עוגות/עוגיות מפאי לעוגה--גלגולו של מתכון---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
במסגרת חוגי קונדיטוריה שיש אצלי בבית למדנו להכין פאי שוקולד ואגוזים אישי.
הפאי לכשעצמו מוצלח ממש. קל להכנה. הנראות שלו יפה. שווה בהחלט.

אממה,
הכנתי כמות בצק שתספיק לכל משתתפות החוג אבל 2 בנות לא באו וכך יצא שנשארתי עם בצק ומלית מיותרים
השעה דחקה בי
החוג הסתיים ואני הייתי צריכה לצאת לאיזה שהוא אירוע.

הסתכלתי על שארית הבצק ועל המלית וכאב לי הלב בשבילם. ממש.
חבל, לא?

בהברקה של רגע החלטתי להכין מהם עוגה.
איך?
בפאי אפית המלית קצרה כדי שתישאר קצר רטובה, נימוחה.
החלטתי לאפות יותר כדי שתתקבל עוגה שיהיה ניתן לפרוס לקוביות יפות.

שטחתי את שארית הבצק בתבנית קטנה מרופדת הניר אפיה ושלחתי לאפיה של 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
הוצאתי ושפכתי מעל את המלית שנותרה לי
אפיתי עוד 20 דקות.
בדקתי שהמלית יבשה ולא רטובה בעזרת קיסם
הוצאתי להתקררות.

מה שלא היה לי מיותר זה גנאש.
אז הכנתי מהר ויצרתי על העוגה
שלחתי להקפאה ויצאתי לאירוע.

כשחזרתי, הוצאתי את העוגה מהמקפיא. נתתי לה לנוח על השיש 2-3 דקות ופרסתי בסכין לחיתוך עוגות.

התקבלו קוביות יפייפיות של עוגת שוקולד אגוזם עם בצק פריך.


מתכון לפאי- 4-6 יחידות אישיות, תלוי דלהתבנית

לקלתית:
1 ו 3/4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כוס שמן
2 חלמונים

למילוי:
3/4 כוס אגוזים טחונים
2 ביצים
4 כפות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'

בקערה מערבבים את רכיבי הקלתית במזלג עד לקבלת בצק אחיד, קצת פירורי. אם הבצק ממש יבש- מוסיפים מעט מים.
מהדקים את הבצק בתבניות פאי אישיות מרופדות בניר אפיה או בתבנית פאי גדולה מרופדת בניר אפיה. מהדקים בשכבה דקה בבסיס ובשוליים עד לגובה שפת שולי התבנית.

מניחים ניר אפיה ומהדקים קלות על הבצק. מניחים שעועית לא מבושלת בתוך ניר האפיה כמשקולת כדי למנוע מהבצק לתפוח באפיה. מפזרים באופן אחיד בתוך ניר האפיה על פני כל הקלתית. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות לפאי אישי ו-15 דקות לפאי גדול.
מוציאים את הקלתית האפויה למחצה מהתנור. מסירים את ניר האפיה מעל הקלתית ומקררים. אם צפים עודפי שמן- סופגים אותו בלחיצה קלה עם ניר סופג.

מכינים מילוי:
טורפים בקערה בעזרת מטרפה את רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים מעל לקלתית עד לגובה 2/3 השוליים של התבנית. מחזירים לתנור לאפיה של 10 דקות לפאי אישי, 18 דקות לפאי גדול.
מוציאים מהתנור ומקררים.

מכינים גנאש לציפוי:
ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' עד שמתקבל קרם גנאש חלק ומבריק. יוצקים בזהירות מעל למלית האפויה שהתקררה. בעזרת כף מוודאים שהציפוי מכסה את כל הפאי.
-------------

את העוגה מכינים כאמור באותו אופן רק שמכפילים את כמות המילוי פי 1.5 [בהמלצת הניקית @חוי ג שעשתה כך], ואופים יותר, לפי ההוראות למעלה. משתמשים בתבנית קטנה מ A4.
IMG_5718_800x533.jpg
IMG_5719_800x533.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
את העוגה בתוך תבנית מלבנית??
אם כן איזה גודל?
 

שקדי

משתמש מקצוען
במסגרת חוגי קונדיטוריה שיש אצלי בבית למדנו להכין פאי שוקולד ואגוזים אישי.
הפאי לכשעצמו מוצלח ממש. קל להכנה. הנראות שלו יפה. שווה בהחלט.

אממה,
הכנתי כמות בצק שתספיק לכל משתתפות החוג אבל 2 בנות לא באו וכך יצא שנשארתי עם בצק ומלית מיותרים
השעה דחקה בי
החוג הסתיים ואני הייתי צריכה לצאת לאיזה שהוא אירוע.

הסתכלתי על שארית הבצק ועל המלית וכאב לי הלב בשבילם. ממש.
חבל, לא?

בהברקה של רגע החלטתי להכין מהם עוגה.
איך?
בפאי אפית המלית קצרה כדי שתישאר קצר רטובה, נימוחה.
החלטתי לאפות יותר כדי שתתקבל עוגה שיהיה ניתן לפרוס לקוביות יפות.

שטחתי את שארית הבצק בתבנית קטנה מרופדת הניר אפיה ושלחתי לאפיה של 12 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
הוצאתי ושפכתי מעל את המלית שנותרה לי
אפיתי עוד 20 דקות.
בדקתי שהמלית יבשה ולא רטובה בעזרת קיסם
הוצאתי להתקררות.

מה שלא היה לי מיותר זה גנאש.
אז הכנתי מהר ויצרתי על העוגה
שלחתי להקפאה ויצאתי לאירוע.

כשחזרתי, הוצאתי את העוגה מהמקפיא. נתתי לה לנוח על השיש 2-3 דקות ופרסתי בסכין לחיתוך עוגות.

התקבלו קוביות יפייפיות של עוגת שוקולד אגוזם עם בצק פריך.


מתכון לפאי- 4-6 יחידות אישיות, תלוי דלהתבנית

לקלתית:
1 ו 3/4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כוס שמן
2 חלמונים

למילוי:
3/4 כוס אגוזים טחונים
2 ביצים
4 כפות קמח
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'

בקערה מערבבים את רכיבי הקלתית במזלג עד לקבלת בצק אחיד, קצת פירורי. אם הבצק ממש יבש- מוסיפים מעט מים.
מהדקים את הבצק בתבניות פאי אישיות מרופדות בניר אפיה או בתבנית פאי גדולה מרופדת בניר אפיה. מהדקים בשכבה דקה בבסיס ובשוליים עד לגובה שפת שולי התבנית.

מניחים ניר אפיה ומהדקים קלות על הבצק. מניחים שעועית לא מבושלת בתוך ניר האפיה כמשקולת כדי למנוע מהבצק לתפוח באפיה. מפזרים באופן אחיד בתוך ניר האפיה על פני כל הקלתית. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות לפאי אישי ו-15 דקות לפאי גדול.
מוציאים את הקלתית האפויה למחצה מהתנור. מסירים את ניר האפיה מעל הקלתית ומקררים. אם צפים עודפי שמן- סופגים אותו בלחיצה קלה עם ניר סופג.

מכינים מילוי:
טורפים בקערה בעזרת מטרפה את רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים מעל לקלתית עד לגובה 2/3 השוליים של התבנית. מחזירים לתנור לאפיה של 10 דקות לפאי אישי, 18 דקות לפאי גדול.
מוציאים מהתנור ומקררים.

מכינים גנאש לציפוי:
ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' עד שמתקבל קרם גנאש חלק ומבריק. יוצקים בזהירות מעל למלית האפויה שהתקררה. בעזרת כף מוודאים שהציפוי מכסה את כל הפאי.
-------------

את העוגה מכינים כאמור באותו אופן רק אופים יותר, לפי ההוראות למעלה. משתמשים בתבנית קטנה מ A4
צפה בקובץ המצורף 1298010צפה בקובץ המצורף 1298011
נראה ממש מושלם. לכתחילה.
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מוכשרת אחת

חבל שלא הבאת לארוע לטעום..
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
איזה קוביות יפות!
יש לך תמונה גם של הפאי?
יש לי פאי אחד אישי במקרר. הוא לא מאוד יפה כי עליו התלמדו משתתפות הקורס, אבל אנסה לצלם אותו מחר בעז"ה
מוכשרת אחת

חבל שלא הבאת לארוע לטעום..
העוגה יצאה מהתנור רגע לפני שיצאתי לאירוע והגנאש היה רטוב לגמרי כך שלא יכולתי לפרוס את העוגה.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הכנתי אתמול, קל להכנה ונראה מעולה
מה שכן לתבנית מעט יותר קטנה מהסטנדרט הכפלתי ב1.5 את המילוי
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הכנתי אתמול, קל להכנה ונראה מעולה
מה שכן לתבנית מעט יותר קטנה מהסטנדרט הכפלתי ב1.5 את המילוי
יש מצב
אני כאמור השתמשתי בשאריות...

אבל אם הכנת ואת אומרת, אשנה בראש האשכול.
תודה.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
יש מצב
אני כאמור השתמשתי בשאריות...

אבל אם הכנת ואת אומרת, אשנה בראש האשכול.
תודה.
ועכשיו גם טעמתי, וזה טעים ברמות.
השתמשתי באגוזים גרוסים ולא טחונים דק.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
תודה. בינתיים הלכנו על
ובתנור נאפה ברגעים אלו-
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
איזה כיף,
עוגה שווה בלי מיקסר.
תמיד אני מחפשת איך להכין עוגה שקטה כשהפספסים ישנים
 

Chanae

משתמש מקצוען
@ה. בקר תודה רבה על המתכון,
עוד שבת שנהננו בזכותך מעוגה מושלמת במינימום עבודה
אגב לגבי הכמויות, הכפלתי את הכמות של המילוי והכנתי בתבנית ח"פ בינוני רגילה (A4)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר תודה רבה על המתכון,
עוד שבת שנהננו בזכותך מעוגה מושלמת במינימום עבודה
אגב לגבי הכמויות, הכפלתי את הכמות של המילוי והכנתי בתבנית ח"פ בינוני רגילה (A4)
מעולה
כתבתי למעלה, בהמלצת אחת הניקיות שהכינה שלתבנית קטנה מ A4 להכפיל את המילוי בפעם וחצי אז הגיוני ל A4 כפול שתיים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צז

א יי מָלָךְ תָּגֵל הָאָרֶץ יִשְׂמְחוּ אִיִּים רַבִּים:ב עָנָן וַעֲרָפֶל סְבִיבָיו צֶדֶק וּמִשְׁפָּט מְכוֹן כִּסְאוֹ:ג אֵשׁ לְפָנָיו תֵּלֵךְ וּתְלַהֵט סָבִיב צָרָיו:ד הֵאִירוּ בְרָקָיו תֵּבֵל רָאֲתָה וַתָּחֵל הָאָרֶץ:ה הָרִים כַּדּוֹנַג נָמַסּוּ מִלִּפְנֵי יי מִלִּפְנֵי אֲדוֹן כָּל הָאָרֶץ:ו הִגִּידוּ הַשָּׁמַיִם צִדְקוֹ וְרָאוּ כָל הָעַמִּים כְּבוֹדוֹ:ז יֵבֹשׁוּ כָּל עֹבְדֵי פֶסֶל הַמִּתְהַלְלִים בָּאֱלִילִים הִשְׁתַּחֲווּ לוֹ כָּל אֱלֹהִים:ח שָׁמְעָה וַתִּשְׂמַח צִיּוֹן וַתָּגֵלְנָה בְּנוֹת יְהוּדָה לְמַעַן מִשְׁפָּטֶיךָ יי:ט כִּי אַתָּה יי עֶלְיוֹן עַל כָּל הָאָרֶץ מְאֹד נַעֲלֵיתָ עַל כָּל אֱלֹהִים:י אֹהֲבֵי יי שִׂנְאוּ רָע שֹׁמֵר נַפְשׁוֹת חֲסִידָיו מִיַּד רְשָׁעִים יַצִּילֵם:יא אוֹר זָרֻעַ לַצַּדִּיק וּלְיִשְׁרֵי לֵב שִׂמְחָה:יב שִׂמְחוּ צַדִּיקִים בַּיהוָה וְהוֹדוּ לְזֵכֶר קָדְשׁוֹ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה