במסגרת חוגי קונדיטוריה שיש אצלי בבית למדנו להכין פאי שוקולד ואגוזים אישי.
הפאי לכשעצמו מוצלח ממש. קל להכנה. הנראות שלו יפה. שווה בהחלט.
אממה,
הכנתי כמות בצק שתספיק לכל משתתפות החוג אבל 2 בנות לא באו וכך יצא שנשארתי עם בצק ומלית מיותרים
השעה דחקה בי
החוג הסתיים ואני הייתי צריכה לצאת לאיזה שהוא אירוע.
הסתכלתי על שארית הבצק ועל המלית וכאב לי הלב בשבילם. ממש.
חבל, לא?
בהברקה של רגע החלטתי להכין מהם עוגה.
איך?
בפאי אפית המלית קצרה כדי שתישאר קצר רטובה, נימוחה.
החלטתי לאפות יותר כדי שתתקבל עוגה שיהיה ניתן לפרוס לקוביות יפות.
שטחתי את שארית הבצק בתבנית קטנה מרופדת הניר אפיה ושלחתי לאפיה של 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
הוצאתי ושפכתי מעל את המלית שנותרה לי
אפיתי עוד 20 דקות.
בדקתי שהמלית יבשה ולא רטובה בעזרת קיסם
הוצאתי להתקררות.
מה שלא היה לי מיותר זה גנאש.
אז הכנתי מהר ויצרתי על העוגה
שלחתי להקפאה ויצאתי לאירוע.
כשחזרתי, הוצאתי את העוגה מהמקפיא. נתתי לה לנוח על השיש 2-3 דקות ופרסתי בסכין לחיתוך עוגות.
התקבלו קוביות יפייפיות של עוגת שוקולד אגוזם עם בצק פריך.
מתכון לפאי- 4-6 יחידות אישיות, תלוי דלהתבנית
לקלתית:
1 ו 3/4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כוס שמן
2 חלמונים
למילוי:
3/4 כוס אגוזים טחונים
2 ביצים
4 כפות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
בקערה מערבבים את רכיבי הקלתית במזלג עד לקבלת בצק אחיד, קצת פירורי. אם הבצק ממש יבש- מוסיפים מעט מים.
מהדקים את הבצק בתבניות פאי אישיות מרופדות בניר אפיה או בתבנית פאי גדולה מרופדת בניר אפיה. מהדקים בשכבה דקה בבסיס ובשוליים עד לגובה שפת שולי התבנית.
מניחים ניר אפיה ומהדקים קלות על הבצק. מניחים שעועית לא מבושלת בתוך ניר האפיה כמשקולת כדי למנוע מהבצק לתפוח באפיה. מפזרים באופן אחיד בתוך ניר האפיה על פני כל הקלתית. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות לפאי אישי ו-15 דקות לפאי גדול.
מוציאים את הקלתית האפויה למחצה מהתנור. מסירים את ניר האפיה מעל הקלתית ומקררים. אם צפים עודפי שמן- סופגים אותו בלחיצה קלה עם ניר סופג.
מכינים מילוי:
טורפים בקערה בעזרת מטרפה את רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים מעל לקלתית עד לגובה 2/3 השוליים של התבנית. מחזירים לתנור לאפיה של 10 דקות לפאי אישי, 18 דקות לפאי גדול.
מוציאים מהתנור ומקררים.
מכינים גנאש לציפוי:
ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' עד שמתקבל קרם גנאש חלק ומבריק. יוצקים בזהירות מעל למלית האפויה שהתקררה. בעזרת כף מוודאים שהציפוי מכסה את כל הפאי.
-------------
את העוגה מכינים כאמור באותו אופן רק שמכפילים את כמות המילוי פי 1.5 [בהמלצת הניקית @חוי ג שעשתה כך], ואופים יותר, לפי ההוראות למעלה. משתמשים בתבנית קטנה מ A4.
הפאי לכשעצמו מוצלח ממש. קל להכנה. הנראות שלו יפה. שווה בהחלט.
אממה,
הכנתי כמות בצק שתספיק לכל משתתפות החוג אבל 2 בנות לא באו וכך יצא שנשארתי עם בצק ומלית מיותרים
השעה דחקה בי
החוג הסתיים ואני הייתי צריכה לצאת לאיזה שהוא אירוע.
הסתכלתי על שארית הבצק ועל המלית וכאב לי הלב בשבילם. ממש.
חבל, לא?
בהברקה של רגע החלטתי להכין מהם עוגה.
איך?
בפאי אפית המלית קצרה כדי שתישאר קצר רטובה, נימוחה.
החלטתי לאפות יותר כדי שתתקבל עוגה שיהיה ניתן לפרוס לקוביות יפות.
שטחתי את שארית הבצק בתבנית קטנה מרופדת הניר אפיה ושלחתי לאפיה של 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
הוצאתי ושפכתי מעל את המלית שנותרה לי
אפיתי עוד 20 דקות.
בדקתי שהמלית יבשה ולא רטובה בעזרת קיסם
הוצאתי להתקררות.
מה שלא היה לי מיותר זה גנאש.
אז הכנתי מהר ויצרתי על העוגה
שלחתי להקפאה ויצאתי לאירוע.
כשחזרתי, הוצאתי את העוגה מהמקפיא. נתתי לה לנוח על השיש 2-3 דקות ופרסתי בסכין לחיתוך עוגות.
התקבלו קוביות יפייפיות של עוגת שוקולד אגוזם עם בצק פריך.
מתכון לפאי- 4-6 יחידות אישיות, תלוי דלהתבנית
לקלתית:
1 ו 3/4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כוס שמן
2 חלמונים
למילוי:
3/4 כוס אגוזים טחונים
2 ביצים
4 כפות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
בקערה מערבבים את רכיבי הקלתית במזלג עד לקבלת בצק אחיד, קצת פירורי. אם הבצק ממש יבש- מוסיפים מעט מים.
מהדקים את הבצק בתבניות פאי אישיות מרופדות בניר אפיה או בתבנית פאי גדולה מרופדת בניר אפיה. מהדקים בשכבה דקה בבסיס ובשוליים עד לגובה שפת שולי התבנית.
מניחים ניר אפיה ומהדקים קלות על הבצק. מניחים שעועית לא מבושלת בתוך ניר האפיה כמשקולת כדי למנוע מהבצק לתפוח באפיה. מפזרים באופן אחיד בתוך ניר האפיה על פני כל הקלתית. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות לפאי אישי ו-15 דקות לפאי גדול.
מוציאים את הקלתית האפויה למחצה מהתנור. מסירים את ניר האפיה מעל הקלתית ומקררים. אם צפים עודפי שמן- סופגים אותו בלחיצה קלה עם ניר סופג.
מכינים מילוי:
טורפים בקערה בעזרת מטרפה את רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים מעל לקלתית עד לגובה 2/3 השוליים של התבנית. מחזירים לתנור לאפיה של 10 דקות לפאי אישי, 18 דקות לפאי גדול.
מוציאים מהתנור ומקררים.
מכינים גנאש לציפוי:
ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' עד שמתקבל קרם גנאש חלק ומבריק. יוצקים בזהירות מעל למלית האפויה שהתקררה. בעזרת כף מוודאים שהציפוי מכסה את כל הפאי.
-------------
את העוגה מכינים כאמור באותו אופן רק שמכפילים את כמות המילוי פי 1.5 [בהמלצת הניקית @חוי ג שעשתה כך], ואופים יותר, לפי ההוראות למעלה. משתמשים בתבנית קטנה מ A4.
נערך לאחרונה ב: