמיד אפשר להוסיף מים או אבקת מרק בצל, החסר מביניהם
מומלץ מאד מאד להוסיף קרוטונים ביתיים.
קרוטונים ביתיים:
- פרוסות לחם/חלה חתוכות לקוביות [עדיף מהקפאה, כך ניתן לחתוך סימטרי ובקלות].
- לפזר בתבנית
- לבזוק שמן זית בנדיבות ולערבב מיד בכדי שהשמן יגיע לכל הקרוטונים
- להוסיף שום גבישי ומלח לפי הטעם ולערבב היטב
- לאפות בתנור 180 מעלות עד להזהבה.
להוסיף למרק הרותח לפני ההגשה!
ממממ.. טעים!
בתאבון!