Wink To Life
משתמש חדש
זוכרת סיפור כזה במעומעם על הנשמה היתרה של שבת. אשמח אם משהו יוכל לכתוב לי אותו.
תודה
תודה
ידוע ומפורסם שהרה"ק ר' חיים טירר בעל הבאר מים חיים גבהה קומתו בשבת קודש והוא היה -גבוה יותר בראשזוכרת סיפור כזה במעומעם על הנשמה היתרה של שבת. אשמח אם משהו יוכל לכתוב לי אותו.
תודה
מספרים על ר' חיים מטשרנוביץ שכשהיה לובש ביום חול את הקפוטה השבתית
השתפל שובל על הרצפה כי בשבת הוא היה יותר גבוה.
אותו אחד.ידוע ומפורסם שהרה"ק הבאר מים חיים גבהה קומתו בשבת קודש והוא היה -גבוה יותר בראש
וכן סיפר כ"ק מרן הרבי מסקולען זצוק"ל שהתגורר בתקופת מה בטשערנוביץ עירו של הבאר מים חיים, ששמע מזקני העיר שידעו לספר שמאז שחזר מהמקוה בערב שבת עד ההבדלה במוצאי שבת היתה קומתו ממש גבוהה יותר.
הרב וולבה היה מספר תמיד, שכשאר הגיע פעם ראשונה לישיבית מיר, היה זה ביום שלישי, והראו לו את המשגיחזוכרת סיפור כזה במעומעם על הנשמה היתרה של שבת. אשמח אם משהו יוכל לכתוב לי אותו.
תודה
הסבא מקלם היה חולה לב, ולכן היה חיוור מאד, מלבד שבת שאז היה ככל האדם.בתנחומא (אמור אות ד') מובא, שדוד המלך היה נמוך מאחיו, וכאשר משחו שמואל למלך בשמן המשחה, נתארכה קומתו ונהיה גבוה מאחיו עד שאפילו המדים של שאול, שנא' עליו "גבוה מכל העם", התאימו למידתו. וז"ל המדרש שם: "הא למדת שאפילו יהא אדם קצר והוא מתמנה מלך נעשה ארוך, כל כך למה, שבשעה שהיה נמשח בשמן המשחה נעשה משובח מכל אחיו".
בפרדס יוסף (במדבר כ, כו) מביא, שבהקדמת הספר נזיר השם (להר"ר שמואל הורביץ ז"ל), מביא שזקנו ר' יהושע ארוך הלוי הורביץ אב"ד פרעמיסלע, היה נקרא "ארוך", כי בכל שבת כאשר התחיל ללבוש בגדי שבת היה ארוך יותר בחצי אמה.
(קב ונקי)
נדמה לי שגם על הסבא מקלם אמרו, צריך לחפש בכתובים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: