לא נכון!!בדקתי את זה פעם, אבל לא זוכר במדוייק.
אאל"ט, באושר וכבוד אתה משאיר אצלם 50% מההפקדה, ומקבל הלוואה בתנאים נוחים יותר מהגמ"ח המרכזי שבו אתה משאיר אצלם משהו כמו 25-30% מההפקדה.
לגבי הגמ"ח המרכזי, אני עומד על דעתי. בגמ"ח המרכזי יש אפשרות שרק שליש מההפקדה תיחשב לתרומה, והשאר יוחזר.לא נכון!!
יש כרגע תוכנית חדשה עשיתי שיעורי בית על שתי הגמחים יצא לי שאושר בכבוד זול יותר בהרבה ויש פריסה יותר נוחה שם
הטענה של האנשים (והגמחים) היא שלגמחים אפשר לתת את הכספי מעשרותלא הבנתי למה לא לחסוך את כל הסכום הזה בנפרד כל חודש. (בלי הגמחים)
במקום לתת לגמחים האלה, ולקבל רק זכאות להלוואה.
אבל הטענה הזו היא סוג של דרך להצליח "להתחמק" מלתת מעשרותהטענה של האנשים (והגמחים) היא שלגמחים אפשר לתת את הכספי מעשרות
ואני עכשיו בימים אלה במסע בירור ההלכה אם אני לא יכול לעשות את מהמעשרות! בעצמי! ולצבור רביות למששל בהפקדה בבנק ללא סיכונים.
טחנו את הנושא דק דק באשכול מקביל שנקרא "מעשרות באופן כלכלי" השורה התחתונה היא שכל אחד שרוצה לצאת מהקופסא של הלקוחות שבויים של הגמחים האלו צריך לשאול את רבותיו כשהתנאי הוא שהם מכירים את המצב הכלכלי לאשורואבל הטענה הזו היא סוג של דרך להצליח "להתחמק" מלתת מעשרות
נכון שיש רבנים שאומרים שזה מותר
אבל הרבה רבנים גם אומרים שאפשר להוריד ממעשרות את כל הוצאות לימודי הבנים בתתים וישיבות וכן עלויות של מזון בסיסי והוצאות נסיעה ללימודי תורה, ואם הכולל לא שילם ועוד כהנה וכהנה
אז למשפחה אברכית ממוצעת כבר לא ממש נשאר חיוב של לתת מעשרות בסכום של 500 שקל לחודש כפול מספר הילדים
אז גם ה"תירוץ" הזה כבר לא ממש קיים...
אם אני יגיע למסקנא שאי אפשר לעשות את זה בעצמי אז יכול להיות שאתה צודקמהבחינה ההלכתית של ריבית לאושר וכבוד יש פתרון יותר טוב
בזכות כמה שירשורים פה בפרוג משכנו את הכסף שהפקדנולא הבנתי למה לא לחסוך את כל הסכום הזה בנפרד כל חודש. (בלי הגמחים)
במקום לתת לגמחים האלה, ולקבל רק זכאות להלוואה.
דבר ראשון! עד שתחליטי, תפקידי בקרן כספית שיקלית (כשרה או ללא קונצרני). שהכסף לא יאבד ערך. אח"כ תחליטו ואפשר למשוך מהרגע לעכשיובזכות כמה שירשורים פה בפרוג משכנו את הכסף שהפקדנו
כרגע בודקים אפשרויות מה לעשות איתו..
דווקא אני מכירה אנשים שהפקידו כל חודש בנפרד לגמח שהם מכירים ואחרי 20-30 שנה משכו את הכסף שלהם לחתן את הילדים.אבל הטענה הזו היא סוג של דרך להצליח "להתחמק" מלתת מעשרות
אבל הרבה רבנים גם אומרים שאפשר להוריד ממעשרות את כל הוצאות לימודי הבנים בתתים וישיבות וכן עלויות של מזון בסיסי והוצאות נסיעה ללימודי תורה, ואם הכולל לא שילם ועוד כהנה וכהנה
אז למשפחה אברכית ממוצעת כבר לא ממש נשאר חיוב של לתת מעשרות בסכום של 500 שקל לחודש כפול מספר הילדים
(מה גם שבשביל להגיע לסכום גבוה בגמח המרכזי זה יוצא 500 לחודש כפול ממוצע של 7 ילדים למשפחה= רווח של 35K נטו לחודש כדי שזה יצא סכום המעשרות...)
וכמובן שכל אחד יעשה כהבנתו
הפתרון של אושר בכבוד יותר טוב משל הגמח המרכזי.אם אני יגיע למסקנא שאי אפשר לעשות את זה בעצמי אז יכול להיות שאתה צודק
נכון הבנתי ועל זה עניתי שאם האופציה זה אחד מהם אז אתה צודקהפתרון של אושר בכבוד יותר טוב משל הגמח המרכזי.
לא השוויתי אותו להשקעה פרטית
אני הצטרפתי לאושר בכבוד ויש אפשרות ש 70% מההפקדה יוחזר בסיום התכנית בנוסף הפריסה של 180 תשלומים לא מצאתי במקום אחרלגבי הגמ"ח המרכזי, אני עומד על דעתי. בגמ"ח המרכזי יש אפשרות שרק שליש מההפקדה תיחשב לתרומה, והשאר יוחזר.
לגבי אושר וכבוד, אמרו לי את הנתון הזה בטלפון... לא נראה שהיה להם עניין לגרום לי לא להצטרף אליהם...
דומה לגמח המרכזי
אנחנו עושים דרכם כי בסופו של דבר הם מחזירים את כל הכסף ולא רק חלק
סליחה על החפירה,בזכות כמה שירשורים פה בפרוג משכנו את הכסף שהפקדנו
כרגע בודקים אפשרויות מה לעשות איתו..
לא כ"כ קשור לאשכול,אבל הטענה הזו היא סוג של דרך להצליח "להתחמק" מלתת מעשרות
(מה גם שבשביל להגיע לסכום גבוה בגמח המרכזי זה יוצא 500 לחודש כפול ממוצע של 7 ילדים למשפחה= רווח של 35K נטו לחודש כדי שזה יצא סכום המעשרות...)
וכמובן שכל אחד יעשה כהבנתו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: