מרקים מרק אפונה ליום קר

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מרק עשיר טעים וסמיך
אני השרתי ללילה חבילה של 500 אפונה
למרק צריך רק 250 גר'
עוד 250 גר' הולך בשקית להקפאה וחוסך את תהליך ההשרוה בפעם הבא
מכינים ככה:
250 גר' אפונה ירוקה שהושרתה לילה במים.
מטגנים בסיר גבוה הרבה שום
כשהשום זהוב מוסיפים את האפונה ומטגנים ביחד עוד כמה דקות
מוסיפים כחצי גובה הסיר מים
מרתיחים ומבשלים עד שהאפונה רכה
מוסיפים קוביות בטטה וגזר
מתבלים:
מלח,פלפל,אבקת מרק אפונה או א. מרק עוף
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
מבשלים על אש קטנה עד שהגזר והבטטה רכים
אין צורך בשקדי מרק..
אפשר קרוטונים והכי טוב לחם כפרי (עם חלה בשבת זה גם היה נהדר..)

טיפ -
לחמם בפעם השנייה צריך לאט ובזהירות על אש קטנה
מרק סמיך שכזה נוטה להישרף בתחתית בקלות
מרק.jpg
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני השרתי ללילה חבילה של 500 אפונה
ציטוט מדברי עז תלם ומניסיון זה יותר מהר בלי:

האם להשרות את האפונה לפני הבישול?​

לא.
בזמן שאנחנו רגילים להשרות קטניות כמעט בלי לחשוב (למשל חומוס, פול שעועית), במקרה של האפונה השרייה ממושכת דווקא תהפוך את הגרגרים יותר קשים לבישול.

מספיק לשטף את האפונים היטב במים ומשם ישר לסיר. השרייה ממושכת (של 4 שעות ויותר) גורמת לאפונים להתחיל תהליכים של נביטה. בתהליכים האלו העמילנים והחלבונים שהיא מכילה משתנים לכאלו שממש קשה לרכך בבישול.

לכן אני אומר את זה כאן במילים הכי פשוטות שיש: לא להשרות אפונה ללפני הכנת המרק (ואם אתם מתעקשים להשרות, אז מקסימום שעתיים).
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
מקוה שזה בסדר לחלוק עליו..
לי אין סבלנות לבשל מרק כמה שעות
אם משרים זה לוקח כשעה למרק מוכן לאכילה
אתה יכול לחלוק עליי בשמחה.
אבל תנסה פעם אחת בלי ותראה שתוך שעה ואולי אפילו פחות זה יהיה מוכן יופי.
אם תנסה תספר לי.
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני עכשיו מנסה.
תוצאות עוד שעה בע''ה.
IMG_20230114_203148_732.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ריסקת במקל בלנדר?
לא בשביל מה ?
זה מקלקל את המרקם של המרק הזה
אין ספק שגם חומוס ושעועית לא לגמרי מושרים מקבלים מרקם חלק אחרי טיפול של מקל בלנדר

הגזר והבטטה במרק הזה אוהבים להשאר בקוביות
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
בריאותית - עדיף מאוד להשרות.
מבחינת זמן - עדיף לא.
ואני משרה.
 

מפציעה

משתמש פעיל
אני משרה ומבשלת בסיר לחץ (עם קוביות סלרי, גזר,בצל ושום וגם עם חלקי עוף).
יוצא יותר טעים מאשר לטחון במוט בלנדר.
כשאין זמן או כשאין עצבים לסיר לחץ - טוחנת.
אגב, יום למחרת הבישול (במקרר) - טעים יותר, מסמיך ומשתבח.
 

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
כותבת מהניסיון שלי-
אפונה יבשה אחרי שעה של בישול (אם לא מרסקים את המרק בבלנדר אח"כ) היא ממש קשה לאכילה.
לעומת אחרי השריה של כמה שעות שהיא ממש נמסה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כט

א מִזְמוֹר לְדָוִד הָבוּ לַיהוָה בְּנֵי אֵלִים הָבוּ לַיהוָה כָּבוֹד וָעֹז:ב הָבוּ לַיהוָה כְּבוֹד שְׁמוֹ הִשְׁתַּחֲווּ לַיהוָה בְּהַדְרַת קֹדֶשׁ:ג קוֹל יְהוָה עַל הַמָּיִם אֵל הַכָּבוֹד הִרְעִים יְהוָה עַל מַיִם רַבִּים:ד קוֹל יְהוָה בַּכֹּחַ קוֹל יְהוָה בֶּהָדָר:ה קוֹל יְהוָה שֹׁבֵר אֲרָזִים וַיְשַׁבֵּר יְהוָה אֶת אַרְזֵי הַלְּבָנוֹן:ו וַיַּרְקִידֵם כְּמוֹ עֵגֶל לְבָנוֹן וְשִׂרְיֹן כְּמוֹ בֶן רְאֵמִים:ז קוֹל יְהוָה חֹצֵב לַהֲבוֹת אֵשׁ:ח קוֹל יְהוָה יָחִיל מִדְבָּר יָחִיל יְהוָה מִדְבַּר קָדֵשׁ:ט קוֹל יְהוָה יְחוֹלֵל אַיָּלוֹת וַיֶּחֱשֹׂף יְעָרוֹת וּבְהֵיכָלוֹ כֻּלּוֹ אֹמֵר כָּבוֹד:י יְהוָה לַמַּבּוּל יָשָׁב וַיֵּשֶׁב יְהוָה מֶלֶךְ לְעוֹלָם:יא יְהוָה עֹז לְעַמּוֹ יִתֵּן יְהוָה יְבָרֵךְ אֶת עַמּוֹ בַשָּׁלוֹם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הווי משפחתי • 4

לוח מודעות

למעלה