מי שאוכל ביו"כ שיעורים

מבולבל

משתמש רשום
מי שנאלץ לאכול ביו"כ שיעורים בהוראת רופא ורב,
מה מומלץ לאכול?
איך שהבנתי צריך לאכול מה שמזין מחד ומאידך שלא יגרום לקושי, שלא יגרום לצימאון ולא לטעם של עוד.
אשמח מאד אם מישהו יודע מה מומלץ.

aser

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מבולבל;1779685:
מי שנאלץ לאכול ביו"כ שיעורים בהוראת רופא ורב,
מה מומלץ לאכול?
איך שהבנתי צריך לאכול מה שמזין מחד ומאידך שלא יגרום לקושי, שלא יגרום לצימאון ולא לטעם של עוד.
אשמח מאד אם מישהו יודע מה מומלץ.

אחרי הכל מדובר ב"מבולבל"....

גמר חתימה טובה.

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אוח... יותר קשה מלצום.
בהיותי יולדת הסביר לנו הרב שאפשר (וצריך) לאכול כל מה שעולה בדעתך ומצליח להכנס לתוך הכוסית, בכל מקרה בד"כ מלוחים הם מצמיאים, זה לא מאד מסובך- כל לבן או מעט סלט מתחלקים לכמה מנות... וצריך לזכור לאכול...

שירה בנט

משתמש צעיר
אחרי שני ימי כיפור שלא צמתי.ברוך ה מנסיבות טובות.הרב אמר שמותר לאכול הכל
בשיעורים קטנים.הכי אני זוכרת לא נעים היה לשבת לשתות כוסית קפה....ביום כיפור
לא מאחלת לאף אחת לא לצום כי ההרגשה היא נוראית אבל אשרינו שיש לנו תורה והלכה ויש מי שיודע מה הוא פוסק.ושבאמת יהיה רק בשמחות....אצל כל עם ישראל.אמן!

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אם אפשר: ביצה קשה אולי?
גבינה צהובה? - מוסיף באגף החלבונים והשומנים, וגורם יותר לשובע.
שניהם אופציה מזינה בהחלט.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אפשר לחלק שניצל לחתיכות קטנות (מה שנכנס בגודל של קופסת גפרורים).
כנ"ל קוגל תפו"א,
געפילטע פיש,
ביסקויטים.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
שאלת תם-
למי שמותר לאכול ביום כיפור לשיעורים, מותר לו לאכול הכל?
למי שמותר רק לשתות מותר לשתות הכל?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תקוה;1779813:
שאלת תם-
למי שמותר לאכול ביום כיפור לשיעורים, מותר לו לאכול הכל?
למי שמותר רק לשתות מותר לשתות הכל?

בכל המקרים שהכרתי - כן,
אבל אני לא רב.

מבולבל

משתמש רשום
הרב אמר שמבחינה הלכתית מי שמותר לו לאכול, יכול לאכול מה שרוצה, אפי' שוקולד או בשר.
רק שלא לאכול כשיעור האסור בכל פעם.
השאלה ביא מבחינה פרקטית ומבחינת תזונה.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בשנה שעברה צמתי בשיעורים רק עם נוזלים, הרב אמר לי שעדיף אפילו לשתות מיץ ענבים על פני מים כדי לתת לגוף עוד סוכרים כדי לחזק.

רק שמי שאוכל בשיעורים, או שותה בשיעורים שייקח בחשבון את הסבל של צמא מטריף את הדעת וכן רעב כזה ואחרי הצום-אצלי בכל אופן הקאתי את נשמתי, ולא שברתי אותו.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בשנה שעברה צמתי בשיעורים רק עם נוזלים, הרב אמר לי שעדיף אפילו לשתות מיץ ענבים על פני מים כדי לתת לגוף עוד סוכרים כדי לחזק.

רק שמי שאוכל בשיעורים, או שותה בשיעורים שייקח בחשבון את הסבל של צמא מטריף את הדעת וכן רעב כזה ואחרי הצום-אצלי בכל אופן הקאתי את נשמתי, ולא שברתי אותו.

אות לי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גלבוע;1779809:
קוגל תפו"א,
געפילטע פיש,
:eek::eek:
נכתב ע"י מבולבל;1780086:
השאלה ביא מבחינה פרקטית ומבחינת תזונה.

ראיתי אתמול רופא חרדי שבדיעבד התברר שהוא גם רב משחרר חולים מבית חולים עם המלצה לאכול:
שוקולד
יוגורט עם כמה טיפות דבש
עוף.
לשתות מים או מיץ ענבים.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י שושיה;1780112:

אמנם לא נוגע לשנה זו. אבל אני תמיד שותה ביו"כ [מסיבות בריאותיות- אסור לי לצום] ואפילו לא בשיעורים אבל רק מים.... חברתי ששותה באופו קבוע בשיעורים גם שותה רק מים וחברה אחרת רק מים שהתבשלו בהם קליפות רימון כדי שיהיו מרים. אז צריך לשאול כל אחת לגופא כי התשובה משתנה גם בהתאם לסיבה שבשלה יש צורך לשתות. אני למשל שותה רק כי אסור לגוף שלי להתייבש ולכן מותר רק מים. יש כאלה שמסיבות אחרות שמצריכות גם קצת סוכר ואז ההלכה שונה לכן חובה לשאול רב לכל ענין לגופוץ

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י גלבוע;1779816:
בכל המקרים שהכרתי - כן,
אבל אני לא רב.

לגבי אוכל- אולי זה נכון- אני לא יודעת

לגבי שתיה- זה ודאי לא נכון וזה אני יודעת. מי שזקוק לנוזלים רק בשביל נטו הנוזלים אז צריך לשתות מים בלבד ואם יכול אז שיהיו מרים [מים שהתבשלו בהם קליפות רימונים או תמצית תה מר] וממש לא כל שתיה.
מי ששותה מסיבות אחרות [כגון שזקוק לסוכר, או יולדת אחרי שלושה ימים ופחות משבוע [נדמה לי או עשרה ימים] שותה מתוק. ובודאי שצריך לשאול על כל מקרה לגופו.
אבל ידוע לי בודאות [וכאמור- מניסיון רב שנים שלא לכל מי ששותה ביו"כ מותר לשתות הכל. תלוי מה הסיבה שבשלה צריך לשתות

עימוד ספרים

משתמש פעיל
מבחינה הלכתית אין שום הבדל בין לשתות מים מהברז או לשתות מיץ ענבים או כל משקה אחר.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בקר, תודה על המידע החשוב.

ומי שכן מותר לו לשתות כל סוג של נוזל (גם מזין):
עדיף מרק עוף (מלחים)
ממיץ ענבים....

תשומת לב.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י עימוד ספרים;1780307:
מבחינה הלכתית אין שום הבדל בין לשתות מים מהברז או לשתות מיץ ענבים או כל משקה אחר.

ממש לא מדויק.
אני אישית קבלתי פסק שמותר לי לשתות רק מים ואם אפשר אז מרים כדי שאפילו מהמים אני לא אהנה. לעומת זאת חברתי שותה מיץ ענבים בגלל שהיא זקוקה גל לסוכר ולא רק לנוזלים.
יש הבדל בין מים לשתיה מתוקה והכל תלוי, כפי שכבר אמרתי בסיבה שבשלה צריך לשתות.
מים מתוקים נחשבים כמים עם תוספת והשאלה היא אם זקוקים לתוספת זו או לא. בכל צום [למעט יו"כ] באמת אם כבר שותים אז לא משנה מה אבל ביו"כ זה מאוד משנה ואם לא זקוקים לתוספת אז מותר לשתות רק מים. ובכל מקרה יש לשאול רב שאלה לגופו של ענין.

אולי מעניין אותך גם...