דיון מנביטה חומוס? אשמח לעזרה...

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
ניסיתי להנביט חומוס... מוואקום, לא חנות טבע וכו'
כבר יומיים, ולא רואה שינוי,חוץ מזה שהגרגרים נהיו קצת חוורים...
הגרגרים כבר די רכים, כמעט מוכנים לאכילה...
למים יש קצת ריח כל פעם ששוטפת-אבל לא ריח חמוץ...
תקין? יש סיכוי להנבטה? או שזה כבר לא ינבוט? (אם לא אני אשתמש בזה ככה לפני שיתקלקל...)
תודה!
 

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
תכתבי מה עשית עד עכשיו יהיה אפשר לעזור
ככלל בחום הקיץ עדיף לעשות הכל במקרר

החומוס במקור הוא חומוס גדול בואקום, נראה לי של קיטוב
השריתי במים כ18 שעות.
העברתי למסננת (פלסטיק).עם הגבהה לניקוז נוזלים בתוך סיר מתכת סגור עם נייר סופג מלא במים,
השארתי על השיש (ממוזג).
כל כ6 שעות-וידאתי שעוד רטוב, שטפתי במים, והחזרתי למסננת.
אחרי כ18 שעות (כשסגרתי תמזגן:)) העברתי למקרר, מאז הוא שם...
שוטפת 3-4 פעמים ביום במים, כולל את הכלים...
סה"כ ההנבטה מאז מוצ"ש.
יש משהו שעשיתי לא נכון? או שאפשר לשפר?
יש סיכוי שיצמח לי משהו?
תודה!
 

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
ממוצ"ש זה לא כ"כ הרבה. אני מנביטה בד"כ ממוצ"ש עד חמישי- שישי.
אבל יכול להיות שכדאי לך להניח ע"ג קערה פלסטיק ולא סיר.
תודה! בכל המקומות שבדקתי היה כתוב הנבטה בתוך יומיים...
כנראה מדובר על קטניות קטנות יותר.
וזה שיש ריח-תקין? לא ריח חמוץ או מקולקל. לא יודעת לתאר. אולי ריח של בית של זקנים...
כמובן שאחרי שטיפה-רוב הריח נעלם, אבל לא לגמרי...
וגם זה שזה רך, ולא קשה-זה בסדר?
 

urieli

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
החומוס במקור הוא חומוס גדול בואקום, נראה לי של קיטוב
השריתי במים כ18 שעות.
העברתי למסננת (פלסטיק).עם הגבהה לניקוז נוזלים בתוך סיר מתכת סגור עם נייר סופג מלא במים,
השארתי על השיש (ממוזג).
כל כ6 שעות-וידאתי שעוד רטוב, שטפתי במים, והחזרתי למסננת.
אחרי כ18 שעות (כשסגרתי תמזגן:)) העברתי למקרר, מאז הוא שם...
שוטפת 3-4 פעמים ביום במים, כולל את הכלים...
סה"כ ההנבטה מאז מוצ"ש.
יש משהו שעשיתי לא נכון? או שאפשר לשפר?
יש סיכוי שיצמח לי משהו?
תודה!
למיטב ידיעתי (בתור אחד שגדל בבית קרקע וגידל כל מה שזז כמעט) על מנת שהוא יצמח להשאיר אותו באותו מקום ולא להזיז זה פוגע בצמיחה וודאי שלא להעביר אותו ממקום למקום פעמיים ביום!!לא להחליף כלים ורצוי במקום נייר סופג לשים צמר גפן להוסיף מים כל כמה ימים ולא כמה פעמים ביום צריך שיהיה לח ולא מלא במים והכי חשוב לא להזיז מהמקום ולהשאיר באותה צלחת/כלי ולא להחליף צמר גפן/נייר סופג רק להוסיף מים אם יבש
עריכה: ולהשאיר את הכלי פתוח הוא צריך חמצן לגדול
 

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
למיטב ידיעתי (בתור אחד שגדל בבית קרקע וגידל כל מה שזז כמעט) על מנת שהוא יצמח להשאיר אותו באותו מקום ולא להזיז זה פוגע בצמיחה וודאי שלא להעביר אותו ממקום למקום פעמיים ביום!!לא להחליף כלים ורצוי במקום נייר סופג לשים צמר גפן להוסיף מים כל כמה ימים ולא כמה פעמים ביום צריך שיהיה לח ולא מלא במים והכי חשוב לא להזיז מהמקום ולהשאיר באותה צלחת/כלי ולא להחליף צמר גפן/נייר סופג רק להוסיף מים אם יבש
נראה לי אתה מדבר על הנבטה מסוג אחר.אני לא מנביטה לגידול, אלא לאכילה.
ההנבטה בתוך מסננת, ככה שזה לא ספוג במים, רק לח.
ולכן כן חשוב לשטוף כמה פעמים ביום כי אם לא המים מתעפשים, ונהיה מקולקל.
וגם אם שמים על נייר גפן לח-אחרי כמה ימים נהיה מסריח לאכילה...
אם בכל זאת התכוונת להנבטה לאכילה-אשמח לעוד פרטים...
 

urieli

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
נראה לי אתה מדבר על הנבטה מסוג אחר.אני לא מנביטה לגידול, אלא לאכילה.
ההנבטה בתוך מסננת, ככה שזה לא ספוג במים, רק לח.
ולכן כן חשוב לשטוף כמה פעמים ביום כי אם לא המים מתעפשים, ונהיה מקולקל.
וגם אם שמים על נייר גפן לח-אחרי כמה ימים נהיה מסריח לאכילה...
אם בכל זאת התכוונת להנבטה לאכילה-אשמח לעוד פרטים...
אהה אוקיי פשוט נתפסתי על המילה שכתבתם "יצמח לי"
יש סיכוי שיצמח לי משהו?
 

מלכה123

משתמש מקצוען
וזה שיש ריח-תקין? לא ריח חמוץ או מקולקל. לא יודעת לתאר. אולי ריח של בית של זקנים...
כמובן שאחרי שטיפה-רוב הריח נעלם, אבל לא לגמרי...
זה ריח נורמלי של הנבטה של חומוס. אבל בכל אופן בימים חמים כאלה תנביטי במקרר.
וגם זה שזה רך, ולא קשה-זה בסדר?
נראה לי שכן.
 

saryk

משתמש מקצוען
ממוצ"ש זה לא כ"כ הרבה. אני מנביטה בד"כ ממוצ"ש עד חמישי- שישי.
אבל יכול להיות שכדאי לך להניח ע"ג קערה פלסטיק ולא סיר.
וואו.
אני מנביטה חומוס ומתחיל לנבוט לי אפילו אחרי יממה וחצי!
(משרה לילה שלם, בבוקר מעבירה למסננת שיושבת על הכיור. כל פעם שעוברת ליד- כל שעה אפילו- פותחת זרם לכמה שניות.... לקראת ערב למחרת כבר יש קצוות נבטוטים.)
 

מלכה123

משתמש מקצוען
בבוקר מעבירה למסננת שיושבת על הכיור
איפה את גרה? כי אם אני אעשה כך בב"ב, הכל יתקלקל. (בקיץ, בחורף אני מנביטה בחוץ רק בלילה)
מה עושים עם נבטים?
אני לא מחכה שיגדלו לי נבטים רגילים, רק נבטוטים. בנבטים הרגילים עושים מה שעושים עם נבטים- שמים בסלטים וכד'.
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען
איפה את גרה? כי אם אני אעשה כך בב"ב, הכל יתקלקל. (בקיץ, בחורף אני מנביטה בחוץ רק בלילה)

אני לא מחכה שיגדלו לי נבטים רגילים, רק נבטוטים. בנבטים הרגילים עושים מה שעושים עם נבטים- שמים בסלטים וכד'.
זה טעים?
אכיל?
שווה את כל הבלגן במקום לשלם 5 ש"ח?
 

saryk

משתמש מקצוען
זה טעים?
אכיל?
שווה את כל הבלגן במקום לשלם 5 ש"ח?
זה לא במקום נבטים.
זה בשביל הקטניה עצמה- שמכפילה את הערכים התזונתיים (הטובים) פי 5. החלבון מכפיל את עצמו, ורמת הפחממה יורדת משמעותית.
בנוסף, זה מקל מאוד על העיכול .
 

מלכה123

משתמש מקצוען
ההערה שמעלי נכונה, אני התכוונתי לנבטים עצמם. כשאני מנביטה- אני עושה את זה בשביל להשביח את הקטניה עצמה.
דרך אגב- אני מנביטה את כל הקטניות.
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען
ההערה שמעלי נכונה, אני התכוונתי לנבטים עצמם. כשאני מנביטה- אני עושה את זה בשביל להשביח את הקטניה עצמה.
דרך אגב- אני מנביטה את כל הקטניות.
וואוו אפונה גם אפשר?
אורז?
או רק חומוס ושועית?
זה לא מציף את הבית / מטבח בדברים?
מעניין לנסות גם!
 

מלכה123

משתמש מקצוען
אפשר להנביט את הקטניות- חומוס, שעועית, עדשים, קינואה. (אפונה לא ניסיתי)
אורז זה לא קטניה.
ותחפשו ברשת- כמה זמן צריך להנביט כל דבר.
 

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
@saryk @מלכה123 מרביעי בלילה-עד ערב שבת השארתי בחוץ.
במוצ"ש-אחרי שבוע שלם שהיה בחוץ/ במקרר הוצאתי שוב.
ועדיין לא רואה שינוי...
נהיה לגרגרים ריח יותר חזק, כל הקליפות נשרו.
ולא רואה נביטה:(.
להמשיך? יש סיכוי שיצא מזה משהו?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה