מצחיק בקושי.

  • פותח הנושא y&m
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ורק בקושי? מעניין מה אתם אומרים...

כמה חברות שתפו במסגרת הפורום שלנו קטעי סיפורת עם נגיעה מחויכת.

אישית, חושבת שיש כאן עבודה טובה, לא שופך מצחוק, לא גורם לתפוס את הבטן ולהיאנח מחוסר נשימה, אבל נחמד ונעים לקריאה. זה גם חשוב :)

ומעניינת אותנו הדעה שלכן.
לכן העלינו כאן כמה קטעים נבחרים, ונשמח את תצלצלו למה שאהבתם.

כמובן, אם אהבתם...

;)
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
"קבורה בקומות" מגחך קולה של שרה-מרים ורץ מעל האוקינוס השקט, "כך זה נראה פה, בישראל. כמה שאפשר לדחוף, דוחפים".
אחותה לייקי, מעברו השני של הקו, ממתינה להסבר.

"יצאנו בחול המועד לכותל" שרה-מרים מותחת רגליה תחת השולחן. הכסא זז בכמה סנטימטרים אחורה. אם חיים לייב יכנס הביתה הוא יתקע בכסא שלה. "חיים לייב דווקא רצה ללכת ברגל, אבל פחדתי, את יודעת, מהערבים. עלינו על קו 3. את זוכרת את הטוסטים של שיינדי?"
לייקי מנסה להבין את רצף המשפטים. שרה-מרים לקחה טוסטים לכותל? איך חיים-לייב אכל אותם, יש שם סוכה?

"את זוכרת מה היא היתה שמה בלחמניות שלה? מורחת גבינת שמנת, מעליה גבינה צהובה. אח"כ מפזרת חצאי עגבניות שרי, מעליהם צפוף צפוף זיתים, עוד פרוסה של גבינה צהובה, צנון, פטריות, תירס, ביצה קשה, ושוב גבינה צהובה. אח"כ היא היתה מכניסה את הלחמניה לטוסט ומזעיקה את כל המשפחה לעזור לה לסגור את המכסה שלו. זוכרת?"
הפעם לייקי צחקה. היא לא זוכרת במה בדיוק מילאה שיינדי את הלחמניות שלה, אבל היא לא תשכח איך ששיינדי ניצחה תמיד את המכשיר של קנווד ואיכשהוא הוא היה נסגר.

"אז כך היה נראה האוטובוס לכותל. הרגשתי כמו עגבנית שרי מעוכה שסביבי מפוזרים שתילי זיתים קטנים שמחפשים את אמותיהם. לא להאמין, אבל הדלתות של האוטובוס הצליחו להסגר, אולי הם גם תוצרת קנווד. כשהגענו לכותל היינו נראים כמו גבינה צהובה מומסת".

"למה לא חיכיתם לאוטובוס אחר?" לייקי תהתה. "ככה זה בישראל. אמרתי לך, קבורה בקומות" שרה-מרים גיחכה, אין סיכוי שלייקי תבין. "סיפרתי לך על הבנין שלנו פעם? הוא מכיל רק תשע דירות, אנחנו גרים בדירה מס' 22"
שוב לייקי התבלבלה. יכול להיות ששרה-מרים כל כך התרגלה לעברית שהיא לא יודעת לספור באנגלית?

"בחניון האחורי בנו ארבע דירות. יחידות קוראים להן. בחניון הקדמי עוד שלוש. בקומה הראשונה פיצלה משפחה אחת את דירתה לשתיים. כל אחד מהדיירים בקומה העליונה הוסיף שתי יחידות על הגג".
"וואו. בטח דירות גדולות ממש אם יכלו לפצל אותן. ואיפה מחנים בעלי הרכבים את המכוניות?" לייקי ניסתה להבין. שרה-מרים קמה בבת אחת מהכיסא, יותר קל לפרוץ בצחוק כשעומדים.

"בעלי המכוניות כולם בתוך הטוסטים. והדירות באמת ענקיות. ענקיות!" היא דמיינה את פיה הפעור של לייקי והמשיכה "בכל אחת מהיחידות שנבנתה יש מטבח מרווח מאוד, כל כך מרווח שאפשר לשים בארונות שלו גם מצעים ומגבות, ונשאר אפילו מדף לש"ס ולחומשים".
"מצעים ומגבות? ש"ס וחומשים במטבח?" לייקי גירדה את מצחה. מה עובר על שרה-מרים אחותה?

"כן. כי בספרית הסלון הענקית שלנו העדפנו לאחסן את מערכת הסטריאו, היא תופסת הרבה מקום, וגם את כל העציצים שקנינו פה" שרה-מרים קורצת אל הנגן הזעיר שלה ואל העציץ הריחני שמצטופפים במדף הבודד שמולה. "וגם חדר הכביסה שלנו נמצא שם, בספריה שבסלון", היא מלטפת את מכונת הכביסה שמצטודדת תחת המדף.

לייקי תוהה אם לנתק את הקו ולהתקשר לאמא. שרה-מרים מדברת לא לעניין, צריך לטפל בה. אולי צריך להחזיר אותה לבורו-פארק.

"חדר השינה הוא הגדול מכל החדרים" סוף סוף מרגישה שרה-מרים שהיא דוברת אמת. "ויש בו אפילו יחידת הורים". האמבטיה צמודה למטבח ולסלון בדיוק באותה מידה שהיא צמודה אל החדר, אבל מה אכפת לה לקרוא לזה יחידת הורים. "החדר כל כך גדול שהכנסנו לתוכו ספה" שרה מרים נכנסת אל החדר, היא צריכה לראות אותו מקרוב כדי לתאר ללייקי את גודלו העצום. "הנה עכשיו אני מתיישבת על הספה קצת לנוח" היא מפטירה לתוך השפורפרת וצונחת על גבי ערימת שמיכות הפוך השעונות על מיטתה. אאוץ'. בבת אחת החליקה שרה-מרים מן ה'ספה' אל הרצפה. לייקי שמעה את האנחה ונחרדה. "שום דבר" הרגיעה אותה שרה-מרים. "בסך הכל קבורה בקומות. צריך להתחיל להתרגל כבר בחיים, לא?"
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
לחתונה שלי הגעתי עם:
ידע דל בבישול (פסטה ע"פ ההוראות)
פוטנציאל לאפיה (טעמתי את העוגות ונתתי חוות דעת)
וזרימה קלה בספונג'ה. (אני גרפתי את המים)

אך על דבר אחד הייתה גאוותי נתונה: כביסות.
מיום שנולד יונתן הקטן ועד יום תחילת לימודיי המקצועיים, שלש שנים-למי שלא מתמצא בפרטים, הייתי אני שרת הקיפולים ומלכת הכביסות הבלעדית של הבית. אם לא הפסקתם את הקריאה לכמה רגעים מעוצמת ההתפעלות, כנראה שאתם באמת באמת לא מתמצאים בפרטים. אז הבית כלל, באותם שנים: זוג הורים, 2 בנות, והדובדבן שבקצפת: שבעה בנים בכל הגילאים. ומי שלא יודע מדוע מזכים שבעה בנים את אמם בגן עדן, לא ראה אף פעם את המפלצת הענקית מרובת הראשים, הזרועות והחורים שעמדה במרפסת הכביסה שלנו.

שלש שנים רדפתי אחריה במסירות, מזיעה כל הדרך אל הארון. דבר אחד ליווה אותי במלחמתי בה, ונסך בי כוחות: אני אבוא לחיי הנישואין מוכנה. אולי האוכל יישרף (ב"ה התחזית התבדתה. שום מכסה של סיר עדיין לא נשרף לי) אולי העוגות תצאנה נפולות קומה (לא ניסיתי עדיין. מתפרנסת מקונדיטריית אמא בע"מ. בלי נדר אם אעשה אי פעם יצא מוצלח אז אשתף וירטואלית. אם יתפשל אביא לכם גם לאכול.) אבל דבר אחד יהיה-כביסה נקייה. והרי אמר מי שאמר שעל הכביסה הנקייה מושתת הבית ושלומו. ואם לא אמר אומר זאת אני. זה והסוד וזה היסוד ואפשר כבר להגיד לכל השדכניות שמציצות מהחלונות שאני באלבוסטע מושלמת.

לקח קצת זמן, אבל בסוף נמצא הבחור המאושר. בסתר הלב ידעתי, שחוץ מכל מעלותי שנצצו לעיניו בפגישות והמשיכו להבריק בתקופת האירוסין, מחכה לו הפתעה נחמדה לאחרי החתונה. מעלה חדשה שלא שיער ולא הכיר. אשתו המוכשרת לא מוכשרת רק במיתוג-קופי-עיצוב-וידיאו-תלת. גם הכתיבה טפח מעל הקרקע היא לא כשרונה היחיד. היא עומדת, אמנם ראשה מגיע השמימה ושאיפותיה עצומות, כנדרש. אבל רגליה נטועות עמוק עמוק בקרקע. היא באלבוסטע. מלכת הכביסות, עם מומחיות למפלצות מרובות ראשים. (בעצם את זה אל תגלו לו. עדיף שימשיך לשים ברוב נימוס את הכביסה ממוינת בסליה).
לבסוף החתונה הגיעה. אחריה היה עוד שבוע שבע ברכות ארוך ומלא ציפייה, וסופסוף הגיע הרגע הגדול. הגיע העת להפגין את כשרוני לאומה. כלומר לאום. אז ברוב התרגשות כינסתי את מועצת האום ואומתו והודעתי חגיגית כי עתה תחזה האומה כולה ובעלה הטרי בדבר פלא.

והרי מי ראה דבר פלא גדול מכזו אשה צעירה ומוכשרה, שמבינה לא רק בנבכי ארון הבגדים שלה ובקרבי מחשבה, אלא מגלה גם מומחיות יוצאת דופן בקרבי הפלא הטכנולוגי המורכב, המצאת המאה של הדור הקודם: מכונת הכביסה.
אז בארשת חגיגית וקצת כחכוחים שעלו מעזרת הגברים צעדנו קוממיות לכיוון המכונה. שללי בידי, ואני מוכנה כל כולי למלחמתי החשובה: כבישת ההר החגיגי שנערם בסלינו ואף התגבה מחוצה להם ואיים לעטוף את דירתנו הקטנטונת כולה. הרגשתי ברורות כי הנצחון בידי, וזה אך ענין של זמן עד שיווכח בכך ראש משפחתי החדש. שעה, שעתיים, שלוש, ארבע, אולי אפילו חמש, וההר מפנה את מקומו. וגם אם זה יקח שש או שבע, שמונה או אפילו תשע, עשר או אחת עשרה, בסוף אנצח. הן מלכה ותיקה ורגילה אנוכי.

המכונה, כמה מוזר, לא דמתה כלל לזו שבבית הורי. ובעודי מעמידה פרצופים מבינים ומתחילה להתעסק בכפתוריה, החילותי למלמל מלמולים של יאוש. לבעלי המסכן הסברתי שאלו לחשים שטובים להדיפת מפלצות מן הסוג הזה. הם עזרו, עובדה שהבנתי בסוף בערך מה הולך שם, ובארשת חשובה ודרמטית סובבתי הלוך וחזור, הפוך וישר, עד אשר הגעתי לנוסחה המדויקת. זה כבר היה מכוון ככה מלכתחילה, אבל בשביל שלום בית צריך קצת להשקיע. מה לעשות.

כשלחצנו בדואט על כפתור המכונה והיא החלה לשקשק, שקשק גם ליבי בקרבי. הנה הנה אני מתחילה לבסס את ביתי הנולד למזל טוב. הסוד והיסוד כבר נשמעים כאן, והבית מתחיל לקבל את צורתו המיועדת לו מששת ימי בראשית. הסתובבנו שוב ושוב סביב המכונה. אני בהתרגשות, הוא בבהלה. טוב, הוא עדיין לא למד את הסוד הזה. מה בנים מבינים במרכך כביסה. המשכנו להקיף את המכונה, מרגישים את הביחד המבצבץ, מתענגים על קולותיה הקופצניים. בכל הקפה הרגשתי בעוצמה רבה איך אני בונה עוד חורבה מחורבות ירושלים, עוד בית יהודי נבנה ויהיה בר קיימא, בעזרת השם. כי הוא נבנה עם היסודות הנכונים, מהסיבות הנכונות, ועם המינון הנכון מכל אבקה ומכל צבע. כך הסתובבנו לנו וליבינו מלא שירה לקצב קפצוצי המכונה, עד שלפתע נשמע רעש חזק, ומעוצמת הבהלה איבדנו את הכיוון והקצב ונתקענו זה בזו בבהלה. אך חיש מיד התעשתתי והכרזתי בארשת נצחון גלויה שמשתדלת להראות סמויה: זהו זה. המכונה נגמרה!

פסעתי במצעד עליז עד לקצה השני של המכונה ופתחתי באבירות את דלתה. עיני נפקחו ופי נפער כפתחה של מכונת כביסה. כביסתנו העדינה, הענוגה והריחנית שכבה שם מצטנעת, ופניה בגוון הבז' שמנת לא היו לה עוד. הן היו ורדרדות מבושה, ממש כמו פניי שלי.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
היא הרימה את השפופרת. אני בלעתי את לשוני.

"אה... שלום. כלומר..."הייתי אדומה ונרגשת. "אני מתכוונת לשאול - את מטפלת?"

"נכון." היא ענתה לי. וקולה היה רך ואמהי כל כך, שמיד ידעתי שהיא תבין אותי.

"אני... אפשר לבוא אליך?"

"את רוצה לבוא אלי?" היא השתוממה.

נו, בטח. כעסתי על עצמי. איך את מדברת למטפלת רגשית! היא בטח לא רגילה שמדברים אליה במילים פשוטות כל כך. דחוף להעלות את המשלב הלשוני. דחוף. "כוונתי הייתה לשאול," דייקתי, "האם יש בלוח הזמנים שלך, זמן אף עבורי."

"באיזה גיל הקטן שלך?" התעניינה המטפלת. רציתי לחבק אותה! איך היא מבינה הכל! עוד בלי שסיפרתי כלום, היא כבר יודעת את מוקד הקושי שלי!

קולי רעד. "זה לא קטן. אלו קטנים. שלישיה בני שנה. אני אסביר לך הכל כשניפגש." שכחתי את המשלב הלשוני, ואת רמת השיח הגבוהה. הרגשתי שאני לא מסוגלת עוד לדבר. ההכלה האינסופית, הרכות הבלתי נתפסת, עוד מילה ואני מתחילה ליבב פה, בביתי, עוד טרם אלך לטיפול.

"שלישיה זה נפלא..." לחש קולה. "יופי, וקושי. זה קשה ומנשא" הוסיפה בחינניות. "ובכן, אני חושבת שזה בסדר מצידי. את רוצה להתחיל מחר?"

הנהנתי בראשי נמרצות. לא מסוגלת לדבר. בטוחה שהמטפלת האגדית תבין אותי גם בלי מילים. והיא הבינה.

"אז נפגש מחר, בשמונה - שמונה וחצי בבוקר. הנחלים 13. תבואי כשנוח לך." כשנוח לי... דמעות עלו בעיני, מתי פעם אחרונה למישהו היה אכפת ממני באמת. בקול חנוק מלמלתי שאגיע, והנחתי את השפופרת. כלומר, זה היה פלאפון נייד, אבל הייתה לי תחושה פנימית חזקה שאמרה לי, שאחרי שיחה עם מטפלת רגשית לא סתם מנתקים את השיחה, אלא מניחים את השפופרת בעדינות על כנה.

***

אתא בוקר. על השלישייה הופקדה הדודה המסורה שמתחילה את לימודיה מאוחר, ואני צעדתי קוממיות לנחלים 13. כל צעד קרב אותי אל הטיפול הנכסף, שם אשיל את כל משקעי העבר שלי, לשם אכנס חיוורת וחלושה, ואצא מלאת עיזוז וגבורה פנימית. אחח. כמה חיכיתי ליום הזה.

דפקתי. ידי רעדה. לבי הלם. היא פתחה לי את הדלת. פניה ממוסגרות במטפחת בית פשוטה, ועיניה - שני אגמים תכולים של חום ואהבה. "את רחל." היא שאלה, קבעה, וקולה כה עשיר. "אני מבינה שרצית לבוא קודם להכיר אותי ללא הילדים..." היא חייכה אלי. "את מוזמנת להיכנס...."

נכנסתי. ברכי רועדות. מחכה בציפייה לרגע בו נוכל להתחיל לדבר. "את יכולה לשבת בינתיים," אמרה. והצביעה לי על הספה בסלון. "אני אלך להביא שתייה." עד שהיא חזרה הספקתי לסקור את הסלון, ללא רמז לחיי ראווה, גם אצלה יש בלגן, הרהרתי, מזיזה במרפקי ערימת מחברות מצד זה, ומשחק קלפים מן הצד השני. כנראה דווקא לכן יש בה כל כך הרבה הבנה לקשיים של אחרים, היא לא מנותקת כמו כל..."

"הנה." היא עצרה את מחשבותי. גררה כסא והניחה עליו שני כוסות קפה, וצלוחית עוגיות. "אז מה את מספרת על השובבים שלך?" היא התיישבה לידי, מביטה בי בקשב רב, ואני רק חיכיתי לרגע הזה, התחלתי לדבר.

בתחילה דברתי לאט, ובשקט, ואחר כך התגבר קולי. ספרתי לה על הכל. על הקושי שלי לנהל את הבית כמו שצריך, על רגשות האשמה שמלווים אותי, על הקשר לחוויות הילדות שעברתי, על מערכת היחסים שלי עם הורי, אחיותי ומשפחת בעלי וכיצד כל זה משפיע על התנהלות הבית, כשהגעתי לתאר את הזלזול של המורה מכיתה א' בילקוטי המבולגן כבר התחלתי ממש לבכות, בטוחה שזה המקור לכל קשיי הסדר והארגון שלי, וכשספרתי לה על המחנכת בד' סמינר ששאלה אותי בטון נוקב כשאחרתי בפעם העשירית מה אעשה כשאהיה אמא נשברתי לחלוטין, שהרי אם לא השאלה שלה, לא היו בי את הקולות הפנימיים המאשימים אותי ללא הרף באיחורים הקבועים שלי לכל מקום.

כשסיימתי, הייתה השעה שתיים עשרה שלושים בצהריים. איך נסחפתי! בוודאי הילדים שלה צריכים להגיע, ולמען האמת, גם שלי! וכיצד אחותי מסתדרת עם השלישייה? נחרדתי.

הבטתי בה במבט שואל, עיניה היו עמוקות ורגישות כמו בכל מהלך השיחה, אך ידיה תופפו מעט על ברכיה. "אני..." העזתי לשאול. "יש מה לעשות, או שאני מקרה אבוד?"

"מקרה אבוד?" היא נחרדה. "וודאי שלא! ליהודי תמיד יש תקווה!" אמרה, והחום שבקולה העלה עוד דמעות לעיני, "אבל... אני חושבת שכבר מאוחר לי, והילדים צריכים להגיע. את כבר יודעת אם תרצי לשלוח מחר את השלישייה שלך?"

"אליך?" פערתי עיניים תמהות, "הטיפול בילדים שלי גם כלול בשירות?"

"וודאי!" היא הופתעה. "הרי למה הגעת אלי? לא כי חיפשת מטפלת?
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיד

א בְּצֵאת יִשְׂרָאֵל מִמִּצְרָיִם בֵּית יַעֲקֹב מֵעַם לֹעֵז:ב הָיְתָה יְהוּדָה לְקָדְשׁוֹ יִשְׂרָאֵל מַמְשְׁלוֹתָיו:ג הַיָּם רָאָה וַיָּנֹס הַיַּרְדֵּן יִסֹּב לְאָחוֹר:ד הֶהָרִים רָקְדוּ כְאֵילִים גְּבָעוֹת כִּבְנֵי צֹאן:ה מַה לְּךָ הַיָּם כִּי תָנוּס הַיַּרְדֵּן תִּסֹּב לְאָחוֹר:ו הֶהָרִים תִּרְקְדוּ כְאֵילִים גְּבָעוֹת כִּבְנֵי צֹאן:ז מִלִּפְנֵי אָדוֹן חוּלִי אָרֶץ מִלִּפְנֵי אֱלוֹהַּ יַעֲקֹב:ח הַהֹפְכִי הַצּוּר אֲגַם מָיִם חַלָּמִישׁ לְמַעְיְנוֹ מָיִם:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה