מרק עשיר טעים וסמיך
אני השרתי ללילה חבילה של 500 אפונה
למרק צריך רק 250 גר'
עוד 250 גר' הולך בשקית להקפאה וחוסך את תהליך ההשרוה בפעם הבא
מכינים ככה:
250 גר' אפונה ירוקה שהושרתה לילה במים.
מטגנים בסיר גבוה הרבה שום
כשהשום זהוב מוסיפים את האפונה ומטגנים ביחד עוד כמה דקות
מוסיפים כחצי גובה הסיר מים
מרתיחים ומבשלים עד שהאפונה רכה
מוסיפים קוביות בטטה וגזר
מתבלים:
מלח,פלפל,אבקת מרק אפונה או א. מרק עוף
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
מבשלים על אש קטנה עד שהגזר והבטטה רכים
אין צורך בשקדי מרק..
אפשר קרוטונים והכי טוב לחם כפרי (עם חלה בשבת זה גם היה נהדר..)
טיפ -
לחמם בפעם השנייה צריך לאט ובזהירות על אש קטנה
מרק סמיך שכזה נוטה להישרף בתחתית בקלות
אני השרתי ללילה חבילה של 500 אפונה
למרק צריך רק 250 גר'
עוד 250 גר' הולך בשקית להקפאה וחוסך את תהליך ההשרוה בפעם הבא
מכינים ככה:
250 גר' אפונה ירוקה שהושרתה לילה במים.
מטגנים בסיר גבוה הרבה שום
כשהשום זהוב מוסיפים את האפונה ומטגנים ביחד עוד כמה דקות
מוסיפים כחצי גובה הסיר מים
מרתיחים ומבשלים עד שהאפונה רכה
מוסיפים קוביות בטטה וגזר
מתבלים:
מלח,פלפל,אבקת מרק אפונה או א. מרק עוף
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
מבשלים על אש קטנה עד שהגזר והבטטה רכים
אין צורך בשקדי מרק..
אפשר קרוטונים והכי טוב לחם כפרי (עם חלה בשבת זה גם היה נהדר..)
טיפ -
לחמם בפעם השנייה צריך לאט ובזהירות על אש קטנה
מרק סמיך שכזה נוטה להישרף בתחתית בקלות