דרוש מידע מי יודע אם אפשר לתרום לערכים מכספי מעשרות?

יוחנן 1

משתמש מקצוען
והשאלה ביתר פירוט:
ברור לי שאפשר לתרום להם ממעשרות.
אבל השאלה היא, שכידוע מי שתורם להם סך מסוים זכאי לקבל מהם נופש, ובעצם השאלה היא האם גם את עלות הנופש אפשר לחשב שזה ממעשרות? או שא"א לתרום את עלות הנופש ממעשרות?

ולהבהרה, אני לא מחפש שתענו לי בתור פוסקי הלכה, אלא מי שכבר נתקל בשאלה הזאת ושאל רב וכדו' אז אשמח שתענו לי מה יצא לכם בבירור, ואם אפשר לכתוב גם מי פסק לכם את זה.

תודה רבה רבה לעונים.

-אליה-

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
והשאלה ביתר פירוט:
ברור לי שאפשר לתרום להם ממעשרות.
אבל השאלה היא, שכידוע מי שתורם להם סך מסוים זכאי לקבל מהם נופש, ובעצם השאלה היא האם גם את עלות הנופש אפשר לחשב שזה ממעשרות? או שא"א לתרום את עלות הנופש ממעשרות?

ולהבהרה, אני לא מחפש שתענו לי בתור פוסקי הלכה, אלא מי שכבר נתקל בשאלה הזאת ושאל רב וכדו' אז אשמח שתענו לי מה יצא לכם בבירור, ואם אפשר לכתוב גם מי פסק לכם את זה.

תודה רבה רבה לעונים.
אני שאלתי שאלה דומה יחסית (כמובן לא לפסיקה וכו וכו וכו)
אם תרמתי את המעשרות שלי בכ. אשראי ויש לי קאשבק ונקודות של הנוסע המתמיד וכל מיני הטבות והיה אפילו פעם שתרמתי סכום ובסוף בגלל איזו תוכנית יצא ששילמתי פחות
והרב ענה שהם קיבלו את מה שמגיע להם ואת שלך הרווחת.... (לא באלו המילים אבל לא חשוב...)

יוחנן 1

משתמש מקצוען
אני שאלתי שאלה דומה יחסית (כמובן לא לפסיקה וכו וכו וכו)
אם תרמתי את המעשרות שלי בכ. אשראי ויש לי קאשבק ונקודות של הנוסע המתמיד וכל מיני הטבות והיה אפילו פעם שתרמתי סכום ובסוף בגלל איזו תוכנית יצא ששילמתי פחות
והרב ענה שהם קיבלו את מה שמגיע להם ואת שלך הרווחת.... (לא באלו המילים אבל לא חשוב...)
על פניו זה לא כ"כ דומה.
במקרה של ערכים, ערכים משלמים על הנופש הזה וזה כנראה יוצא מכיסם.

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אפשר כמובן כי את הנופש הם מקבלים במחיר יותר מוזל יש להם הסדרים עם כמה מלונות על בסיס שבועי/חודשי ולכן זול שם יותר.
אישית שילמנו פעמיים על הנופש את מחיר התרומה והחשבנו מעשרות רק חלק (כמו עזר מציון) אבל שימו לב שערכים ישלמו ממילא על החדרים האלה כי הם שוכרים מלון שלם כך שנראה שאפשר הכל ממעשרות.
ואגב נהנינו מאד מאד מהשילוב של נופש עם תוכן רוחני.

שארפער

משתמש מקצוען
אני שאלתי רב, (שמות בפרטי או במייל בלבד.) ותשובתו הייתה, שכל כמה שמדובר על התרומה, ודאי שאפשר מכספי מעשר.
אבל הנופש, השאלה היא כמה הוא היה עולה לך בלי ערכים.
אם הנופש היה עולה לך 3000 והתרומה היא 6000, אז 3000 אפשר מכספי מעשר, וה3000 הנותרים אסור.

שאלתי אז לגבי דרשו, שעשו מבצע, שאתה תורם 270 ש"ח, ומקבל סט משנ"ב ששווה 300 ש"ח. והרעיון היה להתיר את זה לכספי מעשר.
אז הרב פסק לי נחרצות, שאסור מכספי מעשר.

והחשבון הזה
אפשר כמובן כי את הנופש הם מקבלים במחיר יותר מוזל יש להם הסדרים עם כמה מלונות על בסיס שבועי/חודשי ולכן זול שם יותר.
אישית שילמנו פעמיים על הנופש את מחיר התרומה והחשבנו מעשרות רק חלק (כמו עזר מציון) אבל שימו לב שערכים ישלמו ממילא על החדרים האלה כי הם שוכרים מלון שלם כך שנראה שאפשר הכל ממעשרות.
חשבון יפה מאוד, ויש רבנים שיתירו כנראה, אבל הרב ההוא פסק שזה לפי כמה שהיה שווה לך. (יתכן שזה היה עולה 3000, אבל אתה היית משלם ע"ז רק 2700 ולערכים זה עולה 2000, אז אסור מכספי מעשר 2700)

אגב, מידיעה, יש רבנים שמתירים גורף.

יוחנן 1

משתמש מקצוען
לכאורה די ברור שאפשר לשלם חלק ממעשרות
השאלה היא האם אפשר לחשב שהכל ממעשרות? או רק 50 או 70 אחוז?

שארפער

משתמש מקצוען
איזה רבנים מתירים לשלם הכל ממעשרות?
והאם אתה יודע גם את ההסבר לזה?
מכיוון שהרב ששאלתי פסק לי שאסור, לא אוכל להרחיב בזה. רק תברר אצל כל מארגני המכירות הסיניות למיניהם שכותבים שרב מתיר לשלם מכספי מעשר, וכן תפנה לדרשו ותשאל אותם את שם הרב שהתיר להם, ואם זה יהיה רב שמספק אותך, אז תסמוך עליו.
לגבי הסברא, אני יודע מה סברתם, אך לא מבין אותה. ואיני פוסק, לכן לא אוכל לחוות דעתי.

נערך לאחרונה ב:

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
לכאורה די ברור שאפשר לשלם חלק ממעשרות
השאלה היא האם אפשר לחשב שהכל ממעשרות? או רק 50 או 70 אחוז?
הכי טוב שתשאל אותם.
הם יודעים כמה מהתרומה הולך על המלון וכמה הולך למרצים וקירוב. יותר לכיוון ה70-75 נראה לי. (יש שבתות תורמים שלהם שיש במקביל סמינר חילוני ואז זה ממש קידוש ה' בפועל, למי שזה מתאים. אמנם אין קשר בין 2 הסמינרים כל אחד באולם הרצאות שונה וחדר אוכל שונה אבל בכזה סמינר הייתי משלמת 100 אחוז מעשרות כי המלון כבר ממושכר לצרכי קירוב)

שארפער

משתמש מקצוען
הכי טוב שתשאל אותם.
הם יודעים כמה מהתרומה הולך על המלון וכמה הולך למרצים וקירוב. יותר לכיוון ה70-75 נראה לי. (יש שבתות תורמים שלהם שיש במקביל סמינר חילוני ואז זה ממש קידוש ה' בפועל, למי שזה מתאים. אמנם אין קשר בין 2 הסמינרים כל אחד באולם הרצאות שונה וחדר אוכל שונה אבל בכזה סמינר הייתי משלמת 100 אחוז מעשרות כי המלון כבר ממושכר לצרכי קירוב)
זו סברה עצמית, או שרב אמר לך שאתה יכול לשלם 100% ממעשרות?

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה