שאלה מי אחראי לכמות קרמיקה שנשארה?

mp5

משתמש מקצוען
נשארה לנו כמות רצינית של קרמיקה שהמעצבת פרסה וחישבה, האם אנחנו צריכים לספוג את העלות? או שיש צד שהיא צריכה להשתתף?
ובנושא הזה, במהלך שיפוץ נתקלתי בעוד כמה מקרים כאלו מול בעלי מקצוע, למשל מודד, מהנדס אם הם עושים פאשלות/ מפספסים דברים שאחר כך מסבכים ודורשים עוד הוצאה, לא אמור להיות מנגנון לקיחת אחריות של בעל המקצוע על טעויות גדולות?

(ואם מישו מתעניין, מצרפת תמונה של הקרמיקה, 40 מ"ר דמוי פרקט 60×15 בבני ברק, starodmail בגימייל)

קבצים מצורפים

• 20230711_084224.jpg
    20230711_084224.jpg
    1.2 MB · צפיות: 83
  • 20230622_173833.jpg
    20230622_173833.jpg
    1.1 MB · צפיות: 77
  • 20230613_142655.jpg
    20230613_142655.jpg
    1.5 MB · צפיות: 73

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
נשארה לנו כמות רצינית של קרמיקה שהמעצבת פרסה וחישבה, האם אנחנו צריכים לספוג את העלות? או שיש צד שהיא צריכה להשתתף?
סיפור כואב.
אם המעצבת פנים קיבלה תשלום על עבודתה, ומתאר לעצמי שכן, למה שלא תישא באחריות המלאה?
אא"כ החתימה על חוזה דרקוני ומתחמק, כמו שהרבה בתחום עושים.

• תודה
Reactions: mp5

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה מ"ר הזמנתם סה"כ? הכמות מ"ר שנשארה פחות רלוונטית מאשר היחס באחוזים לאריחים שהשתמשתם
אין שום דרך בעולם לדעת מה תהיה הכמות הנדרשת באמת בסופו של דבר, ועוד הרבה יותר כשמרצפים בפישבון כמו בתמונות שלכם, מה שדורש הרבההה יותר פחת.
יכול להיות אריחים מסוימים שנשבר מהם המון, ואריחים אחרים שבקושי נשברים.
יכול להיות קבלן שיודע לעבוד בחכמה ולנצל שאריות, ויכול להיות כזה שכל אריח שחתך ממנו פינה קטנה כבר הולך לפח.
כך שבלי קשר לידע אן לנסיון של המעצבת קורה המון שחסר אריחים או שנשאר מיותר.
ואם קניתם בחנות נורמלית והקרטונים שלמים - לרוב גם יקבלו חזרה ויזכו אתכם.

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
בכמה את מוכרת.?

mp5

משתמש מקצוען
למה שלא תישא באחריות המלאה
באופן כללי היא ממש בסדר ואני מאד מרוצה ממנה, רק לגבי הדבר הזה ספציפית היא מודעת לכמות שנשארה ולא עושה רושם שהיא חושבת שזה קשור אליה, ובגלל שראיתי כזאת גישה גם משאר בעלי המקצוע בתחום, אני מנסה לברר אם יש בכלל בסיס לטענה שלי..
כשמרצפים בפישבון כמו בתמונות שלכם, מה שדורש הרבההה יותר פחת
חשבתי על זה, אבל היה באמת הרבה פחת וגם לא ניסו לצמצם בגלל הכמות הגדולה שהיתה, אז מה שנשאר זה אחרי ה"ביזבוזים" . נשארו 40 מתוך 130 מר בערך, אולי באמת אם הפחת מחושב באחוזים אז בכמות גדולה יש יותר סיכון

ואם קניתם בחנות נורמלית והקרטונים שלמים - לרוב גם יקבלו חזרה ויזכו אתכם
זה הדבר הראשון שניסנו לעשות, קנינו בחנות גדולה ומוכרת, טענו שנגמר המספר הסידורי הזה במחסן ולא יכולים לקבל בחזרה (הפרש של שבועיים בערך מקבלת הריצוף עד שגילינו שנשאר ופנינו אליהם)

בכמה את מוכרת
90 למר

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
בכל מקרה ממליצה לכם להשאיר אצליכם 2-3 קרטונים ספייר לכל צרה שלא תהיה (נזילות, נזקים וכו')

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
באופן כללי היא ממש בסדר ואני מאד מרוצה ממנה, רק לגבי הדבר הזה ספציפית היא מודעת לכמות שנשארה ולא עושה רושם שהיא חושבת שזה קשור אליה, ובגלל שראיתי כזאת גישה גם משאר בעלי המקצוע בתחום, אני מנסה לברר אם יש בכלל בסיס לטענה שלי..
יש בסיס גדול.
אם זו אשמתה, היא אמורה לשאת בעלויות.
להיות מרוצים מבעל מקצוע, זה אומר עד הסוף.
3,600 ש"ח זה לא סכום קטן, אבל גם לא נורא בשביל לספוג תקלות, בעל מקצוע אמור לקחת את זה בחשבון, וכדאי שתבהירו לה את זה בהקדם, כמובן, תוך הדגשה שתנסו למכור וכו', אבל שתתחיל להפנים שזו אשמתה (אם היא לא מפנימה, זה בעיה אמיתית-אישית של בעלת המקצוע, כזו שלא יודעת לקחת אחריות על העבודה).

ynf

משתמש פעיל
אני זוכר כשעשינו הדבקה לריצוף
התייעצנו ובכל מקום אמרו לנו כל חומר של ריצוף שאתה מזמין - תזמין 10% יותר מהכמות הנדרשת לגודל הרצפה

• תודה

שמוחה

משתמש מקצוען
ולי היה חסר ובהזמנה השנייה הגוון היה שונה
הלוואי והייתי יכול להזמין מראש גם כמות גדולה יותר.
זה קורה.
על כמה כסף מדובר?
וכמה שילמתם לה על הפריסה?
צריך גם פה פרופורציות.

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא בוכים על חלב שנשפך.

עלות השיפוץ לפעמים מסתכם בכ450k ש"ח ואפילו כ150k ואם יצטרכו עוד כמה מטר ריצוף ולא יהיה להשיגם יהיה לכם כאב לב למה לא קניתם כמה מטר יותר.

כששיפצנו נסענו מרחק גדול בשביל להשלים עוד 3 מטר שלמזלינו השגנו .

תנסו להחזיר לחנות אם ילך ...
ימלא השם חסרונכם.

מיכל רוזנוסר

0548476149
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לפעמים יש רצף טוב שמנצל ואין לו הרבה בלאי.
בעיקרון אני מוסיפה 30 אחוז על הכמות המדויקת ,ובאריחים גדולים יותר מיזה.
מזל שהסיפור לא הפוך שהיה חסר ולא נשאר בחנות.

mp5

משתמש מקצוען
ברור שעדיף שיהיה יותר מאשר פחות, אבל גם עודף מאד גדול בעייתי, ואיחסון של זה גם עולה כסף..
ונכון שבתוך עלויות השיפוץ זה אולי נראה כמו פרוטות, אבל ההתעסקות עם זה (אני צריכה לפנות את המקום שהקרמיקות עומדות שם עכשיו) העלתה לי את השאלה, במיוחד בסוף השיפוץ שמתחילים לחשבן יותר..
אבל האמת שזה דוגמא אחת, היה לנו עוד מקרה עם המודד שלא סימן עמוד במקום שהיינו צריכים לפתוח פתח, היה לנו ס"ד שגם המהנדס טעה וטען שאין עמודים בכלל, ועשה תוכנית של חיזוק עם עמודי פלדה ככה יכולנו להוריד את העמוד הקיים, אבל אם היינו צריכים לשנות תכנית/להוסיף עמודים באמצע עבודה, ההוצאה היתה יכולה להיות יותר כבדה, ושוב- למה הלקוח הוא המשלם היחיד על טעויות כאלו?
לפעמים יש רצף טוב שמנצל ואין לו הרבה בלאי
זה לא המקרה

כמה מ"ר ריצפתם שקניתם 130 מ"ר?
אני לא יודעת בדיוק (בשביל זה לקחתי מעצבת ;))
בהערכה גסה 70 מר

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא יודעת בדיוק (בשביל זה לקחתי מעצבת ;))
בהערכה גסה 70 מר
על 70 מ"ר לא הייתי לוקחת 130 מ"ר...
הייתי שואלת את בעל החנות בה קניתם, בלי שידע שזה אתם, כמה כדאי לקחת למקרה כזה
וכן
אם ההפרש משמעותי ניתן לתבוע מהמעצבת (על ההפרש בין מה שהייתה אמורה להזמין למה שהזמינה. לא לפי כמה נשאר...)
רק הייתי ממליצה לכם לחשוב פעמיים
לא כי היא עובדת במקצוע שלי
אלא כי היא בנאדם
ואיך ההרגשה שלה תהיה בסיום פרויקט בכזו הרגשה...

• תודה

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה