מידע שימושי מספיק להפיץ את השטות הזו

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
קיבלתי במייל כבר מכמה כיוונים את ההודעה הבאה:

ביקשו להתפלל לרפואת הילדה

--(כאן מופיעה תמונה של תינוקת בוכה)--

כך כותב אבא שלה-
אני לא רוצה לקחת יותר מדי מהזמן שלכם, אבל אשמח מאוד שתעזרו, הבת שלי, xxxx בת xxx, בת ארבעה חודשים בלבד חולת סרטן קשה בראש, ונולדה עיוורת
, תפיצו דחוף!!

המנכ''ל של וואטספ- הסכים שכל הודעה שמופצת למרים יתרם שקל שיעזור לה בעזרת השם לעבור את הניתוח!!

אני מבקשת ממכם להפיץ דחוף למען מרים....

מי שלא מפיץ
אין לו לב!!

טוב, בואו לא נהיה אידיוטים. המנכ"ל של ווטסאפ לא הסכים שכל הודעה שמופצת הוא יתרום שקל.
א. מנכ"ל ווטסאפ לא מדבר בשקלים אלא בדולרים.
ב. אם הוא היה רוצה הוא היה תורם גם בלי זה.
ג. אין לו שום עניין בעולם שזה יופץ.
ד. גם אם כן, אז לא במיילים.
ג. מאיפה בדיוק מנכ"ל ווטסאפ מכיר את הילדה היהודיה?
ד. אני בכלל לא בטוח שיש תפקיד כזה - מנכ"ל ווטסאפ. חברת ווטסאפ היא כיום בבעלות של פייסבוק.
ה. טוב נו, זה כל כך מטופש. אני לא יודע למה צריך להסביר את זה בכלל.

בקיצור - תפסיקו להפיץ להפיץ את השטות הזו.
במקרה הטוב מדובר בבדיחה לא מוצלחת,
במקרה הפחות טוב זה הודעה שנושאת וירוס או נוזקה.

אז אם 'מי שלא מפיץ אין לו לב'
מי שכן מפיץ אין לו שכל...

משך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
צילום מקצועי
יוצרי ai
נערך לאחרונה ב:

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית

ירושל

משתמש מקצוען
אולי גם כדאי להוסיף - למנכ"ל ווטסאפ, או רוב בני האדם האחרים, אין שום אפשרות טכנית לדעת למי אתם שולחים את המייל שלכם.
את זה יכולה (בקלות) לדעת: חברת התקשורת שלכם ומחלקת ה-IT אם אתם עושים את זה ממחשב ארגוני / כתובת ארגונית.

אות באות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
לא נכנסתי לעומק הנושא, אבל ראיתי חשוב להעלות כאן עוקץ חדש - ישן, או בקיצור "מחודש".
מתקשרים אליכם מבקשים תרומה עבור מעשייה מפוברקת שלא יכולה להיות (מכמה וכמה סיבות שאכהמ"ל).
חשוב תמיד לבקש קבלה על התרומה, בכך לוודא שהתרומה הגיעה ליעדה!

שטייגען

משתמש פעיל
לא נכנסתי לעומק הנושא, אבל ראיתי חשוב להעלות כאן עוקץ חדש - ישן, או בקיצור "מחודש".
מתקשרים אליכם מבקשים תרומה עבור מעשייה מפוברקת שלא יכולה להיות (מכמה וכמה סיבות שאכהמ"ל).
חשוב תמיד לבקש קבלה על התרומה, בכך לוודא שהתרומה הגיעה ליעדה!
מה זה עוזר אחר מעשה?

אות באות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
מה זה עוזר אחר מעשה?
קח לדוגמא שמתקשר אליך מישהו בשם איזה קופה מוכרת, והכל נכון ואמיתי.
איך תדע שזה שהתקשר אליך יעביר את התרומה לקופת הצדקה ולא לכיסו....
אם תבקש קבלה הוא יהיה מוכרח להעביר את התרומה ליעדה.

הדברים נכונים גם לגבי מעשייה מפוברקת.
אם לא תקבל אף קבלה יהיה ניתן לתפוס את הגנב גם לאחר מעשה.

אות באות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית

שפריצרית

משתמש מקצוען
קח לדוגמא שמתקשר אליך מישהו בשם איזה קופה מוכרת, והכל נכון ואמיתי.
איך תדע שזה שהתקשר אליך יעביר את התרומה לקופת הצדקה ולא לכיסו....
אם תבקש קבלה הוא יהיה מוכרח להעביר את התרומה ליעדה.
היי.
סתם מזכיר לי.
כשהייתי נערה בתיכון עבדתי במוקד של ארגון חסד כלשהו ידוע מאד,
ועל השולחן של כמה מהטלפניות אני רואה גזירי עיתון עם שרבוטים של שמות אנשים ושם אמם....
חבל.
אנשים קונים בהון רב את הזכות להירשם לתפילה כזו או אחרת, ובמוקד ההוא הטלפנית עוד היתה נדיבה.
יש כאלה שסתם חוזרות אחרי התורם על השם, בלי לכתוב אותו אפילו לא על גזיר....

אקוליס

משתמש מקצוען
אגב,זה גם סיפור ישן נושן -
0

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
והנה השטות הבאה שנחתה בתיבת המייל:

קיבלתי את המייל הזה היום ואני פשוט מעבירה לכם הלאה, זה לא עולה כסף ובמקרה הכי גרוע לא נפסיד, אז אני ממליצה להעביר ולו רק בשביל הספק הקל שאולי זה יצליח...המייל הזה מסתובב בימים אלו בהולנד ובעוד ארצות, תרגמתי לנוחיותכם את המייל מהולנדית לעברית.​
אני עורכת דין ואני מכירה את החוק. זה אמיתי.AOL I ןintel לא יפרו את דברם במיוחד לאור המשפטים בעקבות נזקים שנערכו לקולה ולפפסי קולה.​
ביל גייטס עסוק כעת במשהו ענק שהוא מוכן לשתף אתכם ברווחים, אם לא תשתתפו תתחרטו אחר כך קשות.​
WINDoWS התוכנית הגדולה ביותר שמשתמשים בה, כעת מיקרוסופט וAOL​
בודקים נסיון כעת ע"י העברת הודעה אלקטרונית זו כעת, אם תעבירו את ההודעה הזו לכל אנשי הקשר שלכם , חברת מיקרוסופט ( בתנאי שאתם עובדים עם ווינדוס מיקרוסופט) ולכל איש קשר אליו תעבירו את ההודעה תקבלו מהחברה 245 יורו!​
לכל איש קשר שאנשיכם ישלחו אליו את ההודעה תקבלו על כך 243 יורו​
ובדור השלישי תקבלו על כל איש 241 יורו ממיקרו סופט.​
בתוך שבועיים תיצור אתכם חברת מיקרוספוט קשר בכדי לוודא את כתובתכם על מנת להעביר את הצ'ק.​
אני חשבתי שזו בדיחה או מכתב שרשרת, אך אכן אחרי שבועיים קיבלתי צ'ק בסך 248000 יורו​
העבירו את הודעה הזו לפני שתקופת הנסיון תיגמר.​
בזכותכם תוכלו לגרום לכך שאתם ואנשים רבים יקבלו 10000 ומעלה יורו דרככם.​
הודעת המייל הזו הגיעה אליי משורשרת עם אלפי כתובות מייל!
די לתמימות. די לטמטום.

בואו נפרק את זה לאט לאט.

זה לא עולה כסף ובמקרה הכי גרוע לא נפסיד - מאגרים של מאות כתובות מייל שוות הרבה כסף. במקרה הכי גרוע לא נפסיד? במקרה לא הכי גרוע, חשפת את כל אנשי הקשר שלך לעבריינים או לנוזקות ורוגלות.

AOL ןintel לא יפרו את דברם במיוחד לאור המשפטים בעקבות נזקים שנערכו לקולה ולפפסי קולה
מה 'לא יפרו את דברם'? איפה הם אמרו בדיוק?? באתר הרשמי שלהם אין רבע אזכור לשטות הזו. ומה הקשר בדיוק לפפסי וקולה? כי זה חברות גדולות ומוכרות ואזכור השם שלהם משדר אמינות?

ביל גייטס עסוק כעת במשהו ענק שהוא מוכן לשתף אתכם ברווחים
איך ביל גייטס השתחל גם לפה למען ה'?
הוא לא קשור לאינטל ולא ל AOL.
אגב, הוא תמיד עסוק בדברים ענקיים, ולמרות שהיה די נחמד לחלוק איתו את הרווחים, מאיזושהי סיבה עלומה ולא ברורה הוא לא ממש מוכן לשתף אותנו ברווחים.

חברת מיקרוסופט ( בתנאי שאתם עובדים עם ווינדוס מיקרוסופט) ולכל איש קשר אליו תעבירו את ההודעה תקבלו מהחברה 245 יורו! לכל איש קשר שאנשיכם ישלחו אליו את ההודעה תקבלו על כך 243 יורו, ובדור השלישי תקבלו על כל איש 241 יורו ממיקרו סופט.
לא ידעתי שמייקרוסופט התחילו לעסוק בתרמיות פירמידה.

בתוך שבועיים תיצור אתכם חברת מיקרוספוט קשר בכדי לוודא את כתובתכם על מנת להעביר את הצ'ק.
אני חשבתי שזו בדיחה או מכתב שרשרת, אך אכן אחרי שבועיים קיבלתי צ'ק בסך 248000 יורו

וואלה, מייקרוסופט החליטה לשפוך מיליארדי דולרים לאנשים שלא עושים שום דבר חוץ מלשלוח מייל.
מאד הגיוני ואמין. אין מה לומר.

סופרוומן

משתמש מקצוען

קיבלתי את המייל הזה היום ואני פשוט מעבירה לכם הלאה, זה לא עולה כסף ובמקרה הכי גרוע לא נפסיד, אז אני ממליצה להעביר ולו רק בשביל הספק הקל שאולי זה יצליח...המייל הזה מסתובב בימים אלו בהולנד ובעוד ארצות, תרגמתי לנוחיותכם את המייל מהולנדית לעברית.​
אני עורכת דין ואני מכירה את החוק. זה אמיתי.AOL I ןintel לא יפרו את דברם במיוחד לאור המשפטים בעקבות נזקים שנערכו לקולה ולפפסי קולה.​
ביל גייטס עסוק כעת במשהו ענק שהוא מוכן לשתף אתכם ברווחים, אם לא תשתתפו תתחרטו אחר כך קשות.​
בודקים נסיון כעת ע"י העברת הודעה אלקטרונית זו כעת, אם תעבירו את ההודעה הזו לכל אנשי הקשר שלכם , חברת מיקרוסופט ( בתנאי שאתם עובדים עם ווינדוס מיקרוסופט) ולכל איש קשר אליו תעבירו את ההודעה תקבלו מהחברה 245 יורו!​
בתוך שבועיים תיצור אתכם חברת מיקרוספוט קשר בכדי לוודא את כתובתכם על מנת להעביר את הצ'ק.​
אני חשבתי שזו בדיחה או מכתב שרשרת, אך אכן אחרי שבועיים קיבלתי צ'ק בסך 248000 יורו​
די לתמימות. די לטמטום.

בואו נפרק את זה לאט לאט.

זה לא עולה כסף ובמקרה הכי גרוע לא נפסיד - מאגרים של מאות כתובות מייל שוות הרבה כסף. במקרה הכי גרוע לא נפסיד? במקרה לא הכי גרוע, חשפת את כל אנשי הקשר שלך לעבריינים או לנוזקות ורוגלות.

AOL ןintel לא יפרו את דברם במיוחד לאור המשפטים בעקבות נזקים שנערכו לקולה ולפפסי קולה
מה 'לא יפרו את דברם'? איפה הם אמרו בדיוק?? באתר הרשמי שלהם אין רבע אזכור לשטות הזו. ומה הקשר בדיוק לפפסי וקולה? כי זה חברות גדולות ומוכרות ואזכור השם שלהם משדר אמינות?

אגב, הוא תמיד עסוק בדברים ענקיים, ולמרות שהיה די נחמד לחלוק איתו את הרווחים, מאיזושהי סיבה עלומה ולא ברורה הוא לא ממש מוכן לשתף אותנו ברווחים.

חברת מיקרוסופט ( בתנאי שאתם עובדים עם ווינדוס מיקרוסופט) ולכל איש קשר אליו תעבירו את ההודעה תקבלו מהחברה 245 יורו! לכל איש קשר שאנשיכם ישלחו אליו את ההודעה תקבלו על כך 243 יורו, ובדור השלישי תקבלו על כל איש 241 יורו ממיקרו סופט.

בתוך שבועיים תיצור אתכם חברת מיקרוספוט קשר בכדי לוודא את כתובתכם על מנת להעביר את הצ'ק.
אני חשבתי שזו בדיחה או מכתב שרשרת, אך אכן אחרי שבועיים קיבלתי צ'ק בסך 248000 יורו

וואלה, מייקרוסופט החליטה לשפוך מיליארדי דולרים לאנשים שלא עושים שום דבר חוץ מלשלוח מייל.
היה משו דומה לפני כמה שנים..
המשועממים האלה ממחזרים את עצמם...

הפצחן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
תגובה שהתפרסמה.

הכי חשוב זה שאנשים לא שמים לב לאכזריות שבענין. פשוט אכזריות. חושבים שזה משחק ילדים.

לאחרונה מסתובב מייל במיוחד בציבור החרדי, שתוכנו מתחיל בערך כך:
שלום חברים
בואו נראה אם נתעשר מזה...
ראו למטה
ושם מסופר סיפור (המצוץ מן האצבע) על עורכת דין עם בקשה להעביר את המייל לכמה שיותר אנשים, ולהרוויח כסף מכך.
בפעם הראשונה שקיבלתי את המייל, חשבתי שמדובר במישהו שפשוט חומד לצון על הציבור.
אבל אחרי שקיבלתי את המייל מ-12 אנשים שונים (מתוכם מחברי הפורום הנכבד הזה) אשר משוכנעים שהם הולכים להרוויח כסף על כל נמען שהם שולחים את זה אליו, ושהם מטיבים עם הנמענים שירוויחו בעצמם כסף. יש צורך להזים את הדברים המטופשים שנכתבו שם.
ואציין כמה נקודות:

1. זה הוא אימייל ישן (2011) שחזר להסתובב. אף חברה - מיקרוסופט, גוגל, יאהו!, נוקיה - לא מקיימים הגרלות ולא מחלקים כסף. העברת האימייל רק תגרום לטרדה אצל המקבלים ותקוות שוא אצל אלה שמאמינים בדברים כאלה.
  2. בתחילת הדרך של ההנפצה הזאת, הוא הסתובב עם כותרת של משרד עו"ד לינמן, גולדשטיין ושות'. וזה הוכחה פשוטה שאין בזה כלום. רק מישהו שרוצה לסגור חשבון עם מישהו אחר. ועכשיו הם עברו לעורכת דין אחרת.
  3. כתבה לי מישהי את המייל הבא:
    "
    אכזריות שכזו
    לא שהאמנתי למייל הזה.
    רק ניסתי להיות עורכת דין ולחפש את העוקץ במכתב
    דבר ראשון יצרתי קשר עם המספר טלפון שרשום למעלה 03-7549393
    ונוכחתי שהמספר בכלל לא זמין
    אח"כ חפשתי בגוגל את השם הזה : נורית שורק-איל, עורכת דין ונוטריון
    והשם אמיתי אך הטלפון שונה:
    עו"ד נורית שורק-איל, רמת גן - אינדקס עורכי דין
    www.lawyerinfo.co.il/lawyer/36565-נורית-שורק-איל
    טלפון: 03-7XXX796. פקס: 03-75XXX10. דוא"ל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>. נוטריון: כן.
    התקשרתי לטלפון הזה והמסכנה אמרה מיד: אם זה בקשר למייל האפקטיבי המרושע, אמרתי שאני מצטערת והיא אמרה זה בסדר, אנחנו מקבלים המון טלפונים. ולכל אדם יש שונאים
    בקיצור משהו רצה ללכלך את שמה של העו"ד המצליחה ומצא דרך יפה (ונפוצה!) לעשות זאת.
    אקיצער - תזהרו, כי יש דרך מאד גרועה היום לחמוד לצון ...
    "
  4. תנסו לחשוב בהיגיון, אין שום חברה שתעביר לכם שקל (ובוודאי שלא את הסכומים שכתובים שם) עבור הפצת מיילים.
    גם אם יכול להיות להם איזה שהוא אינטרס עם קישורים מוסתרים וכדו', יש להם דרכים הרבה יותר זולות וחכמות לעשות את זה.
בפעם הבאה שמציעים לכם כסף בשביל העברת מייל, וכל פעם עם שם אחר כמו עזר מציון וכדו', אל תהיו טיפשים כאלו.
אל תהיו שותפים להשמצה הזו.
וברור לכם שרצח האופי הזה שנעשה לעו"ד הזאת (שאין לי מושג מי זאת) הוא נזק בל ישוער.

אילה מינה

משתמש מקצוען

די לתמימות. די לטמטום.

בואו נפרק את זה לאט לאט.

תגובה שהתפרסמה.

הכי חשוב זה שאנשים לא שמים לב לאכזריות שבענין. פשוט אכזריות. חושבים שזה משחק ילדים.

לאחרונה מסתובב מייל במיוחד בציבור החרדי, שתוכנו מתחיל בערך כך:
שלום חברים
בואו נראה אם נתעשר מזה...
ראו למטה
ושם מסופר סיפור (המצוץ מן האצבע) על עורכת דין עם בקשה להעביר את המייל לכמה שיותר אנשים, ולהרוויח כסף מכך.
בפעם הראשונה שקיבלתי את המייל, חשבתי שמדובר במישהו שפשוט חומד לצון על הציבור.
אבל אחרי שקיבלתי את המייל מ-12 אנשים שונים (מתוכם מחברי הפורום הנכבד הזה) אשר משוכנעים שהם הולכים להרוויח כסף על כל נמען שהם שולחים את זה אליו, ושהם מטיבים עם הנמענים שירוויחו בעצמם כסף. יש צורך להזים את הדברים המטופשים שנכתבו שם.
ואציין כמה נקודות:

1. זה הוא אימייל ישן (2011) שחזר להסתובב. אף חברה - מיקרוסופט, גוגל, יאהו!, נוקיה - לא מקיימים הגרלות ולא מחלקים כסף. העברת האימייל רק תגרום לטרדה אצל המקבלים ותקוות שוא אצל אלה שמאמינים בדברים כאלה.
  2. בתחילת הדרך של ההנפצה הזאת, הוא הסתובב עם כותרת של משרד עו"ד לינמן, גולדשטיין ושות'. וזה הוכחה פשוטה שאין בזה כלום. רק מישהו שרוצה לסגור חשבון עם מישהו אחר. ועכשיו הם עברו לעורכת דין אחרת.
  3. כתבה לי מישהי את המייל הבא:
    "
    אכזריות שכזו
    לא שהאמנתי למייל הזה.
    רק ניסתי להיות עורכת דין ולחפש את העוקץ במכתב
    דבר ראשון יצרתי קשר עם המספר טלפון שרשום למעלה 03-7549393
    ונוכחתי שהמספר בכלל לא זמין
    אח"כ חפשתי בגוגל את השם הזה : נורית שורק-איל, עורכת דין ונוטריון
    והשם אמיתי אך הטלפון שונה:
    עו"ד נורית שורק-איל, רמת גן - אינדקס עורכי דין
    www.lawyerinfo.co.il/lawyer/36565-נורית-שורק-איל
    טלפון: 03-7XXX796. פקס: 03-75XXX10. דוא"ל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>. נוטריון: כן.
    התקשרתי לטלפון הזה והמסכנה אמרה מיד: אם זה בקשר למייל האפקטיבי המרושע, אמרתי שאני מצטערת והיא אמרה זה בסדר, אנחנו מקבלים המון טלפונים. ולכל אדם יש שונאים
    בקיצור משהו רצה ללכלך את שמה של העו"ד המצליחה ומצא דרך יפה (ונפוצה!) לעשות זאת.
    אקיצער - תזהרו, כי יש דרך מאד גרועה היום לחמוד לצון ...
    "
  4. תנסו לחשוב בהיגיון, אין שום חברה שתעביר לכם שקל (ובוודאי שלא את הסכומים שכתובים שם) עבור הפצת מיילים.
    גם אם יכול להיות להם איזה שהוא אינטרס עם קישורים מוסתרים וכדו', יש להם דרכים הרבה יותר זולות וחכמות לעשות את זה.
בפעם הבאה שמציעים לכם כסף בשביל העברת מייל, וכל פעם עם שם אחר כמו עזר מציון וכדו', אל תהיו טיפשים כאלו.
אל תהיו שותפים להשמצה הזו.
וברור לכם שרצח האופי הזה שנעשה לעו"ד הזאת (שאין לי מושג מי זאת) הוא נזק בל ישוער.
תודה ממש
שלחתי ציטוטים נבחרים למישהי שכל יום מעבירה לי מגוון הודעות כאלו
מקווה שיעזור קצת

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה