דרוש מתכון מרק אפונה

שרה בסר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חפשתי פה ולא מצאתי.
אם יש לך מתכון למרק אפונה טעים אשמח לקבל :)
 

נאמנת

משתמש מקצוען
לא מתכון רישמי, חינתרוש.
מטגנת בצל, מטגנת שום בשפע.
כשזהוב מוסיפה שפיכה של עדשים כתומות (שיהיה סמיך ועשיר)ואפונה קפואה בשפע,
נותנת להם קצת ביחד,
מוסיפה מעט מים שיכסו את האפונה מביאה לרתיחה, מבשלת קצת אולי 20 דק
ואז עוצרת, טוחנת בבלנדר יד את האפונה והכל, נהיה מרוכז מאוד.
אז ממלאה מים עד למעלה, מתבלת, ומוסיפה גפרורים של ירקות שבא לי.
גפרורי תפוחי אדמה, גפרורי דלעת וכד
לא הרבה סוגים. אחד שניים.
זה עשיר גם בלי זה.
מבשלת עד לסמיכות הרצויה.
לפעמים מוסיפה פטריות.
בתאבון.
נ.ב. הולך טוב עם קניידאלאך
 

מירי בו

משתמש פעיל
אני מטגנת כף קמח עם כף שמן,
מוסיפה מים כ 5 ליטר,
קוביות קטנות של גזר, קישואים ותפוח אדמה
וחבילה של אפונה מואקום
מתבלת במלח, אבקת מרק ופלפל שחור
ומבשלת משהו כמו שעתיים וחצי
 

מצוי

משתמש מקצוען
מטגנת בצל
מערבבת חצי כוס אפונה יבשה (וואקום) בשמן החם על אש נמוכה
מוסיפה 3 קישואים , 2 גזר, 1 בצל ראש שום פחות 2-4 שינים ששומרת להמשך
מוסיפה מים בכמות הרצויה לי לדילול
מבשלת שעה וחצי בערך מוסיפה פלפל שחור ומלח , אפשר להוסיף אבקת מרק עוף , אני נמנעת .
10 ד' לפני סוף הבישול מוסיפה 2-4 שיני שום כדי לחוש בטעם השום במרק
ואז טוחנת הכל יחד בבלנדר ידני
לבריאות!
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני שמה מים בסיר עם איזה ירקות שיש לי, בד"כ 2 גזרים 2 בצלים, תפו"א, חתיכת דלורית, שיני שום, קישואים, מוסיפה כף גדושה מלח, פלפל שחור (אני שמה גרוס) מבשלת עד שהירקות מתחילים להתרכך, מוסיפה אפונה קפואה(אם את משתמשת ביבשה, אז לבשל מתחילה עם הירקות) מחכה שהכל יהיה רך וטוחנת בבלנדר מקל
טועמת ומתקנת תיבול עם צריך, אם יוצא מדי סמיך להוסיף מים
(רותחים אם המרק חם)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai

שרה בסר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חסום לך כי את לא בחכמת נשים. אני מעבירה עכשיו להפסקת אוכל

בשמחה.
מרק אפונה

500 גרם אפונה יבשה
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כפות שמן
4 כפות אבקת מרק טעם עוף
מלח
פלפל שחור

בסיר גדול מאדים את הבצל בשמן.
מוסיפים גזר ומאדים עוד קצת
מוסיפים אפונה
תבלינים
ומים לכיסוי האפונה + עוד 2 ליטר


מבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהאפונה מתחילה להתפורר.
מערבבים היטב.
מגישים עם שקדי מרק.
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לא יודעת למה, אך שמתי לב שאפונה קפואה לא גורמת לכאבי בטן כמו אפונה יבשה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא יודעת למה, אך שמתי לב שאפונה קפואה לא גורמת לכאבי בטן כמו אפונה יבשה.
מעניין

אבל-
אם את משתמשת באפונה קפואה אבדת את החלבון שבאפונה והמרק שלך הופך להיות כולו פחמימה.
 

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מענין אותי איך אתן טוחנות את האפונה והעדשים.יש לזה קליפה דקה שגורמת לחספוס שטוחנים.פחות מרקם חלק.
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
מעניין

אבל-
אם את משתמשת באפונה קפואה אבדת את החלבון שבאפונה והמרק שלך הופך להיות כולו פחמימה.
מתעניינת.
קטניות יבשות יותר בריאות מקפואות? וקפואות בטח יותר משימורים..?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה