בשרי מנסה לארגן תפריט לארוע עם תקציב מצומצם

אמאל'ה יהודייה

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
מנסה להתארגן עם תפריט לארוע בשרי משפחתי ומכובד (15 נפשות),
אנחנו רוצים שיהיה יפה, טעים ובסטייל, אבל התקציב שלנו די מצומצם (לא יכולים להשתמש בבשרים ובדגים הכי יקרים וכד')
מחפשת קודם כל רעיונות למנות לא יקרות, אבל בסטייל.
בעיקר למנת פתיחה- אין לי שום רעיון למשהו מספיק מכובד ומרשים...
וכן למנה עיקרית- איזה בשר לא יקר מדי אבל טעים ומיוחד?
חשבנו לעשות הגשה אישית, אז עדיף נתחים שנפרסים יפה ולא מתפרקים,
אשמח מאד לקבל רעיונות וכן עזרה עם כמויות.
(כמה קילו בשר/ דג צריך ל15 סועדים?)
 

אמאל'ה יהודייה

משתמש צעיר
הדמיות בתלת מימד
מנה ראשונה תחפשי משהו שלא מכיל הרבה בשר/ דג, אפשרי גם פרווה, סגנון בלינצס, אגרול ממולא ירקות וכד'
מנה עיקרית אולי חזה בקר, זול יחסית ונחתך יפה
בלינצ'ס ואגרול לא מספיק בסטייל, זה המנה הכי פשוטה בכל הבר מצוות- בריתות- חתונות,
אני מחפשת משהו מכובד ממש, טעים, שנראה טוב.
יש לנו אפשרות להשתמש בבשר או דגים, רק לא ביקרים ביותר...
(האמת, יכול להיות שיש אפשרות, אני פשוט לא יודעת לחשבן כמויות)
כמה קילו דג או בשר לדעתכם צריך ל15 סועדים?
אולי נתחיל מפה ואז יהיה פשוט יותר לדעת כמה אני יכולה לשלם לקילו...
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אם תכנסי לאתרים של מסעדות שוות - את יכולה לקבל השראה לעיצוב התפריט
בלינצ'עס ואגרול אכן עממיים, אבל מה בדבר סיגרים ממולאים בקר בהגשה אלגנטית מאד?
כל הגשה או צילחות מקוריים שיוצאים מהנורמה יכולים להקפיץ גם מנה שרכיביה מוכרים.

אפשר להחליט שהולכים על מנה אחת יוקרתית ובה להשקיע עד הסוף - או דג וואו, או בשר.
אפשר לקחת סלמון ולהכין ממנו שיפודונים קטנים או קציצות (שוב, השם נשמע עממי בהגשה נכונה הן יכולות להרים מנה מעלפת) - לצורך כך אפשר להשתמש בנתחים הזולים יותר - שאריות וצדדי הדג.

כמויות אני לא יודעת לתת, גם מתכונים לא, רק זורקת רעיונות
 
נערך לאחרונה ב:

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מנה עיקרית אפשר להשתמש ברולדה - לא יקר קל ומרשים-אחת מספיקה
ממה ראשונה אני לא יודעת איך קוראים לזה אבל יש את הבלי נצא שמצופה בפרוור- לחם או לחילופין בצק פילו ממולא בירקות
 

אמא גאה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
אני הכנתי פעם אירוע קטן, (יומולדת עגול לבעלי ולמשפחתו).
הגשתי עראייס, לדעתי יכול להיות לך מעולה למנת פתיחה (זה נטילת ידיים..)
אני הגשתי דווקא כמנה עיקרית יחד עם עוד משהו בשרי (מחזה עוף)
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
עראייס נראה מושלם בתוך פיתות מיני.
 

מגיבים

משתמש חדש
ראשית- יש לשים לב שכל דבר "פשוט " יכול להפוך למשהו יוקרתי, העניין הוא צורת ההגשה,
(אפי' שני אגרולים סיניים קטנים ממולאים בירקות שמונחים אחד על השני בזווית חדה ולידם כמה עלי פטרוזיליה וכמה צ'יפס בטטה, נראים יוקרתיים בהחלט, וכשמוסיפים עליהם רוטב של פטריות שלמות זה כבר בהחלט משודרג...)
ולגבי רעיונות: אפשר לחתוך פרוסות בטטה לאורך ברוחב של כ-1 ס"מ, לטבול בשמן, לאפות / לצלות לריכוך ולזלף עליהם 3 שושני פירה בצבעים שונים (כבד /תפו"א / בטטה / קישוא עם קצת תפו"א וכד'), לפזר מלמעלה כמה עלי פטרוזליה ולשים בצד הצלחת כוסית קטנה מהודרת של רוטב.
אם רוצים להשתמש במשהו יוקרתי יותר אפשר להכין מפרוסת סלמון דקה סוג של שושנה (בשונה מהרעיון הקודם, הצעה זו אינה דורשת כ"כ הרבה הכנות בשעת מעשה...) ולקשט בצד עם עלים/ פטריות חיות וכד'
עוד משהו- נשמע מורכב אבל זה ממש לא כך, ממלאים סיר (בקוטר של עלה סיגר) בשמן עד לגובה של כף של מצקת+ וכשהשמן רותח מכניסים עלה סיגר אחד לסיר ומיד מכניסים בעדינות קצת את המצקת באמצע העלה ומחזיקים את המצקת בצורה זו דקה- שתיים כך שהעלה ישאר עם עומק של מצקת ומסגרת רחבה מסביב ומיד כשהעלה מזהיב מוצאים בעדינות את המצקת ואח"כ את העלה בזהירות שלא ישבר. מתקבל סוג של צלחת יפה (כובע- כשהוא על הצד ההפוך) מגישים אותו ברוטח של כבד וחזה עוף.
ועוד מיני דברים כאלו כיד הדמיון הטובה...
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
גם שיפודי סלומון יכול להיות פתרון מצוין.
כי הכמות דג לכל סועד קטנה יחסית
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אפשר לעשות קרואסונים עם בשר מפורק
אמנם הקרואסון -קצת יקר - שקל לאחד (מזמינים מאפיה קרואסון בלי סירופ)
ושמים בפנים קצת בשר מפורק (זה יוצא לא הרבה בשר ומנה ממש בסטייל - יש את זה כמעט בכל מסעדה בשרית טובה )
תחפשי מתכונים מדויקים בגוגל.
 

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אפשר שיפודים עוף ושיפודים ירקות מונחים באיקס אחד על השני- מושלם!
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
ראיתי משהו מדהים:
סלט טונה סגול
ביררתי את המתכון: 2 קופסאות טונה, קופסת חציל מוחמץ ללא הנוזלים, 4 ביצים קשות, 4 כפות מיונז וקצת מלח במג'ימיקס.
מגישים תלולית עם 2 מקלות בצק עלים אפויות.
 

אנוכי

משתמש מקצוען
אפשר כמו שאמרו- קרואסון ממולא בבשר מפורק
אפשר בתבנית שקעים בצק פריך, ולמלא בירקות מוקפצים / חזה+כבד +בצל ופטריות
אפשר לצלחת 3 מתבלים לכל אחד כמו סוג של טחינה/ סלט אבוקדו / טונה / עגבניות / חצילים
אפשר לעשות מקלעת בצק עלים ועל זה ירקות מוקפצים / מוקפצים סיני עם חתיכות חזה עוף וכדו'
 

LCES

משתמש חדש
תפריט שהכנו לש"ב -
מנה ראשונה שיפודי סלמון על עלה חסה ומטבל
מנה שניה מרק כתום
מנה עיקרית רביכה של כבדים עם קוביות חזה על מצה של פסטטים
 

מאה100

משתמש מקצוען
מנה ראשונה אפשר בורקס במילוי כרוב ופטריות מאודים. רק צריך רוטב טוב ואיכותי. אפשר בשרי עם קורקבנים (חתוכים ומבושלים היטב)
אפשר גריסיני וללפף על זה סלמון מעושן, מגישים 2 מקלות עם ירקות מעורבים ומטבלים
 

פנסאית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
קחי רעיון. אני מוסיפה לשם פירה כדי להגדיל את כמות המילוי
Screenshot_20220511-183400_WhatsApp.jpg
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בצק פילו בד"כ נראה מרשים
אפשר לעשות שקים ממולאים ולקשור אותם עם סרט מיוחד
(אם את עושה מיתוג אפשר לצרף אותו בקטן מוצמד לסרט)
ליד השק למרוח בצורה יפה טיפה פירה בטטה או פירה רגיל
כמה עלים לקישוט והמנה טעימה ויפה ולא יקרה..
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה