שיתוף - לביקורת מסכן?

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אני עומד על הבמה נבוך ומורכן ראש.

האולם מלא מפה לפה. רבבות זוגות עיניים שולחים אלי מבטים מלאי חמלה. לבבות כולם יוצאים אלי, מבקשים לעטוף את ליבי במעטה רחמים רך ומלטף. שאון הבכי הקולקטיבי נשמע היטב בחלל, וערמות הטישו שבידי כולם מנסות להילחם בנהר הדמעות הזורם.

הנאום נישא בפאתוס מכמיר לב. אודות החלטת החברה, אודות הזכות להיבחר מבין אלפי מועמדים, אודות ההתאמה המושלמת שלי לתואר הנחשק, בלה בלה בלה... ורק אני שם תוהה לעצמי: אני? אני 'הכי הכי'? למה? מה כל כך נורא בי? והאם מישהו בכלל שאל אותי?

הנאום הסתיים. בהתרגשות נוטפת חמלה מוגשת אלי התעודה הענקית ששמי מרוח עליה באותיות זהב נשפכות. תעודת 'המסכן העולמי'.

אני אוסף את מה שנשאר מאישיותי האומללה, מרים מבט, אוזר קצת אומץ, ועוד קצת, עד שהמילים יוצאות מפי בנחרצות: "אתם לא מחליטים!"

בוםםםם!!!

- "מה זאת אומרת? אז מי מחליט, אתה? כולם קבעו, וזהו!"

"אינני מעוניין. נקודה!"

- "מסכן שלי! אני מבין אותך, אף אחד לא רוצה להיות מסכן... אבל מה לעשות, אתה מסכן. אתה באמת מסכן. אתה הכי מסכן. אתה הכי מסכן בעולם! עכשיו יש לך גם תעודה שמאמתת את זה".

"אבל אני לא מסכן!"

- "אבל כולם! כולם קבעו שאתה מסכן!"

כמעט שהשתכנעתי. אם החברה קבעה שאני מסכן, מי אני שאחשוב אחרת? אבל בעצם... זה לא אני שאמור להחליט אם אני מסכן? זה לא משהו שתלוי ברגשות שלי? ואם אני בכלל לא מרגיש מסכן, יכול להיות שאני לא מודע לעצמי?

רגע לפני שטבעתי באוקיינוס של רחמים עצמיים תפסתי את עצמי, ירדתי מהבמה ברגליים כושלות וצעדתי מהוסס מחוץ לאולם.

שאגות הבכי של המשתתפים נשמעו היטב בכל העיר. "הוא עד כדי כך מסכן שהוא אפילו לא מסוגל להרגיש מסכן..."

ואני זקפתי את קומתי, צעדתי לבדי אל ביתי, דבק בעמדתי, שלם עם עצמי ומשוכנע בכל ליבי -

אני לא מסכן!!!

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
כתיבה טובה, זורמת, נעימה.
אבל המסר לא מובן לי, משום מה...
לפעמים מתוך כוונה טובה ואכפתיות אמתית אנחנו יותר מדי מרחמים על אנשים עם בעיה/מגבלה כלשהי, מה שגורם להם להרגיש מסכנים בעל כורחם.
*נכתב בעקבות מקרה כזה

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
לפעמים מתוך כוונה טובה ואכפתיות אמתית אנחנו יותר מדי מרחמים על אנשים עם בעיה/מגבלה כלשהי, מה שגורם להם להרגיש מסכנים בעל כורחם.
*נכתב בעקבות מקרה כזה
הבנתי מה הייתה הטעות שלי.
משום מה בקריאה הבנתי, שהמסכן עצמו נאם ורצה שיכירו בו כמסכן, כעין 'תחרות המסכן הבינלאומי'... ולא הבנתי היכן חל המהפך...
כעת עברתי שוב, לא יודע למה כך חשבתי...

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
צריך להמציא תעודה "אני לא מסכן".
בתעודה יהיה כתוב:
תנאי חיים : מסכן
הלך הרוח : טוב מאוד
בחירה: מסתדר היטב עם תנאי החיים והלך הרוח.
יחס של אנשים : לא נחשב.
יחסו לעצמו : מקבל באמונה.

בדיוק היום התעוררה לי השאלה הזו: אם בנ"א באמת מסכן בגלל נסיבות מסוימות,
וזה גורם לו לעצבות, האם הוא בכל זאת יכול להיות בשמחה?
אל תגידו כן מהר, כי שוב פעם - יש דברים שהם עצובים - לא מדברת על לצאת מהדברים - אלא להיות בתוכם ובכל זאת לא להיות?
מישהו הבין?
נכון שמדובר בפורום ספרותי, אבל בכל זאת פילוסופיה שמגיעה מכתיבת קטע ספרותי טוב ממלאת את המטרה של הכתיבה, לא?

חני כהן :)

משתמש מקצוען
גם אני תמיד הרגשתי מסכנה עד שחשתי שזה נורא מסוכן ולכן הפסקתי להתמסכן. המסקנה שלי: מסוכן להתמסכן.

נערך לאחרונה ב:

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
בדיוק היום התעוררה לי השאלה הזו: אם בנ"א באמת מסכן בגלל נסיבות מסוימות,
וזה גורם לו לעצבות, האם הוא בכל זאת יכול להיות בשמחה?
אל תגידו כן מהר, כי שוב פעם - יש דברים שהם עצובים - לא מדברת על לצאת מהדברים - אלא להיות בתוכם ובכל זאת לא להיות?
מישהו הבין?
נכון שמדובר בפורום ספרותי, אבל בכל זאת פילוסופיה שמגיעה מכתיבת קטע ספרותי טוב ממלאת את המטרה של הכתיבה, לא?
אולי צריך לפתוח מדור 'קהילת פילוסופיה'...

תכל'ס, נראה לי שזה תלוי באיזה נסיבות.

יש נסיבות שכאנחנו נחשפים אליהן לראשונה הן נדמות לנו מפחידות מאוד, ועם הזמן כשאנחנו לומדים לחיות איתן אנחנו מבינים שזה לא סוף העולם. אז עם נסיבות כאלו אפשר לחיות בשמחה. קשה, אבל אפשרי.

אבל כשמתמודדים עם נסיבות שיש בהן חרדת מוות ממשית, נראה לי שקשה מאוד להשלים איתן ולחיות בשמחה. שלא נדע!

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
קשה, אבל אפשרי.
תודה.
מעניין שבדיוק כשחשבתי על זה בהשגחה פרטית
עצרה לי אישה בתחנת אוטובוס והעלתה אותי טרמפ -
(לא עצרתי אותה ובדרך כלל אף אחד לא עוצר)
והיא סיפרה לי על נסיבות חיים מאוד מורכבות ובכל זאת היא בשמחה,
לא יאומן. (לא שאלתי אותה היא רצתה לספר מעצמה)
והתשובה שלי: (מתוך מה שבררתי לעצמי במחשבה)
אנחנו "מתרצים" לעצמינו למה בגלל סיבה מסוימת אין חובת השמחה,
אבל האמת היא ששמחה היא מעבר לסיבות.
כי שמחה נובעת מחיבור לבורא עולם, וצריך לעשות תשובה על עצבות.
ככל שאנו יותר באמונה ממילא עולה כוחה של השמחה - כי חיבור לבורא עולם מגיע רק עם שמחה.
ולכן "תעודת מסכן" זוהי תעודת עניות לאמונה של האדם.
לכן במצב של "עצב" - חשוב לצאת מזה כמה שיותר מהר.

~שפרה~

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אפשר הסבר?
למה זה מסוכן?
זה היה לגמרי בצחוק...... מסקנה ומסכנה התחרזו לי יחדיו.
אל דאגה, מעולם לא הרגשתי מסכנה ב"ה...
לא בצחוק? זה אמיתי.
אם מתמסכנים - נופלים לבור יותר עמוק כל החיים סובבים סביב ההתמסכנות, וזה, באמת, מסוכן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה